Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Objektiivit

Objektiivit

Eri kohteita kuvatessa kannattaa valita tilanteeseen sopiva objektiivi - riippumatta siitä olitko harrastekuvaaja tai ammattilainen. Erilaiset kuvaustilanteet vaativat eri objektiivin. Valikoimastamme löytyy objektiivit niin ammattivalokuvaajille kuin harrastelijoillekin. Olipa kyseessä makrokuvaus, luonto- tai lintukuvaus, maisemakuvaus, yökuvaus tai tapahtumakuvaus, varmistaa oikeanlainen objektiivi kuvillesi parhaan mahdollisen lopputuloksen.


  • Teleobjektiivi, eli kauko-objektiivi toimii kiikarin tavoin ja mahdollistaa kaukaisten kohteiden lähikuvauksen. Teleobjektiivia käytetään usein villieläinten kuvaukseen. Kuvakulma on pieni ja tarkkuutta häiritsee jopa pienetkin kameran liikkeet. Teleobjektiivilla kuvatessa kannattaa käyttää jalustaa tukemaan kameraa.
  • Laajakulmaobjektiivilla saat sisällytettyä enemmän sisältöä yhteen kuvaan. Objektiivi on mainio valinta maisemakuvauksiin tai jos haluat mahduttaa koko perheen samaan kuvaan. Kalansilmäobjektiivit tarjoavat erittäin laajan kuvakulman, jopa 180°. Tutustu laajakulmaobjektiiveihin.
  • Makro-objektiivilla voidaan ottaa erittäin yksityiskohtaisia lähikuvia suhteessa 1:1. Tallenna laadukkaita kuvia hyönteisistä ja kukista selkeillä yksityiskohdilla. Polttoväli määrittää, kuinka lähellä kuvattavaa kohdetta voit olla. Mitä suurempi polttoväli, sitä etäämmältä voit kuvata.
  • Ostaessasi järjestelmäkameran saat usein mukana zoom-objektiivin. Samassa objektiivissa on useita polttovälejä ja voit kuvata monipuolisesti saman objektiivin avulla. Taltio maisemakuvat ja muotokuvat kätevästi objektiivia vaihtamatta. Objektiivissa on merkitty polttoväli, mikä osoittaa objektiivin tarkennusalueen.
  • Kiinteällä polttovälillä varustettu objektiivi on kevyt ja kompakti. Objektiivissa on myös usein parempi kirkkaus zoom-objektiiveihin verrattuna. Voit tallentaa laadukkaita kuvia myös huonoissa valo-olosuhteissa. Objektiivilla ei voida zoomata, vaan kuvaajan tulee itse siirtyä kohteen mukana.


Artikkeli päivitettiin viimeksi: 19.12.2017 08:20:23