Skip to content Skip to navigation menu

Tietoa henkilötietojen käsittelystä

Miten käytämme henkilötietojasi?

Kun teet ostoksia, luot käyttäjäprofiilin tai olet yhteydessä meihin tai kumppaneihimme (tekstiviestitse, sähköpostitse, chatin kautta tai muulla tavoin), luovutat meille tietoja, jotka tallennamme. Teemme tämän sen vuoksi, että voisimme jatkuvasti parantaa palveluamme ja ostosten jälkeistä seurantaa.

Kun käyt verkkosivustossamme, sosiaalisissa medioissamme tai myymälöissämme, saatamme kerätä sinusta tietoa, jotta voimme parantaa ostokokemustasi ja tarjota sinulle enemmän kiinnostavaa tietoa.

Myös kumppanimme keräävät sinusta tietoja esimerkiksi tuotteiden käytön, huoltojen, palautusten ja muiden tiedusteluiden yhteydessä.

Toisinaan saamme tietoja myös muista lähteistä (kuten raportointi- ja analysointityökaluista). Näiden tietojen avulla pyrimme paremmin ymmärtämään yleistä kuluttajakäyttäytymistä ja sinun tarpeitasi, jotta voimme tarjota parempaa ostosten jälkeistä seurantaa ja sellaisia tuotteita ja palveluita, jotka sinua kiinnostavat.

Analysoimme palveluidemme käyttöä mahdollisimman tarkasti, jotta voimme tarjota turvallisen ostokokemuksen. Lue lisää evästeistä ja rekisteriselosteesta.

 


 

1. Mitä henkilötietoja keräämme?

Keräämme seuraavanlaisia henkilötietoja:

 

  • Nimi
  • Väestötiedot, joita ovat esimerkiksi osoite, sukupuoli, ikä, ammatti, kotitalouden tiedot, kuten lasten lukumäärä ja ikä, henkilöiden määrä kotitaloudessa ja aviosääty
  • Yhteystiedot, kuten sähköpostiosoite ja puhelinnumerot
  • Toimitustiedot, kuten toimitusosoite ja -aika
  • Mielenkiinnon kohteet
  • Ostohistoria eli mitä tuotteita olet ostanut, milloin ja missä teit ostokset ja miten maksoit ostokset
  • Palveluhistoria eli tuotepalautukset, valitukset, korjaukset ja päivitykset, joita olet tehnyt tai pyytänyt
  • Laitteet ja ohjelmat, joilla käytät Gigantti verkkosivustoa ja viestit kanssamme verkkokanavien kautta
  • Verkkokäyttäytyminen

 

Tietoja kerätään sinusta muista Gigantin asiakkaista ja käyttäjäprofiilin luoneista henkilöistä.

Käytämme myös tietoja, joita saamme muilta tahoilta. Näitä ovat esimerkiksi

  • Tavarantoimittajat, luotetut kumppanit
  • Palveluntarjoajat
  • Julkisesti saatavilla oleva tieto


 

2.Miksi ja miten käytämme henkilötietoja?

  • Käytämme keräämiämme tietoja seuraaviin tarkoituksiin:
  • sopimusvelvoitteiden täyttämiseen eli siihen, että toimitamme sinulle tuotteita, tarjoamme niihin liittyviä palveluita ja hoidamme asiakassuhteita lainsäädännön sallimissa puitteissa ja oman suostumuksesi mukaan
  • neuvojen antamiseen ja seurannan tekemiseen ostamiisi tuotteisiin ja palveluihin liittyen
  • sellaisten tuotteiden tarjoamiseen, jotka liittyvät ostamiisi tuotteisiin ja joille sinulla voi olla tarvetta
  • muihin kaupallisiin ja tilastollisiin tarkoituksiin, kuten palveluiden laadun ylläpitämiseen
  • asiakasprofiilin luomiseen ja ostoanalyysien laatimiseen, jotta voimme tarjota sinulle kohdennettuja tarjouksia, tuotetietoja tai kutsuja, joiden uskomme kiinnostavan sinua


 

3. Kenelle luovutamme henkilötietoja?

Voimme luovuttaa henkilötietojasi palveluntarjoajille, joita käytämme palveluiden suorittamiseen puolestamme (esim. tekniset, hallinnolliset, markkinointiin liittyvät ja muut palvelut), kun se on välttämätöntä edellä mainituista syistä johtuen. Palveluntarjoajat eivät saa käyttää näitä tietoja omiin tarkoituksiinsa.

Voimme luovuttaa henkilötietojasi myös silloin, jos siihen liittyy lainsäädännöllinen velvoite tai meidän on suojeltava Gigantin, sen työntekijöiden, asiakkaiden tai suuren yleisön oikeuksia ja turvallisuutta.


 

4. Mitä oikeuksia sinulla on?

Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ja pyytää meitä poistamaan sinusta keräämämme henkilötiedot.

Sinulla on myös oikeus pyytää nähtäväksi sinusta keräämämme henkilötiedot ja pyytää virheellisten tai puutteellisten tietojen oikaisua, täydentämistä tai poistamista. Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää henkilötietojen käsittelystä tai haluat käyttää edellä mainittuja oikeuksiasi.

Jos olet sitä mieltä, että käsittelemme tietoja lain vastaisella tavalla, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle.


 

5. Milloin poistamme henkilötiedot?

Säilytämme tietoja niin pitkään kuin se on tarpeellista edellä mainittujen tarkoitusten täyttämiseksi tai niin pitkään kuin lainsäädäntö vaatii.

Poistamme kuitenkin tiedot, jos niin pyydät, eikä meillä ole lainsäädännöllistä velvoitetta tietojen säilyttämiseen.


 

6. Rekisterinpitäjän yhteystiedot:

Gigantti Oy
Töölönlahdenkatu 2
00100 Helsinki
Puhelin: 020 321 321

Antti Ekonen


 

7. Tietojen suojaaminen

Rekisterin tietoja käsitellään ehdottoman luottamuksellisina ja rekisteri on asianmukaisesti suojattu ulkopuolisilta. Rekisteriin pääsevät ainoastaan ne henkilöt, joilla on oikeus ja tarve pääsyyn työtehtäviensä puolesta.


 

8. Muutokset

Tässä selosteessa annettuja tietoja voidaan muuttaa teknisen kehityksen tai lainsäädäntömuutosten vuoksi tai Gigantti organisaation tai liiketoimintastrategian muuttuessa. Suosittelemme, että käyt sivustossamme säännöllisesti tutustumassa päivitettyyn versioon.

Jos henkilötietojen käsittelyssä tai suoramarkkinoinnin toteuttamistavassa tapahtuu merkittäviä muutoksia, ilmoitamme niistä etukäteen ja tarjoamme sinulle mahdollisuuden peruuttaa suostumuksesi.