Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Kuusi ihmistä älypuhelimet kädessään.

9 vinkkiä, joilla saat enemmän irti puhelimestasi

Puhelimesta on moneksi, jos tiedät, mihin kaikkeen sitä voi käyttää. Kunhan muistat pitää sen ladattuna, voit nauttia vaikkapa videoiden katselusta tuntien ajan. Suojaa puhelin hyvin ja se kestää käytössä pitkään. Tallenna muistosi laadukkaiksi kuviksi älypuhelimen kameralla ja pidä yhteyttä läheisiisi – tässä artikkelissa esittelemme 9 vinkkiä, joilla saat enemmän irti puhelimestasi.
Kädet pitelevät rikkoutunutta puhelinta.

1. Jos olet hieman kömpelö…

…tai vain huonotuurinen, olet todennäköisesti pudottanut puhelimesi tai ainakin kokenut läheltä piti -tilanteen. Joskus käy tuuri ja puhelin putoaa pehmeälle alustalle tai hyvässä kulmassa, mutta joskus asfaltti tai laattalattia koituu luurin kohtaloksi. Siksi suosittelemmekin, että suojaat puhelimesi suojakuorella tai näytönsuojalla, joka suojaa pahimmilta iskuilta ja naarmuilta. Voimme myös auttaa näytönsuojalasin asennuksessa lähimmässä Gigantti-myymälässä. Jos taas puhelin sattuu tippumaan vesilätäkköön, on hyvä, jos puhelimella on IP67- tai IP68-luokitus. Voit lukea lisää IP-luokituksesta täällä.

Kädet pitelevät puhelinta ja varavirtalähdettä.

2. Jos olet hajamielinen…

.. ja muistat ladata puhelimen vasta, kun akku lähenee nollaa, varavirtalähde voi pelastaa päivän, jos pistorasiaa ei ole lähettyvillä. Varavirtalähteet ovat usein taskukokoisia ja kulkevat kätevästi mukanasi paikasta toiseen – ja voit tietysti käyttää puhelinta latauksen aikana. Muista kuitenkin varmistaa, että varavirtalähde on ladattu täyteen! Automatkoilla apuun tulee puolestaan autolaturi. Tiesitkö muuten, että puhelin kannattaa laittaa lataukseen jo silloin, kun akussa on 40 % virtaa jäljellä? Silloin akku säilyy hyvänä pidempään. Lisää vinkkejä lataukseen löydät täältä.

Nainen ottaa muffinsseja ulos uunista.

3. Jos sinulla on jotain kysyttävää…

.. olet varmasti käyttänyt videopuheluita ystävien tai perheen kanssa keskusteluun. Tämäntyyppinen viestintä on monella tapaa nerokasta, jos haluat pitää yhteyttä kauempana asuviin läheisiin – voit nähdä paitsi heidän kasvonsa, myös heidän kotinsa ja olla osa heidän arkeaan. Mutta oletko ajatellut, että videopuheluita voi käyttää myös arjen pulmien ratkaisuun? Voit soittaa perheen parhaalle leipurille ja kysyä, miltä kakun pitäisikään näyttää, tai kysäistä käsistään kätevältä ystävältä, miten sulakkeet vaihdetaan. Videopuhelulla lyhennät etäisyyksiä ja saat apua moneen asiaan.

Mies istuu sohvalla ja katsoo älykelloaan.

4. Jos haluat pysyä aina yhteydessä…

.. etkä halua olla hetkeäkään erossa puhelimestasi, älykello voi olla hyvä ratkaisu. On tilanteita, joissa puhelin on laitettava pois käsistä, mutta jos ranteessa on älykello, näet heti, jos puhelimeen tulee tärkeä puhelu, viesti tai ilmoitus, ja voit olla varma, ettet jää mistään paitsi. Älykello on kätevä apuväline myös silloin, kun puhelin on äänettömällä etkä kuule, kun joku soittaa. Näet tai tunnet sen ranteessasi ja voit reagoida nopeammin.

