Ohita
Kädet pitelevät erilaisia hopeisia aterimia

Laitatko hopeaesineitä astianpesukoneeseen?

Aiheutuvatko laikut ja keltaiset värjäytymät hopean pesemisestä astianpesukoneessa? Hopeaesineet voi itse asiassa hyvin tiskata koneessakin! Mistä siis on kyse? Asiantuntijamme kertoo parhaat vinkkinsä, joilla saat säihkyvän puhtaan lopputuloksen – joka kerta!

”Kaikki hopeiset esineet voi periaatteessa pestä astianpesukoneessa”, sanoo hopeaesineitä valmistavan Th. Marthinsenin markkinointikoordinaattori Mathilde Marthinsen. Moni miettii, kestävätkö heidän kallisarvoiset hopeaesineensä tiskikonetta. Ilahduttava vastaus on, että kestävät. Jos haluat hopeaesineidesi pysyvän kauniin kiiltävinä, kannattaa noudattaa muutamaa ratkaisevan tärkeää sääntöä. Norjan suurinta hopeaesineiden valmistajaa edustava Marthinsen jakaa mielellään parhaat niksinsä, joiden avulla pidät hopeasi tahrattoman puhtaina. Ja mikä tärkeämpää: hän kertoo, mitä sinun ei pidä tehdä.

Vältä näiden hopeaesineiden laittamista astianpesukoneeseen

Vaikka kaikki hopea periaatteessa on konepesun kestävää, on olemassa muutamia poikkeuksia. ”Kangaspohjaisia kynttilänjalkoja ei koskaan tule laittaa astianpesukoneeseen, koska pehmuste saattaa irrota”, Marthinsen varoittaa. Hän huomauttaa myös, että vanhat veitset tulee tiskata käsin, koska niiden kahvan kiinnitys saattaa löystyä koneessa. ”Muut hopeaesineesi voit laittaa asianpesukoneeseen turvallisin mielin”, Marthinsen sanoo.

Tutustu astianpesukonevalikoimaamme

Selaa koko valikoimaa