Twitch-vinkit: 5 askelta parempiin Twitch-striimeihin
Pelitaidot eivät ole ainoa asia, jotka erottavat suosituimmat Twitch-striimaajat muista - myös suoratoistosisällön laatu ratkaisee! Lue vinkkimme parempiin Twitch-striimeihin.
1. Löydä oma juttusi
Helpoin tapa nostaa Twitch-striimiesi laatua on löytää oma aihealue. Voi tuntua houkuttelevalta keskittyä suosituimpiin peleihin, kuten League of Legendsiin, Fortniteen tai World of Warcraftiin, mutta on kuitenkin myös hyvä muistaa, että mitä suositumpi aihe on, sitä vaikeampi siinä on menestyä kovan kilpailun vuoksi. Jos siis onnistut löytämään hieman harvinaisemman aiheen, voit hyvinkin saada mukavan määrän uusia seuraajia.
Valitse persoonallesi sopiva peli ja ole oma itsesi, jolloin voit luoda aidon yhteyden muihin. Kilpailuhenkisille FPS-moninpeli voi olla se oikea valinta, kun taas seikkailunhaluinen pelaaja voi saada enemmän irti seikkailupelistä. Luoville sieluille puolestaan erilaiset simulaatiopelit, kuten The Sims tai Farming Simulator, voivat tuoda paljon seuraajia.2. Päivitä laitteesi
Osa parhaina pidetyistä striimauslaitteista on todella hintavia, mutta ne eivät onneksi ole välttämättömiä. Jo mikrofonin ja webkameran päivittäminen voi parantaa laatua huomattavasti.
USB-mikrofonit, kuten Blue Microphones -merkin Yeti ja Snowball, ovat helppokäyttöisiä ja edullisia. Ne liitetään suoraan tietokoneeseen ja tarjoavat korkean äänenlaadun. Yeti X -mallissa on lisäksi Blue VO!CE -efektit.
Webkamerat, kuten Logitechin C922- ja BRIO-mallit liitetään suoraan tietokoneeseen, ja niissä on jopa Full HD -resoluutio 60 kuvan sekuntinopeudella sekä esimerkiksi automaattinen tarkennus, joka tekee videokuvasta selkeämmän.
3. Aseta mikrofoni oikealle etäisyydelle
Paraskin mikrofoni voi tuottaa heikon äänenlaadun, jos sillä on väärät asetukset ja ennen kaikkea väärä etäisyys puhujasta.
Aloita asettamalla mikrofoni 15–30 cm päähän kasvoistasi. Voit välttää ns. “pop-ääniä” lausuessasi soinnittomilla p- ja t-konsonanteilla alkavia sanoja siten, että et puhu suoraan mikrofoniin. Mikrofoni on hyvä olla 45 asteen kulmassa suuhun nähden.
Jos sinulla on mahdollisuus valita mikrofonin suuntakuvio, kardioidinen on paras, sillä se poimii mikrofonin edessä olevat äänet ja poistaa suuren osan häiritsevistä taustaäänistä. Äänenvoimakkuutta asettaessasi aloita matalalta ja jatka ylöspäin niin, että taso on vihreä. Jos äänitasoa ilmaiseva mittari muuttuu punaiseksi, on se liian voimakas ja äänenlaatu heikkenee.
4. Panosta valaistukseen ja kameran asetteluun
Huonot valaistusolosuhteet ja väärin valitut kuvakulmat heikentävät sisällön laatua, mutta onneksi ne on suhteellisen helppo korjata.
Aloita asettamalla kamera suunnilleen silmiesi korkeudelle. Kameran zoomausta tai etäisyyttä muuttamalla voit valita, haluatko laajemman kuvan jossa näkyy myös taustaa, vai haluatko olla kuvassa vain itse. Varmista myös, että tausta on siisti ja puhdas.
Valaistuksen osalta nyrkkisääntönä on, että kattovalaistus on hyvä sammuttaa ja valonlähde asettaa kameran taakse. Voit leikitellä myös taustalle asetetuilla värivaloilla, mutta etualan eli sinun on oltava aina taustaa kirkkaammin valaistu.5. Automatisoi striimaus
Striimauksessa ei ole kyse vain kameran edessä pelaamisesta, vaan sinun tulisi myös ylläpitää vuorovaikutusta katsojien kanssa, pitää silmällä chat-ikkunaa ja tervehtiä uusia seuraajia – vain muutamia seikkoja mainitaksemme. Sopivan suoratoisto-ohjelmiston avulla voit automatisoida Twitch-striimisi, jotta voit itse keskittyä siihen, mistä nautit.
Streamlabs OSBsin ja XSplit Gamecasterin kaltaisissa ohjelmistoissa on runsaasti hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten mukautettava HUD eli heijastusnäyttö, satoja teemoja ja tehokkaita muokkaustyökaluja. Streamlabsin ohjelmoitava chatbot-robotti avustaa sinua chatissa vastaamisessa.
Twitch-laajennukset, kuten lämpökartat, reaaliaikaiset pelitiedot, minipelit, tulostaulukot jne., tekevät myös striimauksesta mielenkiintoisempaa ja vuorovaikutteisempaa.Näiden viiden vinkin avulla nostat live striimauksesi laadun ja seuraajiesi määrän uuteen ulottuvuuteen.