Logo Gigantti
Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun

Crock-Pot - valmista ruokaa perinteisellä tyylillä



Crock-Pot - valmista ruokaa perinteisellä tyylillä

Matalalämpökypsennys (slow cooking) on perinteikäs tapa valmistaa ruokaa. Nyt voit nauttia matalassa lämpötilassa valmistetusta, herkullisesta ruuasta nykyaikaisin menetelmin. Monipuolinen Crockpot-pata sopii erityisen hyvin viilokki- ja pataruokien sekä kokonaisten lihapalojen valmistamiseen.

Herkullista ruokaa

Kun ruoka valmistetaan matalassa lämpötilassa, pääsevät kaikki makuvivahteet oikeuksiinsa. Ruoan valmistus padassa säilyttää raaka-aineiden ravintoarvot ja hyödyntäessäsi matalalämpökypsennyksessä käytetyn nesteen saat ruoasta entistäkin ravitsevampaa. Crockpot-pata sopii erityisen hyvin viilokki- ja pataruokien sekä kokonaisten lihapalojen valmistamiseen. Crockpot-haudutuspadalla kypsennät vihannekset helposti - ja valmistat terveellistä ruokaa vaivattomasti. Nauti maukkaasta ja herkullisestata ruoasta!

Miten Crock-Pot-haudutuspata toimii?

Kun ruoka valmistetaan matalassa lämpötilassa, pääsevät kaikki makuvivahteet oikeuksiinsa. Ruoan valmistus padassa säilyttää raaka-aineiden ravintoarvot ja hyödyntäessäsi matalalämpökypsennyksessä käytetyn nesteen saat ruoasta entistäkin ravitsevampaa. Crock-Pot sopii erityisen hyvin viilokki- ja pataruokien sekä kokonaisten lihapalojen valmistamiseen. Crock-Pot-haudutuspadalla kypsennät vihannekset helposti - ja valmistat terveellistä ruokaa vaivattomasti. Nauti maukkaasta ja herkullisestata ruoasta!

Pulled Pork

Kuin Amerikan etelävaltioissa

Annoksia: 8 
Valmisteluaika: 10 min 
Kypsymisaika: 7-9 tuntia alhaisella lämmöllä

Aineosat

• 1 kg sian selkäpaistia
• 1 hienoksi pilkottu keltainen sipuli
• 4 silputtua valkosipulinkynttä (vähintään)

Ohjeet

  1. Paista sipuli ja valkosipuli voissa ja pane pataan.
  2. Pane liha päälle pataan.
  3. Sekoita kastike ja kaada päälle.
  4. Keitä 7-9 tuntia alhaisella lämmöllä. Revi liha haarukalla.

BBQ kastike:

1 dl ketsuppia (tai chilikastiketta)
0,5-1 rkl chipotlepastaa
0,5 dl vettä (coca-colaa)
1 rkl fariinisokeria
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kuminaa
1 rkl whiskyä (tai vast.)

Tacos ja aasialainen paahtokylki, tuore ananas ja porkkanasalaatti

Maukkaat taco-kuoret aasialaisine makuineen. Maukasta tuoreen ananaksen ja raikkaan porkkanasalaatin kera.

Annoksia: 4 
Valmisteluaika: 15 min 
Kypsymisaika: 8 tuntia alhaisella lämmöllä

Aineosat

• 1 rkl rapsiöljyä
• 1,4 kg kylkiluita
• 3 raastettua valkosipulinkynttä
• 0,5 l lihalientä
• 1,2 dl gjaujang (korealainen chilipasta)
• 4 rkl riisiviinietikkaa
• 2 rkl ketsuppia
• 1 rkl hunajaa
• 2 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
• 3 dl raastettuja porkkanoita
• 0,5 dl korianterinlehtiä
• 12 pientä tortillaleipää
• Tuore, paloiteltu ananas
• Seesamin siemeniä

Ohjeet

  1. Paista kylkiluut öljyssä niin, että ne saavat värin ympäriinsä.
  2. Sekoita valkosipuli, liemi, gjaujang, 2 rkl riisiviinietikkaa, ketsuppia, hunaja ja inkivääri Crock-Pot -haudutuspataan. Laita kylkiluut pataan ja keitä alhaisella lämmöllä 8 tuntia (korkealla 4 tuntia).
  3. Laita porkkanat, korianteri ja 2 rkl riisiviinietikkaa kulhoon ja sekoita.
  4. Kun kylkiluut ovat valmiit, ota ne padasta, puhdista luista liha ja rasva ja paloittele pieniksi paloiksi. Erota rasva kastikkeesta (ellei sinulla ole separaattoria, laita kastike jääkaappiin ja rasva on helppo poistaa hetken kuluttua) Sekoita siten hieman kastiketta lihaan.
  5. Tee tacos tortillaleivästä, lihasta, porkkanasalaatista, tuoreista ananaksen paloista ja sirottele päälle seesamin siemeniä.


Vegetaarinen lasagne

Totta kai, Crock-Pot on erinomaisen sopiva patojen ja keittojen valmistukseen, mutta sillä voi tehdä myös maukkaan lasagnen! Seuraavassa on hyvä ja yksinkertainen resepti. Kaikki mitä tarvitsee tehdä, on pilkkoa vihannekset.

Annoksia: 8 
Valmisteluaika: 20 min 
Kypsymisaika: 8 tuntia alhaisella lämmöllä

Aineosat

• 1 suuri kananmuna
• 500 g ricottaa
• 150 g pilkottua baby-pinaattia
• 3-4 portobellosienen hattua viipaleina
• 1 pilkottu pieni zucchini
• 2 purkkia pilkottuja tomaatteja
• 2 purkkia paseerattuja tomaatteja
• 3 valkosipulinkynttä
• Pieni pala punaista murskattua chilipippuria
• Lasagnelevyjä
• 7 dl raastettua mozzarellaa
• 2 rkl öljyä

Ohjeet

  1. Sekoita kananmunat, ricotta, pinaatti, sieni ja zucchini suuressa kulhossa.
  2. Sekoita tomaattimurska, paseeratut tomaatit, valkosipuli ja punapippuri toisessa kulhoissa.
  3. Öljyä Crock-Pot -haudutuspata. Kaada osa tomaattisekoituksesta pohjalle, laita levyt niin, että ne peittävät koko pinnan. Laita sitten vuorotellen juustosekoitusta, tomaattisekoitusta ja levyjä 3 kerrosta. Lopeta tomaattikastikkeella peitetyillä levyillä.
  4. Pane kansi päälle ja keitä alhaisella lämmöllä 4 tuntia tai korkealla lämmöllä 2 tuntia.
  5. Lopuksi, sirottele raastettua mozzarellaa päälle ja anna sen sulaa mahd. uunissa.


Chilivihannespata

Herkullinen kasvisruoka.

Annoksia: 4 
Valmisteluaika: 20 min 
Kypsymisaika: 4-5 tuntia alhaisella lämmöllä

Aineosat

• 2 rkl oliiviöljyä
• 1 tl tuoretta punaista chiliä
• 1 rkl hienoksi pilkottua tuoretta inkivääriä
• 2 hienoksi pilkottua valkosipulinkynttä
• 1 karkeasti pilkottu sipuli
• 2 makeaa perunaa, kuorittuina ja pilkottuina 1 cm paloiksi
• 2 paloiksi pilkottua punaista paprikaa,
• 410 g valutettuja kahviherneitä purkista
• 1 rkl sitruunaruohososetta
• 2 -3 tl tamarindipastaa
• Mehu 1 suuresta limettihedelmästä
• 1 tl hienoa sokeria
• Suolaa ja vasta jauhettua mustapippuria
• 4 rkl pilkottua korianteria
• Creme Fraichea ja ohutta leipää (tai vastaavaa), tarjoiltavaksi

Ohjeet

  1. Paista chiliä, inkivääriä, valkosipulia ja sipulia pari minuuttia, jotta ne saavat väriä.
  2. Lisää makeat perunat, paprika ja kahviherneet ja sekoita kunnolla. Lisää lopuksi sitruunaruohosose, tamarindi, limettimehu ja sokeri, mausta ja sekoita huolellisesti. Pane Crock-Pot pataan, kansi päälle ja keitä 4-5 tuntia alhaisella lämmöllä tai 3-4 tuntia korkealla lämmöllä tai kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
  3. Ota sen jälkeen kansi pois ja keitä vielä 15 minuuttia, jotta osa nesteestä höyrystyy pois, sekoita välillä.
  4. Siirrä suureen kulhoon ja sekoita pilkottu korianteri. Tarjoile kulhoista, joissa on suuri nokare creme fraîchea, hieman ylimääräistä korianteria ja ohutta leipää.

Artikkeli päivitettiin viimeksi: 05.09.2017 14:13:34