Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Maisemakuvaus
Maisemakuvaus
Maisemakuvaus

Maisemakuvaus

Maisemakuvausta voi harrastaa lähes kaikkialla, niin luonnossa kuin kaupungissa. Jylhät vuorimaisemat, vaikuttava arkkitehtuuri tai taianomainen metsämaisema - Oikeanlainen objektiivi tekee kuvista todellisia taideteoksia ja eri objektiivin suodattimet viimeistelevät kuvan.


Tarvikkeet maisemakuvaukseen

Objektiivit

Perinteinen maisemakuvausobjektiivi on laajakulmaobjektiivi, jolla on helppo tallentaa upeat näkymät. Laajakulman lisäksi maisemakuvauksessa voidaan käyttää myös ns. normaalia objektiivia tai teleobjektiivia uniikin perspektiivin ja panoraamakuvien ottamiseksi.

Kolmijalka

Kolmijalka on suositeltava apuväline aina, kun kuvaaja tavoittelee mahdollisimman terävää kuvaa. Suljinajasta riippumatta kolmijalka on tarpeellinen, sillä se vakauttaa kameran ja minimoi tärinät sekä muut mahdolliset kameran liikkeet.

Suotimet

Linssin eteen asetettavat suotimet luovat uniikkeja efektejä kuviin muuttaen linssin läpi kulkeutuvaa valoa. Vaikka modernit valokuvan jälkimuokkaustekniikat ovat varsin kehittyneitä, tiettyjä efektejä voidaan synnyttää ainoastaan suotimilla. Maisemakuvauksessa tällainen efekti on esimerkiksi polarisaatio.

Vinkit maisemakuvaukseen

Aiheen valinta

Etsi paras mahdollinen kuvauspaikka. Maisemakuvauksen pääosassa on nimensä mukaisesti maisema. Etsi siis mahdollisimman dramaattinen ja mielenkiintoinen näkymä kuvauskohteeksesi.

Perspektiivin valinta

Valitse tarkoitukseen sopiva objektiivi. Maisemakuvauksessa käytetään usein laajakulmaobjektiiveja, mutta tavallisen tai teleobjektiivin käyttäminen tuo kuvaan enemmän syvyyttä ja perspektiiviä.

Ajankohta ja sääolosuhteet

Valo-olosuhteet ovat otollisimmillaan auringonnousun ja -laskun aikaan. Kuvausajankohdasta riippumatta suunnitelmallisuus palkitaan. Kuvauspäivän säätila kannattaa tarkistaa etukäteen ja suunnitella päivän kulku säätiedotuksen mukaan.

Mitä sinä haluat kuvata?

Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera