Skip to content Skip to navigation menu

 

 

Mainostaminen, asiakkaiden kanssa kommunikointi ja omien töiden jakaminen kollegoille ovat esimerkkejä monista tilanteista, joissa suurikokoinen näyttöratkaisu tulee tarpeeseen yrityksessäsi tai toimistossasi. On helppo ajatella, että tarpeeksi suuri televisio ajaa kyllä asiansa. Monissa tilanteissa tavallinen televisio ei kuitenkaan vastaa kaikkia tarpeita.

Tässä kohtaa digitaalinen infonäyttö astuu kuvaan. Infonäyttöjä on saatavilla eri kokoisina ja eri formaateilla sekä paneelityypeillä. Olemme koonneet viisi pääsyytä siihen, miksi digitaalinen infonäyttö voittaa tavallisen television.

 

 

 

 

Vaikka lapsesi saattavat olla toista mieltä, niin kuluttajakäyttöön tarkoitettuja televisioita ei ole tehty jatkuvaan käyttöön. Erityisesti silloin, kun ruudulla näytetään staattista kuvaa pidempiä aikoja putkeen, jotkut paneelityypit saattavat kärsiä haamukuvasta: kuva voi palaa kiinni näyttöön ja näkyä ”haamuna” näytön ollessa suljettuna. Jo syntynyttä haamukuvaa ei valitettavasti voida enää korjata.

Digitaaliset infonäytöt käyttävät hienostuneita ratkaisuja päivittämällä näyttöä jaksottaisesti ja optimoimalla tehoprofiilin, joka minimoi kiinnipalamisen riskin. Monet näytöistämme ovat optimoituja käytettäväksi 16 tai 24 tuntia vuorokaudessa. Niitä voi siis pitää päällä ilman haittavaikutuksia aamuvarhaisesta iltamyöhään tai jopa vuorokauden ympäri.


 

 

 

Pitäisitkö tavallista televisiota ulkona? Luultavasti et. Tavalliset televisiot ovat herkkiä laitteita, jotka sopivat vain sisäkäyttöön, jossa ne eivät altistu lämpötilan ja säätilojen vaihtelulle. Digitaaliset infonäytöt ovat puolestaan tarkoitettuja kaikkien nähtäväksi, joten soveltuvuus ulkokäyttöön on yksi niiden avainominaisuuksista.

Useissa infonäytöissä on sertifioitu vedenpitävyysluokitus (pölyn- ja vedenkestävyys ilmaistaan IP-sertifioinnin avulla) ja ne kestävät niin pakkasasteita kuin kovia helteitä. Myöskin virtalähde on täysin sisäänrakennettu, joten se ei ole alttiina sääolosuhteille. Hankittaessa infonäyttöä julkisiin tai yleisiin tiloihin, kannattaa valita malli, jossa on karaistu lasi (iskunkestävyys ilmaistaan IK-sertifioinnin avulla). Kestävä lasi ehkäisee ruudun rikkoutumista ja suojaa ilkivallalta.


 

 

 

Älytelevisioissa on monenlaisia sovelluksia monenlaisiin tarpeisiin, kuten Netflixin katsomiseen, konsolipelaamiseen ja sisällön toistamiseen älypuhelimesta. Useamman ruudun koordinointi yhtä aikaa vaatii kuitenkin enemmän. Digitaaliset infonäytöt käyttävät Android- tai Tizen OS -pohjaista keskitettyä alustaa, joka tarvitsee vain yhden palvelimen. Järjestelmä tarjoaa vankan mediasoittimen, jonka avulla sisältöä voidaan toistaa useilta näytöiltä samaan aikaan. Lisäksi se mahdollistaa helpon etähallinnan.

Halusitpa sitten pyörittää mainoksia viidellä eri infonäytöllä liikkeiden ikkunoissa tai heijastaa valtavan kuvan yksittäisitä näytöistä muodostetulle videoseinälle, digitaalinen infonäyttö on erinomainen valinta. Voit aikatauluttaa ja tarkkailla näytettäviä sisältöjä, sisällyttää syötteeseen reaaliaikaisia tietoja esimerkiksi säästä tai osakekursseista, jakaa näytön useampaan ikkunaan ja paljon muuta tämän käyttäjäystävällisen ja helppokäyttöisen käyttöliittymän avulla.


 

 

 

Useimmat meistä haluavat sammuttaa valot televisiota katsoessa, tai jopa asettaa älykotijärjestelmän sammuttamaan ne automaattisesti. Valojen sammuttamisella halutaan parantaa katselukokemusta lisäämällä kontrastia kirkkaan näytön ja pimeän huoneen välillä. Infonäyttöjä käytetään kuitenkin usein ympäristöissä, joissa valojen säätäminen ei ole mahdollista.

