Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
 Kannattaako valita edullinen vai vähän kalliimpi pesukone?

Kannattaako valita edullinen vai vähän kalliimpi pesukone?

Mitä tulisi huomioida uutta pyykinpesukonetta hankittaessa, ja miten suuri merkitys hinnalla on? Tutustu asiantuntijan suosituksiin.
Seteleitä lentää ulos pyykinpesukoneen luukusta.

Mitä rahalla saa?

Olipa syynä muutto tai vanhan koneen rikkoutuminen, uuden pesukoneen hankkiminen ei yleensä ole kaikkein mieluisinta puuhaa. Toiveissa on aina löytää malli, joka tekee työt eli pesee, linkoaa ja huuhtelee mahdollisimman nopeasti ja hiljaisesti. Miellyttävä ulkonäkö on myös hyvä bonus, mutta kaikkein tärkeintä on loppujen lopuksi se, että kone pitää hyvää huolta vaatteista ja kestää pitkään. Onko mahdollista saada tämä kaikki maksamatta itseään kipeäksi?

Kädet vetävät monenvärisiä pyyhkeitä ulos pyykkikoneesta.

Käyttötarkoitus ratkaisee

Edulliset pyykinpesukoneet voivat soveltua joihinkin käyttötarkoituksiin, mutta kaikki eivät mieti sitä, paljonko pyykkiä koneella voi pestä. Pesukoneelle, jota käytetään kesämökillä pääasiassa liinavaatteiden pesuun, ei aseteta samoja vaatimuksia kuin neljän hengen perheen jokapäiväiseen pyykinpesuun käytettävälle koneelle.

Edullisten pesukoneiden valmistuksessa on käytetty halvempia materiaaleja sekä yksinkertaisempaa teknologiaa, mikä voi vaikuttaa pesutulokseen sekä kuluttaa kankaita ja pidentää pesuohjelmaa.

Lompakolle ystävälliset pesukoneet

Mitä muita eroja edullisten ja kalliimpien pyykinpesukoneiden välillä on, ja mitkä niistä vaikuttavat ostopäätökseen eniten? Kalliimmat pesukoneet saattavat pestä pyykin hellävaraisemmin ja nopeammin, ja joillakin malleilla voit pestä herkemmät ja vaativammatkin materiaalit, kuten untuvatäkit, kashmir-neuleet ja urheiluvaatteet. Erikoisohjelmia ja -ominaisuuksia löytyy silti monista edullisemmistakin malleista. Alle 500 eurollakin pystyy hankkimaan pyykkikoneen, jossa on villapesuohjelma, vähintään 8 kilon täyttömäärä tai alle 50 desibelin melutaso pesun aikana.

Pyykinpesukoneiden teknologiat ja ominaisuudet kehittyvät jatkuvasti, ja ne siirtyvät asteittain myös edullisempiin malleihin. Tärkeintä on, että selvität omat pyykinpesutarpeesi – onko tärkeintä suuri täyttömäärä, hiljainen ääni, tietyt toiminnot tai itse pyykkikoneen koko?

Edistyneemmät ominaisuudet helpottavat arkea

Hieman suuremmalla budjetilla vaihtoehtoja on enemmän. Hintavampiin pyykinpesukoneisiin kehitetään jatkuvasti arkea helpottavia ominaisuuksia, kuten pyykkikoneen ja kuivausrummun yhdistämistä, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Automaattinen pesuaineen annostelu tekee sekin pyykkikoneen käytöstä helpompaa ja taloudellisempaa, sillä se säästää niin vettä kuin pesuainettakin.

Saatavilla on myös WiFi-yhteydellä varustettuja pyykinpesukoneita, joita voi ohjata älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sovellusten avulla voit esimerkiksi ladata erikoispesuohjelmia tai saada vinkkejä pyykinpesuun sekä ratkaista mahdollisia ongelmia, pesukoneen valmistajasta riippuen.

Hymyilevä nainen istuu pyykinpesukoneen vieressä.

Valitse sinulle sopiva pyykinpesukone

Tutustu laajaan pyykkikonevalikoimaamme ja valitse sinulle sopiva malli. Voit lajitella tuotteet esimerkiksi hinnan, koon, energialuokituksen tai eri ominaisuuksien ja toimintojen mukaan.

Lue lisää Gigantin tuotteista: