Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Kalusteisiin sijoitettavat kodinkoneet – autamme valitsemaan oikein

Osto-opas: Kalusteisiin sijoitettavat kodinkoneet

Rakensitpa uutta keittiötä tai remontoit vanhaa, Gigantista löydät sinulle sopivat kodinkoneet. Olemme keränneet vinkkejä ja neuvoja, jotta sinulle sopivan laitteen löytäminen olisi helppoa.


Mihin minun tulee kiinnittää huomiota?

Minkä kokoinen keittotaso?

Keittotasojen valikoima on laaja, joten on hyvä pitää mielessä muutama seikka. Keittolevyä valittaessa tulee ensimmäisenä miettiä, minkä levyinen keittotaso sopii sinun keittiöösi. Yleisin keittotason leveys on edelleen 60 cm, mutta meiltä löydät myös 70, 80 ja 90 cm leveitä keittotasoja. Leveämpi keittotaso mahdollistaa monipuolisemman ruoanvalmistuksen, mutta vie työtasolta enemmän tilaa.

Miksi valita induktiotaso

Suurin osa ihmisistä valitsee induktiotason uutta keittotasoa valittaessa. Induktiotaso käyttää elektromagneettista kenttää, joka siirtää lämmön suoraan paistoastian pohjaan. Induktio tarjoaa jopa 60% nopeamman kuumenemisen keraamiseen keittotasoon verrattuna. Useissa induktiotasoissa on joustavat keittoalueet, joiden ansiosta voit yhdistää useamman keittoalueen esimerkiksi yhdeksi suureksi alueeksi.

Kaasutaso

Tee niin kuin ammattilaiset ja valitse kaasutaso. Kaasutaso edut verrattuna induktiotasoon ovat nopeus ja lämpötilan tarkka säätö. Kaasutaso kuumenee välittömästi, joten ruoan valmistusaika lyhenee. Kaikki valikoimassamme olevat kaasutasot ovat varustettu turvaominaisuuksilla, jotka estävät mahdolliset kaasuvuodot. Kaasutasolla kokkailu saattaa vaatia aluksi hieman harjoittelua lämmön suhteen, mutta on sen arvoista.

Asennusvinkki

Valitsitpa minkä tahansa keittotasotyypin, suosittelemme valtuutetun huoltohenkilön suorittavan asennuksen. Näin voit olla varma, että keittotasoa on turvallista käyttää. Palveluvalikoimaamme kuuluu myös keittotason kotiinkuljetus. Induktiotasoa valittaessa tulee muistaa, että sulakkeen vastus tulee olla vähintään 20 ampeeria. Jos keittotaso on leveämpi kuin 60 cm, suosittelemme ampeerimääräksi 25. Huomioithan myös, että useimmat induktiotasot vaativat riittävän ilmankierron työtason ja kaapinrungon väliin.

Kaikki palvelummeTutustu kaikkiin keittotasoihin

Tutustu induktiotasoihin

Tutustu kaasutasoihin

Mihin minun tulee kiinnittää huomiota?

Useamman uunin etu

Jos olet rakentamassa tai remontoimassa keittiötä, suosittelemme harkitsemaan useamman uunin sijoittamista keittiöön. Perinteisen uunin lisäksi valikoimastamme löytyy höyryuuneja, kompakteja uuneja ja mikroaaltouuneja, joiden ansiosta ruoanvalmistuksesta tulee entistä monipuolisempaa ja vaivattomamapaa. Innokkaille kotikokeille valikoimastamme löytyy myös lämpölaatikoita, joiden avulla lämmität lautaset ja kupit ennen tarjoilua. Valikoiduissa lämpölaatikkomalleissa onnistuu myös matalalämpökypsennys (maks. 85 ℃).

Lämpölaatikot

Ravintoarvot säilyttävä höyry

Viime vuosina höyryn käyttö ruoanvalmistuksessa on yleistynyt eikä syyttä. Höyry valmistustapana on ollut ammattikokkien suosima jo vuosia, ja nyt se on vihdoin saatavilla myös kotikeittiöihin. Valikoimastamme löytyy useita uuneja, joiden höyrytoiminnolla valmistat meheviä paisteja rapealla kuorella. Höyryllä valmistus on hellävarainen ja terveellinen ruoanvalmistustapa, joka säilyttää ruoan ravintoarvot paremmin kuin perinteinen uuni.

Älykästä ruoanvalmistusta

Yllätä perheesi ja ystäväsi viidentähden päivällisellä. Uuniin integroidulla paistomittarilla saat aina täydelliset paistotulokset. Valitse haluamasi paisto-ohjelma, ja uuni sammuu automaattisesti kun paisti on saavuttanut halutun lämpötilan. Meiltä löydät myös uunit, joiden automaattinen paisto-ohjelma tekee kaiken puolestasi. Laita paisti uuniin, syötä paino ja haluttu ohjelma – helpommaksi ei homma tule!

Paistolämpömittarilla varustetut erillisuunit

Vaivaton puhdistus pyrolyysilla

Uunia valittaessa huomioon on otettava useita seikkoja. Uunin säännöllinen puhdistus on tärkeää, joten miksi et antaisi uunin tehdä se puolestasi? Pyrolyysitoiminto tarjoaa vaivattoman ja tehokkaan pitää uuni puhtaana ilman kuuraamista tai vahvoja kemikaaleja. Puhdistusohjelman aikana uunin lämpötila nousee erittäin korkeaksi ja polttaa rasvan ja ruoantähteet tuhkaksi, jonka jälkeen ne on helppo pyyhkiä pois kostealla rätillä.

Pyrolyysipuhdistus

Asennus ja sijoitus

Kaikki perinteiset uunit voidaan sijoittaa keittiökaapistoon runkoon – joko työtason alapuolelle tai kaapistoon. Silmänkorkeudelle sijoitettava uuni tarjoaa ergonomisen työskentelyasennon ja mahdollisuuden tarkastella ruoan kypsymistä helpommin. Kompaktit uunit ja mikroaaltouunit ovat mahdollisuus sijoittaa kaappeihin, joiden korkeus on 45 tai 38 cm.

Erillisuunin asennus

Kalusteisiin sijoitettavan mikroaaltouunin asennus

Vapaasti sijoitettavasta kalusteisiin sijoitettavaksi

Kalusteisiin sijoitettavat kodinkoneet antavat keittiölle viimeistellyn ilmeen. Jos mielessäsi on keittiöremontti tai pintojen ja laitteiden uusiminen, miksi et hankkisi molempia samasta paikasta! Epoq-keittiöt ja moduulit ovat standardimitoitettuja – asiantuntevat keittiökonsulenttimme neuvovat sinua suunnittelussa ja antavat huomionarvoisia vinkkejä, kuinka sinä saat toimivan ja kauniin keittiön.

Varaa aika keittiösuunnitteluun

Kalusteisiin sijoitettavat kodinkoneet – autamme valitsemaan oikein

Integroitu kahvikone

Kahvinystäville suosittelemme täysautomaattista kahvikonetta. Kun sijoitat kahvikoneen kalusteisiin, vapautuu sinulta tilaa työtasolta. Täysautomaattinen kahvikone on vaivattomin tapa valmistaa kupillinen kuuma silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Samaan sarjaan kuuluvat uuni, mikro ja kahvikone antavat keittiöösi harkitun ja viimeistellyn ilmeen.

Tutustu kahvikoneiden valikoimaan

Kalusteisiin sijoitettavat kodinkoneet – autamme valitsemaan oikein

Astianpesukoneen valinta

Astianpesukonetta valittaessa tulee ensimmäisenä miettiä koneen tilavuutta. Kuinka monta talouteesi kuuluu? Onko odotettavissa perheenlisäystä? Käykö teillä paljon vieraita? Joustavat astianpesukoneen korit mahdollistavat sisätilojen muuntamisen juuri sinun astioillesi sopivaksi. Myös pesuohjelmat ovat huomioonotettava seikka – kiireiset ihmiset arvostavat pikapesua kun taas esimerkiksi Party-ohjelma varmistaa nopean lasien puhdistuksen juhlien aikana. Kalusteisiin sijoitettavat astianpesukoneemme tulevat ilman kalusteovea, joten sinulla on mahdollisuus valita keittiöösi sopiva kalusteovi. Jos sinulla on avokeittiö, tulee sinun kiinnittää huomiota astianpesukoneen melutasoon. Melutasoltaan alle 45 dB olevat laitteet tarjoavat huomaamattoman käyntiäänen.

Kaikki kalusteisiin sijoitettavat astianpesukoneet
Astianpesukoneen asennus

Kalusteisiin sijoitettavat kodinkoneet – autamme valitsemaan oikein

Laatikostojääkaappi ja perinteinen jääkaappi

Vaihtoehtona perinteiselle jääkaapille tarjolla on laatikostojääkaappiratkaisu. Laatikostojääkaappi säästää tilaa ja tarjoaa enemmän työtasoa. Laatikostojääkaappissa kaikki on kädenulottuvilla. Matalan sijoituskorkeuden ansiosta kylmälaite sopii loistavasti myös liikuntarajoitteisille ja lapsille. Luonnollisesti valikoimastamme löytyvät myös perinteiset kalusteisiin sijoitettavat jääkaapit, joiden voittamaton etu on tilavuus.

Laatikostojääkaappi

Kalusteisiin sijoitettavat kodinkoneet – autamme valitsemaan oikein

Kalusteisiin sijoitettava kylmälaite

Kalusteisiin sijoitettava kylmälaite on tavallinen jääkaappi tai pakastin, jonka oveen asennetaan niin sanottu kalusteovi. Kalusteovi on usein samaa sarjaa kuin keittiön muut kaapinovet. Tämän ansiosta kylmälaitteet sulautuvat täydellisesti keittiösi sisustukseen. Useissa valikoimamme kaapeissa on edistyneitä ominaisuuksia, joiden ansiosta esimerkiksi kasvikset, hedelmät, liha ja kala säilyvät aikaisempaa paremmin.

Kaikki integroitavat kylmälaitteet

Kalusteisiin sijoitettavat kodinkoneet – autamme valitsemaan oikein

Viinikaappi

Viinin varastoinnissa on monta tekijää, jotka on hyvä ottaa huomioon laadukasta viinikaappia valittaessa. Tuleeko viinikaappi käyttöön, jossa sillä lähinnä viilennetään viini tarjoilulämpötilaan vai säilytetäänkö kaapissa illallisen jalokiveä tärkeää hetkeä varten, jolloin haluat olla varma siitä että viini on säilyttänyt hyvät ominaisuutensa koko varastoinnin ajan. Lue lisää viinin oikeaoppisesta varastoinnista ja tutustu kattavaan valikoimaamme.

Lue lisää viinin oikeaoppisesta varastoinnista ja viinikaapeista