Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
MWC 2019 logo

Gigantti mukana Mobile World Congress -tapahtumassa Barcelonassa 2019

Gigantti suuntaa nokkansa MWC-mobiilimessuille Barcelonaan 25.-28. helmikuuta 2019. Mobiilimaailman suurin messutapahtuma, MWC, kokoaa mobiiliteknologian asiantuntijat Barcelonaan vuosittain. MWC tapahtumassa esitellään uusimpia uutuuksia, trendejä ja tulevaisuuden mobiilivisioita. Haluamme jakaa tapahtuman helmet ja hienoudet kanssasi. Alle keräämme videoita, kuvia ja tarinoita Mobile World Congress 2019 -tapahtumasta.

Päivä 1: Kaikki tavoittelevat suurempaa älypuhelimen näyttöä

LG V50 ThinQ Dual Screen

LG – enemmän näyttöä

Sekä Samsungin uusi S10 että Sonyn Xperia 10 tarjoavat sovellusten moniajoon sopivan näytön ja toiminnot, mikä tekee työskentelystä käytännöllisempää. LG on ottanut askeleen eteenpäin uudella V50 ThinQ -mallillaan, jonka mukana toimitetaan Dual Screen -lisävaruste.

Se on puhelimeen kiinnitettävä kansi. Kun avaat puhelimen, kannen sisäpuoli toimii ylimääräisenä näyttönä. Tämä on erityisen sopiva pelaamiseen, jossa lisäosa voi toimia peliohjaimen tavoin, mutta myös jokapäiväiseen viihteen katseluun, kuten musiikkivideon pyörittämiseen yhdellä näytöllä samalla, kun kirjoitat viestiä toisella.

Lisävarusteen haittapuoli on, että puhelimesta tulee tietenkin suhteellisen paksu taitettuna, joten sitä on hieman vaikeampi pitää taskussa ja näyttö käyttää akkua hieman enemmän. Mutta se on fiksu tapa tehdä näytöstä suurempi, ja olemme innoissamme, jos tämä on tulevaisuuden suuntaus.

Samsung Galaxy Fold

Taitettavat puhelimet

MWC 2019 -messujen suurin puheenaihe ovat taitettavat puhelimet. Ne mahdollistavat suuren näytön suhteellisen pienessä puhelimessa ja laitteen muuttamisen puhelimesta tabletiksi ja päinvastoin.

Samsungin kokoontaitettava malli on nimeltään Galaxy Fold, ja siinä on 7,3” Infinity Flex AMOLED -näyttö sekä 4,6” AMOLED-näyttö edessä. Näytöt toimivat saumattomasti yhdessä. Voit käyttää yhtä sovellusta etukannen näytöllä ja sama sovellus ja sisältö siirtyvät päänäytölle, kun avaat puhelimen. Suuren näytön ansiosta voit tehdä useita tehtäviä kolmessa ikkunassa, eikä vain kahdessa, kuten muissa malleissa.

Huawein taitettava puhelin on Mate X. Siinä on hieman suurempi näyttö kuin Galaxy Foldissa, eli 6,6” etunäyttö sekä avattava 8” OLED-näyttö. Huawei on myös onnistunut tekemään puhelimesta hieman ohuemman kuin Samsung. Galaxy Foldin paksuus kokoontaitettuna on 17 mm ja Mate X:n vain 11 mm. Taitettavat puhelimet ovat väistämättä paksumpia kuin tavalliset puhelimet, koska niissä on periaatteessa kaksi näyttöä toistensa päällä.

Puhelinten myynnin aloituspäivä on toistaiseksi epävarma, mutta huhujen mukaan ne tulevat markkinoille keväällä/kesällä 2019.

Päivä 2: Enemmän mahdollisuuksia puettavilla älylaitteilla

XPLORA GO -lisätarvikkeet

XPLORA tunnetaan lapsille suunnatuista älykellon ja puhelimen yhdistelmistä. Uusi XPLORA GO on monipuolisempi ja sitä voidaan käyttää eri tarkoituksiin lisävarusteita vaihtamalla.

  • Lapsille: Kiinnitä XPLORA GO värikkääseen rannekkeeseen ja tee siitä älykello lapselle. Tee lasten koulumatkasta turvallisempi turvavyöhykkeillä ja SOS-painikkeella.
  • Senioreille: Tyylikkään rannekkeen kanssa laite sopii myös vanhemmalle sukupolvelle. Siitä tulee käyttäjäystävällinen ja helposti saatavilla oleva puhelin, joka parantaa turvallisuutta SOS-painikkeella.
  • Lemmikeille: Lemmikkieläimille sopiva lisäosa on vedenpitävä kotelo, joka voidaan kiinnittää kaulapantaan. Saat tiedon, jos koirasi poistuu asetetulta vyöhykkeeltä, ja jos sinun täytyy mennä ulos pimeällä tarkistamaan tilanne, voit kytkeä laitteen valon päälle löytääksesi lemmikin helpommin.
  • Pyöräilijöille: Voit myös asettaa XPLORA GO:n polkupyöräsi pullotelineeseen. XPLORA lähettää hälytyssignaalin, jos pyörä varastetaan. Lisäksi voit kartoittaa pyöräretkiäsi.
  • Matkailijoille: Kotelo-lisävarusteella voit kiinnittää XPLORA GO:n matkalaukkuun tai arvoesineisiin, jotta voit pitää niitä silmällä varkauden tai katoamisen varalta.

Päivä 3: Tulevaisuuden suuntauksia

Huawei Talk Band B5

Useita toimintoja yhdessä laitteessa

Kuten aiemmin esitellystä XPLORA GO:sta näkyy, yksi puettavien älylaitteiden trendeistä on sulauttaa useita toimintoja samaan laitteeseen. Olemme jo tottuneet älykellojen käyttöön musiikkisoittimena, maksutapana sekä puhelimena. Huawei on nyt ottanut askeleen eteenpäin TalkBand B5 -aktiivisuusrannekkeellaan, joka toimii myös Bluetooth-kuulokkeena.

Sinun tarvitsee vain irrottaa laite hihnasta ja käytössäsi on pieni kuuloke, jonka voit laittaa korvaan ja vastaanottaa puheluita. Puhelut eivät siis jää vastaamatta, vaikka olisitkin lenkillä ja puhelin kotona. Toisin kuin muut älykellot, jotka myös voivat vastaanottaa puheluita, tämän aktiivisuusrannekkeen avulla sinun ei tarvitse pitää rannettasi lähellä suuta voidaksesi puhua siihen.

Moto G7 Power

Pidempi akunkesto

Mitä enemmän ominaisuuksia ja suurempi näyttö älypuhelimessa on, sitä enemmän se kuluttaa akkua. Niinpä yksi suurista haasteista onkin, miten puhelimeen saadaan tarpeeksi tehokas akku ohuesta muotoilusta tinkimättä.

Motorolan uudessa Moto G7 Power -puhelimessa on alan johtava 5000 mAh akku. Sen pitäisi voida tarjota jopa 60 tunnin akunkesto yhdellä latauksella, mikä on huomattavasti enemmän kuin mitä kilpailevat mallit tarjoavat. Lisäksi siinä on Turbopower-lataus, joka antaa 9 tuntia käyttöaikaa vain 15 minuutissa. Tulevaisuus näyttää siis valoisalta sinulle, joka käytät puhelintasi paljon, etkä halua kantaa aina mukanasi varavirtalähdettä.

Lue lisää Gigantin tuotteista: