http://www.gigantti.fi/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/ViewRequisition-AddToBasket
http://www.gigantti.fi/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/ViewApplication-UpdateSessionStatus
http://www.gigantti.fi/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/ViewStandardCatalog-Start?CatalogCategoryID=
https://www.gigantti.fi/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/ViewApplication-LoginUserLightbox
https://www.gigantti.fi/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/ViewApplication-ViewLoginLightbox
http://www.gigantti.fi/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/ViewProductDetail-Start
http://www.gigantti.fi/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/CC_ViewRequisitionCheckout-RefreshBasket
vertailuun yhtäaikaisesti max. 3 tuotetta
Tuotteet eivät kuulu samaan kategoriaan
Valitse annettu hakusana (tuote)
Valitse annettu hakusana (kategoria)
Valitse annettu hakusana (merkki)
Valitse annettu hakusana (sisältö)
Valitse annettu hakusana (myymälä)

Hiiligrilli

Hiiligrilli on perinteinen tapa grillata ja monille hiiligrilli on myös koko grillauksen symboli: grillin valmistelu, sytytys, sopivan hehkun odottaminen - ja maku, jonka vain hiiligrilli voi antaa!

 

Malleja löytyy sekä kannellisina (niin kutsutut pallogrillit) että ilman kantta. Hiiligrillin lämpeneminen vie hieman enemmän aikaa, mutta toisaalta hiiligrilli on myös erittäin tehokas. Jos tavoittelet täydellisyyttä sopii tämä grilli juuri sinulle.

Hiiligrilli on tarpeeksi lämmin kun grillibriketit ovat saaneet harmaan värin (n. 30 minuuttia). Grillatessasi suoralla menetelmällä on sopiva välimatka brikettien ja grilliritilän välillä tärkeää. Voit käyttää hiiligrillissä sekä grillihiiliä että brikettejä. Korkealuokkaisia hiiliä suositellaan suoraan grillaukseen ja brikettejä epäsuoraan grillaukseen. Briketeillä saat huomattavasti pidemmän grillausajan (useampi tunti) ilman, että niitä pitäisi lisätä kesken grillauksen.

 

Piippusytyttimen käyttö

Piippusytyttimen avulla voit sytyttää hiilet ja briketit helposti ilman sytytysnestettä. Laita sopiva määrä grillihiiliä tai brikettejä piippusytyttimeen. Aseta hieman paperia tai sytytyspala ritilälle piippusytyttimen alle ja sytytä. Kun hiilet tai briketit ovat hehkuvia levitetään ne grillin pohjalle.

 

Yksinkertaiset grillausmenetelmät hallitsemalla voit parantaa grillaustaitojasi. Lue lisää erilaisista grillausmenetelmistä.

 

Vinkkejä sinulle, joka pidät grillaamisesta

Lihaa ja muuta ruokaa grillattaessa vapautuu ruoasta nestettä ja sulanutta rasvaa, joka tippuu alas hiilille tai briketeille. Tämä saattaa sytyttää grillin liekkeihin. Aseta tällöin liha toiselle puolelle grilliä niin, ettei se pala. Anna rasvan palaa loppuun ja liekkien sammua ja jatka tämän jälkeen grillausta. Älä sammuta liekkejä vedellä, sillä veden haihduttua syttyy rasva uudelleen palamaan.

 

Käytä sopivia lisätarvikkeita

Grilliritilä tulee puhdistaa ennen seuraavaa grillauskertaa. Teräsharja toimii hyvin puhdistaessasi grilliä. Grilliritilän voi myös öljytä niin, ettei ruoka pala siihen kiinni. Tämän teet helposti pitkävartisella grillisudilla. Vaihtoehtoisesti voit myös voidella grillattavan ruoan. Muista myös käyttää oikeanlaisia grillaustarvikkeita ennen grillausta, grillauksen aikana ja grillauksen jälkeen.


Jaa sivu