Ikivihreä klassikko
Tuoksu, maku ja lämpimästi hehkuvat hiilet. Hiiligrilli on ikivihreä klassikko, joka pysyy monien suomalaisten suosikkina vuosi toisensa jälkeen. Hiiligrilleistä tunnetuin on pallogrilli, joka on saanut nimensä pallomaisesta muotoilustaan. Grilli on täydellinen valinta silloin, kun grillataan vain muutamalle ruokailijalle. Pallogrillin etuna on myös sen kevyt rakenne ja helppo liikuteltavuus.
Tynnyrigrilli on pallogrilliä huomattavasti suurempi. Kuten nimikin jo kertoo, on grillillä tynnyrimäinen muoto, joka tarjoaa suuren paistoalan suuremmillekin ruokamäärille. Täydellinen valinta puutarhajuhliin ja illanviettoihin. Suuren paistoalan ansiosta voit valmistaa helposti isompiakin ruokamääriä ja useita erilaisia herkkuja yhdellä kertaa.

Täydellistä ruokaa helpoin keinoin
Ruokien grillaus on yllättävän helppoa. Opettele grillauksen salat ja valmista täydellisiä grilliherkkuja helposti kotonasi. Ensimmäiseksi kannattaa muistaa, että grillaaminen tulee aloittaa vasta, kun grilli on lämmennyt kunnolla. Hiiligrilli saavuttaa riittävän korkean lämpötilan noin 20 minuutissa, joten kannattaa olla kärsivällinen. Grilli on käyttövalmis siinä vaiheessa, kun hiiliin syntyy vaaleanharmaa tuhkapinta.
Useimmissa hiiligrilleissä on ilma-aukot, joita kannattaa hyödyntää ruoanvalmistuksen aikana. Ilma-aukot tulee aukaista grillaamisen ajaksi, jolloin hiili saa riittävästi ilmaa. Ilma-aukot kannattaa jättää myös auki silloin, kun ruoat kypsennetään kannen alla.

Hyödynnä lämpötiloja
Jos käytössäsi on suurempi grilli, kannattaa sinun hyödyntää sen eri alueita. Grillin alempaa ritilää voidaan käyttää ruoan paistamiseen, jonka jälkeen jo kypsät ruoat voidaan siirtää kypsymään valmiiksi viileämmälle yläritilälle.
Käsittele ruokia oikein
Monet kokeilevat lihojen kypsyyttä veitsellä tietämättään, että tämä voi pilata täydellisen lopputuloksen. Paistolämpömittari, joka asetetaan lihaan jo ennen kypsennyksen aloittamista auttaa seuraamaan sen kypsymistä ja auttaa varmistamaan parhaan lopputuloksen. Grillivartaita valmistettaessa kannattaa tehdä omat vartaat kasviksille ja omat lihoille, jotka vaativat eri kypsennysajat. Parhaat grillivartaat saadaan aineksista, jotka on leikattu mahdollisimman samankokoisiksi paloiksi.

Grillausvinkit
- Sivele grillin paistopinnoille öljyä ennen sen sytyttämistä
- Tee makkaroihin viiltoja, jolloin vältät niiden halkeamisen kypsennyksen aikana
- Kypsennä marinoidut lihat vuoassa, jolloin ne kypsyvät tasaisesti ja saat onnistuneen lopputuloksen
- Käytä paistolämpömittaria lihojen grillaamisen apuna
- Grillaa vihannekset ja lihat erikseen