Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
 Makro
 Makro
 Makro

Makrokuvaus

Makrokuvaus, eli lähikuvaus, on pienten yksityiskohtien, kuten kasvien, esineiden tai hyönteisten kuvaamista. Makrovalokuvaus vaatii mm. valovoimaisen makro-objektiivin, vakaan kolmijalan ja kärsivällisyyttä. Lue vinkit, kuinka päästä alkuun makrokuvauksessa.


Tarvikkeet makrokuvaukseen

Objektiivit

Macro-objektiivi on olennainen varuste makrokuvauksessa. Lähikuvausta voi toki harjoittaa ilmankin, mutta parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi makro-objektiivi on erinomainen hankinta.

Lähikuvaussuotimet

Lähikuvaukseen tarkoitetut suotimet kiinnitetään perusobjektiivin eteen ja ne toimivat kuten korjaavat linssit antaen objektiivin tarkentaa normaalia tarkennusetäisyyttään lähemmäs. Tämän ansiosta pääset ikään kuin lähemmäs kuvattavaa kohdetta.

Vinkit makrokuvaukseen

Kolmijalka

Terävien, hyvin tarkennettujen macrokuvien ottamiseksi kamera kannattaa kiinnittää kolmijalkaan, mikä estää kameraa tärisemästä ja liikkumasta kuvaushetkellä.

Kärsivällisyys

Kärsivällisyyttä tarvitaan aina luonnossa ja studion ulkopuolella kuvatessa. Eläimet touhuavat omia puuhiaan kuvaajasta välittämättä, tuuli heiluttaa kukkasia ja kuvauskohteiden liikkeet eivät aina muutenkaan ole ennakoitavissa.

Mitä sinä haluat kuvata?

Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera