Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Kuva Avonine-työtasosta

Kodin sydän: Keittiösaareke Epoqilta

Kun perhe Bauge-Citron päätti laajentaa taloa, he näkivät sen myös mahdollisuutena unelmiensa keittiön luomiselle. Tänä päivänä koko perhe kerääntyy viisi metriä pitkän keittiösaarekkeen ympärille!
Kuva Bauge-Citronin perheestä

Kun Linn Citron odotti Ludwig-poikaansa, totesi hän avopuolisonsa Callen kanssa, että perhe tarvitsee suuremman kodin. Calle oli jo luopunut kotitoimistosta, jotta lapset Lovisa ja William saisivat omat huoneet, eikä talosta löytynyt enää ylimääräisiä tiloja. Ruotsin Växjössä sijaitseva talo sai mittavan remontin yhteydessä 50 ylimääräistä neliötä ja kaksi uutta huonetta. Kantavia seiniä poistettiin, koko talon rakenne uusittiin ja keittiöstä tuli entistä selkeämmin kodin sydän nyt, kun koko perhe pystyy kokoontumaan viisi metriä pitkän keittiösaarekkeen ympärille. – Ajattelimme, että jos lähdemme tähän urakkaan, se on tehtävä kunnolla. Olemme aina halunneet suuremman keittiön, jotta lapset mahtuisivat leikkimään siellä. Linn rakastaa leipomista ja ruoanlaittoa, joten halusimme myös lisää työtilaa. Selasimme lehtiä ja haimme inspiraatiota netistä ennen kuin pistimme tuumasta toimeen. Sen jälkeen arkkitehti Henrik Berg auttoi ideoiden toteuttamisessa, sanoo Calle Bauge.

Kuva Temptechviinikaapista

Perheen toivelistalle kuuluivat korkea katto ja väljät tilat. Keittiö, olohuone ja ruokailuhuone samassa tilassa ja leveä, puutarhaan aukeava liukuoviosuus. Unelmasta tuli totta. Kun Henrik Berg oli piirtänyt lisärakennuksen, Linnèk Bygg sai tehtäväkseen rakentaa sen ja Ruotsin Gigantissa työskentelevä Thomas Hultqvist auttoi perhettä suunnittelemaan unelmien keittiön alusta loppuun. Keittiöön valittiin mattapintaiset kaapinovet ja monia ylellisiä lisävalintoja kuten erityisen leveä liesi, viinikaappi, jääpalakone ja kahvikone. Täysin kalustepeitteinen jääkaappi ja pakastin sulautuvat sisustukseen ja antavat vapaan kulkuväylän. Keittiösaareke saa lisäksi LED-valaistuksen. Matkan varrella perhe sai Thomasilta myös fiksuja keittiövinkkejä kuten kätevät urat työtasossa, jotka auttavat vettä virtaamaan takaisin altaaseen ja kaapinovi, joka avautuu polven painalluksella, minkä ansiosta siihen ei tarvitse koskea likaisilla käsillä.

Jääkaappi, pakastin, uuni, mikroaaltouuni ja kahvikone ovat kaikki Siemensiltä.

Valtavan keittiösaarekkeen äärellä Linn mahtuu leipomaan yhdessä lasten kanssa – jopa kaikkien kolmen sitten kun Ludwig on tarpeeksi vanha auttamaan. Saarekkeen ympärillä on reilusti tilaa syödä aamiaista ja seurustella ruoanlaiton merkeissä. – Ainut asia, josta oli tingittävä, oli korkea, sisäänrakennettu ruokakomero, jonka halusimme uunin viereen. Takana olevaan huoneeseen sijoitettu lämpöpumppu asetti rajoituksia tilan käytölle. Kaiken kaikkiaan olemme todella tyytyväisiä. On entistä hauskempaa tulla kotiin nyt, kun talo on kokenut niin suuria muutoksia, Calle toteaa. Jos perhe olisi voinut tehdä jonkin asian toisin, he olisivat remontin aikana asuneet muualla kahden pienen lapsen ja vastasyntyneen vauvan kanssa. Kaikki meni kuitenkin yli odotusten ja remontti sujui kuin tanssi. – Jos minulta pyydettäisiin remonttineuvoja, suosittelisin ehdottomasti panostamista keittiöön. Se on tila, jossa viihdytään ja vietetään paljon aikaa. Keittiön kanssa eletään 10, ehkä jopa 20 vuotta. Satsaa tarpeeksi, jotta saat haluamasi ratkaisut, sillä remontin jälkeen on kurja todeta, että ei viihdykään uudessa keittiössä. Älä myöskään tingi pinta-aloista. Suunnittele keittiö tarkkaan niin, että saatte tilaa kaikelle tarvittavalle. Keittiö on kodin sydän!

Nuoli tekstillä: Palaa Epoq-pääsivulle