Mies makaa sohvalla kuulokkeet korvillaan ja älypuhelin kädessään.

5. Jos tylsistyt helposti…

Älypuhelimia käytetään nykyään lähes yhtä paljon viihteeseen kuin kommunikointiin. Voit surffailla netissä, selata Instagramia, pelata pelejä, lukea e-kirjoja, katsella elokuvia ja kuunnella musiikkia. Täältä voit lukea lisää siitä, mikä tekee puhelimesta sopivan sarjojen ja elokuvien striimaukseen. Saatavilla on myös lukuisia erilaisia telineitä tai koteloita, joilla puhelimen saa sopivaan asentoon videoiden katselua varten eikä sitä tarvitse pitää käsissä.

Ihminen ottaa valokuvaa laiturista älypuhelimella.

6. Jos haluat ikuistaa arjen huippuhetket…

Puhelimia käytetään nykyään usein erillisen kameran korvaajina. Puhelin on aina käden ulottuvilla, ja älypuhelinten kameroiden laatu on kehittynyt huikeasti, joten kuvien laadussa ei ole valittamista. Mutta hyvätkään kuvat eivät synny itsestään. Oppaamme auttaa sinua saamaan enemmän irti älypuhelimesi kamerasta. Voit myös hankkia pidikkeen, jalustan tai kolmijalan, jotta kuvaus sujuu vakaammin.

Kädet pitelevät älypuhelinta, taustalla näkyy Eiffel-torni.

7. Jos olet vieraalla maalla…

Puhelin voi olla korvaamaton apulainen matkoilla. Se voi auttaa löytämään perille, valitsemaan hyvän ravintolan tai jännittävän nähtävyyden. Sovellukset voivat tallentaa lentolippusi tai ilmoittaa, jos lento viivästyy. Puhelimesta löydät myös sääennusteen ja tiedon siitä, mitä kello on koti-Suomessa, jotta et erehdy soittamaan keskellä yötä toiselta puolelta maailmaa, koska unohdit aikaeron. On olemassa myös sovelluksia, joiden avulla löydät lähimmän julkisen WC:n! Ja jos kielimuuri tuntuu ylitsepääsemättömältä, Google Assistant -toiminto (ja osittain myös Siri) voi auttaa sinua kääntämään niin kirjoitettua kuin puhuttuakin kieltä.

Nainen puhuu videopuhelua miehen kanssa

8. Jos rakkaasi on kaukana…

Jos puhelimen kääntäjätoiminto toimi niin hyvin, että löysit unelmiesi kumppanin lomalla, se voi auttaa myös pitämään yhteyttä myöhemmin. Toki linjan toisessa päässä voi olla myös ystävä tai perheenjäsen, joka asuu ulkomailla – tai mikset myös sinä itse. Perinteiset puhelut ulkomaille voivat tulla kalliiksi, joten kannattaa valita sopiva liittymä kansainväliseen yhteydenpitoon. Jos mobiilidataa on riittävästi tai olet yhteydessä WiFi-verkkoon, pitkätkään videopuhelut eivät ole ongelma.

Nainen istuu pöydän ääressä ja puhuu puhelimeen.

9. Jos soittelet usein ja pitkään…

Oletko mielelläsi yhteydessä läheisiisi päivittäin? Ja oletko yksi niistä, jotka puhuvat mieluummin kuin kirjoittavat? Siinä tapauksessa puhelin voi olla paras ystäväsi. Varmista, että valitset liittymän, jossa on paljon puheaikaa. Vieraile lähimmässä Gigantti-myymälässä ja tutustu tarjoamiimme liittymiin! On myös hyvä idea valita puhelin, jossa on hyvä kaiutin ja mikrofoni, jotta kuulet puhelun toisen osapuolen selkeästi. Jos puhelut tapaavat venyä pitkiksi, myös akunkeston tulee olla hyvä (lue lisää kohdasta 2).

Lue lisää Gigantin tuotteista: