Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
 Moccamaster vinkit

Keitätkö kahvin oikein?

Vältä virheet ja nauti aromikkaasta kahvista

Suomalaiset ovat kahvikansaa, joten kahvin maku ei ole yhdentekevää. Kitkerä kahvin maku saa iloisimmankin ihmisen huonolle tuulelle. Tiesitkö, että kahvin valmistustavalla on ratkaiseva rooli kahvin maussa? Rutinoituneet kahvikeittäjät eivät aina ajattele, että pienikin asia saattaa vaikuttaa ratkaisevasti kahvin lopputulokseen.

Klassinen suodatinkahvi valmistuu vaivattomasti. Lue Moccamasterin vinkit ennen ”ON”-napin painamista ja varmistat aromikkaan lopputuloksen joka kerta.

Raikas vesi

Monille meistä vesi on vain vettä. Totuus on, että jos vesi seisoo liian kauan tai se on keitetty, häviää vedestä vetymolekyylejä. Ilman vetymolekyylejä kahvista tulee kitkerän makuista. Tämän vuoksi kahvin valmistuksessa on tärkeää käyttää raikasta vettä.

Valkaistut kahvipussit

Vältä valkaisemattomia suodatinpusseja. Väriltään ruskeat suodatinpussit saattavat vaikuttaa kahvin makuun. Monet ajattelevat, että ruskeat suodatinpussit ovat ympäristöystävällisempi valinta, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Valkaistut suodatinpussit valmistetaan nykyään yhtä ympäristöystävällisellä tavalla kuin valkaisemattomat pussit.

Parhaan maun saavuttamiseksi suosittelemme huuhtomaan suodatinpussit ennen käyttöä.

Lue myös: ECBC-sertifioidut kahvinkeittimet ja kahvikoneet

 Moccamaster vinkit

Puhdista suodatinpussinteline joka toinen viikko

Vaikka kahvinkeittäminen on nopeaa, ei kahvinkeittimen huoltoa ja puhdistamista tule laiminlyödä. Puhdas kahvinkeitin keittää puhtaanmakuista kahvia. Moccamaster suosittelee puhdistamaan kahvinkeittimen joka toinen viikko, jos valmistat kahvia päivittäin.

Säilytä kahvin aromit

Säilytä kahvipurut ilmatiiviissä rasiassa. Erityisesti jauhettu kahvi menettää makua, kun se joutuu kosketuksiin hapen kanssa. Tämän vuoksi kahvi on hyvä säilyttää mahdollisimman ilmatiiviissä rasiassa. Jos jauhat itse kahvin kahvipavuista, jauha vain käytettävä määrä - kahvipavut pitävät aromin paremmin itsessään ja vapauttavat sen jauhantaprosessin aikana.

 Moccamaster vinkit

Valitse oikea määrä ja karkeusaste

Myös kahvijauheen karkeusasteella on ratkaiseva rooli. Kahvijauheen karkeusaste määräytyy sen mukaan, kuinka kauan kahvijauhe on kosketuksissa veden kanssa. Esimerkiksi pressokannuun tulevan kahvijauheen karkeusaste on korkeampi kuin suodatinkahvin. Kun annostelet kahvijauhetta, Moccamaster suosittelee käytettäväksi noin 60 grammaa kahvijauhetta vesilitraa kohden.

Näitä viittä vinkkiä noudattamalla onnistut kahvin valmistuksessa joka kerta ja tarjoat itsellesi aromikkaan ja täyteläisen kahvihetken niin arjen keskellä kuin juhlassa.

Laadukkailla kahvipavuilla räätälöit kahvista itsellesi sopivan makuisen. Yhdistele kahvilajikkeita ja löydä uusia jännittäviä makunautintoja. Tutustu laadukkaisiin kahvipapuihin täällä.

Tutustu Moccamaster-kahvinkeittimiin ja valmista maukasta kahvia.

Lue myös: Tutustu kahvituotteisiimme täällä.

Artikkeli päivitettiin viimeksi: 06.12.2016 13:10:33