Ohita
Kokki höyryttää kalaa Bosch accent line -uunin höyrytystoiminnolla

Bosch accent | line

- uunit höyrytystoiminnolla

Tutustu höyryuuneihin täällä

Bosch accent line -höyryuunin käyttö

PerfectSteam Plus -toiminnolla varustetut Bosch accent line -höyryuunit tekevät terveellisempien aterioiden valmistamisesta nopeaa ja helppoa. Tehostettu höyrytoiminto takaa tarkan lämpötilan ja oikean höyrynpaineen jopa 120 °C paistolämpötilaan asti. Sen ansiosta ruuan valmistusaika lyhenee ja vitamiinit ja kivennäisaineet säilyvät raaka-aineissa paremmin. Myös rapeiden ja kuohkeiden leivonnaisten sekä murean lihan valmistaminen onnistuu helpommin.

Tutustu Bosch-höyryuuneihin, joilla voit vaivatta valmistaa ravitsevia aterioita höyryttämällä ja paistaa päältä rapeaa ja sisältä kuohkeaa leipää.

Höyry on ainesosa, joka takaa täydelliset ruuanlaittotulokset

Tuoreen leivän tuoksu on aina iloinen asia – rapea ulkokuori ja pehmeä sisus tekevät leivästä vielä entistäkin herkullisempaa. Osalle herkuttelijoista mieluisin vaihtoehto on puolestaan mahdollisimman murea paisti. Voit valmistaa kaikki haluamasi ruuat helposti Bosch-uunien höyrytoiminnolla.

Näin käytät höyryuunia:

Bosch accent line -uunit höyrytystoiminnolla

Tutustu uuneihin, joissa on SteamPlus
     
     
     
     
     
     
     

Kotitekoisen hapanleivän valmistusohje

Ohjeesta tulee 1 leipä, josta saa noin 30 siivua:

Bosch accent line -uunissa paistettu hapanleipä ja voita puupöydällä

HAPANJUURI:
50 g hapanjuurta (voit valmistaa juuren itse tai kysyä onko lähileipomollasi juurta myytävänä)

375 g ruisjauhoa (tyyppi 1150)
375 ml kädenlämpöistä vettä
 

HAPANLEIPÄTAIKINA:
350 g ruisjauhoa (tyyppi 1150)
300 g vehnäjauhoa (tyyppi 405 tai 550) 
20 g kuivahiivaa
1 tl hunajaa
250 ml kädenlämpöistä vettä
20 g suolaa
 

VALMISTUS:
1. Ruoki hapanjuurta edellisenä päivänä: Sekoita hapanjuuren joukkoon ruisjauhoja ja vettä. Jätä juuri kulhossa lepäämään lämpimään paikkaan 24 tunniksi.

2. Seuraavana päivänä: Ota 50 g juurta talteen myöhempää käyttöä varten. Lisää ruokitun juuren joukkoon muut leipätaikinan ainekset, mutta jätä suola vielä lisäämättä. Vaivaa taikina tasaiseksi. Peitä taikina ja jätä se kohoamaan lämpimään paikkaan 40 minuutiksi.

3. Vaivaa suola mukaan kohonneeseen taikinaan ja muotoile vaivatusta taikinasta leipä. Nosta leipä pellille, jolle on ripoteltu jauhoja (tai käytä leivinpaperia). Nostata leipää noin 30 minuuttia.

4. Paista leipä annetuilla asetuksilla.

5. Jäähdytä leipä ilmavalla alustalla.

Asetukset: Taso 2
Lämpötila: 220 °C
Lisähöyry: Taso 3
Esipaisto: 15 minuuttia


Paista sen jälkeen:
Lämpötila: 180 °C
Paistoaika: 50-60 minuuttia

Löydät tämän ja muita herkullisia reseptejä Home Connect -sovelluksesta!