Siispä infonäytöissä on huomattavasti korkeampi huippukirkkaus ja vahvemmat kontrastit, joiden ansiosta sisältö on selkeästi nähtävillä myös suorassa auringonpaisteessa, kirkkaasti valaistussa liikkeessä tai nykyaikaisessa toimistorakennuksessa. Lisäksi infonäyttöjen ulommassa paneelissa on usein heijastumia vähentävä pinta.


 

 

 

Tavalliset kuluttajille suunnatut televisiot ovat usein miellyttävän näköisiä. Niissä on siisti metallinen jalusta tai tyylikkäät jalat, hienolla verkkokankaalla päällystetyt kaiuttimet ja kiiltävä muoviosien viimeistely. Ne on kuitenkin tarkoitettu käytettäväksi yksinään, ei osana kokonaisuutta. Monet infonäytöt on puolestaan suunniteltu sopimaan myös osaksi useamman näytön kokonaisuuksia tai jopa valtavaa videoseinää.

Jotta näytön kehykset eivät rikkoisi isoa kuvaa, näyttöjen paneelit yltävät lähes reunasta reunaan. Kehykset ovat usein vain muutaman millimetrin paksuisia, joten niitä ei käytännössä edes huomaa suhteellisen lyhyenkään etäisyyden päästä. Lisäksi näytöt ovat ohuita, jotta ne olisivat mahdollisimman lähellä seinää – ohuimmat mallit ovat vain alle 4 cm paksuisia.


 

Kuinka liiketoimintasi voi hyötyä digitaalisesta infonäytöstä?

Vähittäiskauppa

 

 

Heitä hyvästit fyysisille julisteille, mainoksille, hinnastoille ja ruokalistoille. Digitaaliset infonäytöt tarjoavat huomattavasti nopeamman ja monipuolisemman tavan viestiä asiakkaille. Digitaaliset infonäytöt mahdollistavat esimerkiksi mainosten esittämisen viimeisimpien trendien tai myyntiennusteiden mukaan. Kosketusominaisuudella varustetut näytöt mahdollistavat asiakkaille suorien tilausten tekemisen, katalogien selaamisen ja paljon muuta.

Majoitus

 

 

Tarjoamme valikoiman hotellihuoneisiin sopivia televisioita, joiden avulla voit näyttää kustomoituja sisältöjä vieraillesi. Näytä esimerkiksi personoituja tervetulotoivotuksia, tietoja hotellista sekä saatavilla olevista palveluista ja paljon muuta. Voit myös tarjota televisioiden kautta laajan valikoiman verkkoviihdettä, jota voidaan hallita keskitetysti. Hotellisi voi jopa käyttää aivan omia kanavia, joiden kautta tarjota informaatiota ja viihdettä.

Koulutus

 

 

Tarjoa luokkahuoneelle jotain tavallista valkotaulua parempaa digitaalisen infotaulun avulla. Niiden avulla voit näyttää interaktiivisia sisältöjä, tarjota materiaaleja testejä ja tietovisoja varten sekä tehdä oppitunneista hauskempia ja mukaansatempaavampia. Infonäytöt auttavat lisäksi vähentämään paperin kulutusta, tekemään tuntien suunnittelusta helpompaa sekä jakamaan materiaaleja erilaisilta laitteilta. Kosketusominaisuudella varustetut näytöt mahdollistavat lisäksi näytöllä olevan informaation korostamisen, selittämisen ja tulkitsemisen stylus-kynän avulla, ja sitä voi käyttää tavallisen valkotaulun tapaan.

 

Toimistokäyttö

 

 

Välitä selkeitä ja vahvoja viestejä kollegoillesi ja työntekijöillesi. Esittele projekteja interaktiivisesti ja osallistavasti ja tee tapaamisista sekä kokouksista tehokkaampia. Digitaaliset infonäytöt mahdollistavat nopeamman ja selkeämmän viestimisen, oli kyse sitten suuresta näytöstä aulassa tai vastaanottotiskillä taikka kosketusnäytöllisistä ruuduista neuvotteluhuoneissa. Yhteydenpito muualla sijaitseviin liikekumppaneihin käy helposti, sillä suuret näytöt tarjoavat reilusti tilaa useiden osallistujien videopuheluihin ja dokumenttien jakamiseen näytöllä samaan aikaan.

Julkiset tilat

 

 

Digitaalinen kyltti virastossa tai interaktiivinen aikataulu juna-asemalla tarjoavat vastaavia perinteisempiä vaihtoehtojaan ajantasaisempaa ja relevantimpaa informaatiota. Museot ja taidegalleriat voivat mahdollistaa vieraillensa kiinnostavan informaation selaamisen näyttelyistään tai hyödyntää nykyaikaisia teknologioita, kuten virtuaalitodellisuutta tai lisättyä todellisuutta. Eläintarha voi puolestaan näyttää livekuvaa piilossa olevista eläimistään ja mikä tahansa yritys tai organisaatio voi tarjota vierailijakeskuksessaan interaktiivisia elämyksiä.

Selaa tarjontaamme