Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
 Urheilukuvaus
 Urheilukuvaus
 Urheilukuvaus

Urheilukuvaus

Onnistunut urheilukuvaus, eli toimintakuvaus, vaatii oikeanlaista kuvaustekniikkaa, tilannetajua, kuvattavan urheilulajin tuntemusta ja oikeanlaisia kameratarvikkeita. Laadukas teleobjektiivi, vakautta tuova kolmijalka ja muutama ylimääräinen muistikortti auttavat sinut urheilukuvauksen alkuun.


Tarvikkeet urheilukuvaukseen

Kamerat

Nopeatempoisia urheilutapahtumia kuvatessa kameralta vaaditaan nopeaa suljinaikaa sekä hyvää toimintakykyä vähässä valaistuksessa, sillä urheilutapahtumapaikat ja areenat ovat yleensä melko huonosti valaistuja. Muita käteviä kameran ominaisuuksia ovat pystysuuntainen kädensija, kestävyys sekä kameran sisäinen puskurointi.

Objektiivit

Urheiluvalokuvauksessa on tärkeää päästä lähelle tapahtumien keskiötä. Tätä varten tarvitaan pitkän polttovälin teleobjektiivi. Lisäksi objektiivit, joissa on suuri aukko ovat erinomaisia, sillä niillä voi kuvata myös hämärässä.

Yksijalka

Mahdolliset tärähtelyt ja kameran liikkeet ovat terävien kuvien pahin vihollinen. Monopodi, eli yksijalka antaa lisää vakautta kameralle, mutta mahdollistaa tapahtumien seuraamisen kolmijalkaa paremmin.

Korvaamattomat vinkit urheilukuvaukseen

Kuvaaminen suurella aukolla

Suurella aukolla kuvaaminen antaa kuvaan enemmän valoa ja nopeuttaa suljinaikaa. Lisäksi suuri aukko mahdollistaa tarkentamisen pääkohteeseen taustan jäädessä pehmeäksi. Tämä nostaa kohteen kuvan keskiöön.

Manuaalinen esitarkennus

Kehittyneestä autotarkennusteknologiasta huolimatta automaattitarkentaminen liikkuvaan kohteeseen ei aina yksinkertaisesti onnistu. Sen sijaan manuaalinen esitarkennus tiettyihin kohteisiin, kuten maalilinjaan tai maaliin saattaa antaa paremman lopputuloksen.

Muistikortit

Urheilutapahtumiin kannattaa varautua ottamalla mukaan enemmän muistikortteja kuin on tarpeen. Kesken kilpailun tai pelin ei yleensä ole mahdollisuutta editoida tai siirtää kuvia pois muistikortilta ja kortit täyttyvät nopeasti. Toinen mahdollisuus tilan säästämiseksi on JPEG-formaatilla kuvaaminen.

Mitä sinä haluat kuvata?

Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera