Ohita
Yritystä perustamassa (3)

Suunnitelmissa yrityksen perustaminen

Suunnitteletko oman yrityksen perustamista? Matka liikeideasta sen toteuttamiseen vaatii tarkkaa suunnittelua ja työtä useammilla eri osa-alueilla. Oman yrityksen perustaminen edellyttää mm. rahoitusta, työtilojen tai toimipisteen suunnittelua ja varustehankintoja ennen kuin yritys voi avata ovensa. Laitehankinnat ja niiden käyttöönotto ovat ratkaiseva osa yrityksen päivittäistä toimintaa toimialasta riippumatta.

Ennen yrityksen perustamista

Suomessa on useampia järjestöjä ja yrityksiä, josta saat hyödyllistä tietoa ja opastusta yrityksesi perustamiseen. Starttirahaa voit puolestaan anoa TE-keskuksesta, joka auttaa selviämään taloudellisesti yrityksen käynnistysvaiheessa. Ennen rahoituksen hakemista ja yrityksen rekisteröintiä kannattaa kuitenkin varmistaa, että liiketoimintasuunnitelmasi on laadittu mahdollisimman perusteellisesti, sillä se toimii perustana rahoituksen saamiselle ja realistisen budjetin laatimiselle. Tutki ja tutustu eri tahojen, kuten Yrittäjät (yrittajat.fi) sivustoihin, josta löydät paljon hyödyllistä tietoa.

Kun liiketoimintasuunnitelmasi on valmis, olet päättänyt yhtiömuodon ja varmistanut rahoituksen, on aika siirtyä toiminnan toteuttamiseen. Mieti millaiset toimitilat tarvitset ja mikä on paras mahdollinen paikka liiketoiminnan harjoittamiselle - työskenteletkö yksin kotitoimistossa, jaatko työtilat muiden yrittäjien kanssa tai tarvitsetko fyysisen liiketilan?

Työ- tai liiketilan kalustaminen ja varustaminen vaatii myös tarkkaa suunnittelua. Hanki kalusteet, jotka kestävät käyttöä ja laitteet, jotka sopivat käyttöösi parhaiten. Käänny Gigantin yritysmyynnin puoleen ja tutustu tarjoamiimme mahdollisuuksiin. Gigantin laajasta tuotevalikoimasta saat keittiökalusteet ja tarvikkeet toimistoosi sekä kaiken tarvitsemasi elektroniikan.

Mies työskentelee työpöydän äääressä, jonka vieressä ilmanpuhdistin

5 asiaa, jotka kannattaa muistaa

Oman yrityksen perustaminen on kasvava trendi tänä päivänä ja yhä useammat ottavat askeleen kohti yksityisyrittäjän elämää. Olemme koonneet alle listan viidestä asiasta, jotka kannattaa muistaa ennen oman yrityksen perustamista.

1. Sitoudu liikeideaasi Suorita markkinatutkimus ennen liikeideasi toteuttamista. Markkinatutkimuksen avulla kartoitat, onko tuotteelle tai palvelulle kysyntää ja onko idea mahdollista kääntää voitoksi. Samalla saat tärkeää tietoa mahdollisista asiakasryhmistä ja muista lähialueen yrityksistä, jotka tarjoavat vastaavanlaisia palveluja.

2. Liiketoimintasuunnitelma ja yhtiömuoto Tarkkaan toteutettu liiketoimintasuunnitelma on kaikkien yritysten perusta. Se on samalla työkalu, joka auttaa sinua rakentamaan ja toteuttamaan liikeideasi. Liiketoimintasuunnitelma toimii myös pohjana rahoitukselle ja auttaa vakuuttamaan mahdolliset yhteistyökumppanisi sen toimivuudesta. Kun suunnitelmasi on valmis ja yhtiömuoto valittu, on aika suunnitella budjetti ja hankkia tarvittava rahoitus.

3. Rahoitus ja rekisteröinti Liiketoimintasuunnitelma auttaa sinua laatimaan budjetin ja kartoittamaan rahoituksen tarpeen. Mikäli sinulla ei ole aikaisempaa rahoitusta, voit hakea valtion starttirahaa TE-keskukselta. Seuraava askel on rekisteröidä yritys, jolloin saat Y-tunnuksen. Yrityksen rekisteröinti on välttämätöntä, jotta pystyt harjoittamaan liiketoimintaa.

4. Toimitilat Yrityksesi toimitilat ovat yksi tärkeimmistä liiketoiminnan kulmakivistä. Riippumatta siitä, perustatko tarjoilu- tai palvelualan yritystä tai yhden hengen konsultointipalvelua tai verkkokauppaa, on tärkeää löytää kohde, jossa yrityksesi voi kukoistaa.

5. Varustaudu yrityksen toimintaan Yritys tarvitsee oikeat työvälineet menestyäkseen. Tietokoneet, ohjelmistot ja puhelimet ovat välttämättömyys monille yrityksille, joten on tärkeää kartoittaa, mitä kaikkea liiketoimintasi tarvitsee ja hankkia ne hyvissä ajoin. Gigantin yritysmyynti auttaa sinua kartoittamaan yrityksesi tarpeet ja auttaa tuotteiden tilaamisessa ja käyttövalmiiksi asennuksessa. Pystymme myös tarjoamaan erilaisia tukipalveluita, joten voit itse huoletta keskittyä yrityksesi pyörittämiseen. Harkitse myös, onko sinun kannattavaa ostaa kaikki varusteet vai vuokrata ne leasing-sopimuksella.

Tutustu mitä Gigantti yrityksille tarjoaa: