Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Epoq Trend Warm Grey --keittiö

Suunnittele uusi keittiösi etänä Epoq-keittiösuunnittelijan kanssa

Tiesitkö, että Epoq tarjoaa keittiösuunnittelua myös etänä, videopuhelun avulla? Etäsuunnittelu onnistuu kätevästi esimerkiksi kotisohvalta eikä sinun tarvitse mennä myymälään, jos et niin halua. Tälle sivulle olemme koonneet hyödyllistä tietoa etäsuunnittelusta sekä vinkkejä siitä, miten valmistautua keittiösuunnitteluun.


Keittiösuunnittelija istuu tietokokoneen ääressä ja suunnittelee keittiötä

Näin se toimii:

 • Varaa täältä ilmainen suunnitteluaika. Muista valita “Etäsuunnittelu”-vaihtoehto, kun teet varausta. Varauksen tehtyäsi saat vahvistuksen tekstiviestillä tai sähköpostilla. Saat kokouskutsun linkkinä sähköpostiisi ennen tapaamisen alkua.
 • Etäsuunnittelu toteutetaan videopuhelulla Microsoft Teams -ohjelman avulla. Voit koko tapaamisen ajan seurata suunnittelun etenemistä näytöltä ja keskustella keittiöasiantuntijan kanssa. Keittiösuunnittelu kestää noin 1,5 tuntia, se on ilmainen eikä sido mihinkään.
 • Microsoft Teams on vastaavanlainen videopuheluohjelma kuin esimerkiksi Skype. Suosittelemme lataamaan Teamsin ilmaisen version tietokoneellesi, tabletillesi tai mobiililaitteellesi, jotta etäsuunnittelu sujuisi mahdollisimman jouhevasti. Täältä voit ladata maksuttoman Teamsin.
 • Etäsuunnittelu edellyttää myös, että käytössäsi on internet-yhteys.

Mieti pohjaratkaisua jo etukäteen

Hyvin suunnitellussa keittiössä työskentely sujuu parhaiten. Käytössä oleva tila asettaa tiettyjä rajoitteita, ja keittiöasiantuntijamme auttavat sinua löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun sinun uuteen keittiöösi tai kodinhoitohuoneeseesi. Keittiön pohjaratkaisuja on neljä erilaista: I-, L- ja U-keittiö sekä II-keittiö. Nimet kuvaavat, miten keittiössä toimitaan ja millaisia seiniä keittiön toteuttaminen edellyttää. On hyvä tutustua eri vaihtoehtoihin jo ennen suunnitteluaikaa.

Ikoni I-keittiö

I-keittiö on suora keittiö, jossa kaikki elementit sijoitetaan yhdelle seinälle. Tätä ratkaisua käytetään muun muassa pitkissä ja kapeissa huoneissa sekä avokeittiöratkaisuissa.

Ikoni L-keittiö

L-keittiötä pidetään tehokkaimpana keittiömallina, sillä siinä työpisteet ovat lähimpänä toisiaan. L-keittiö sopii hyvin suorakaiteen muotoiseen huoneeseen sekä tilaan, jossa pitkät seinät kohtaavat suorassa kulmassa.

Ikoni U-keittiö

U-keittiö on kolmen vierekkäisen seinän muodostava tila. Tämän keittiömallin etu on, että työpisteiden välillä liikkuminen on helppoa. Haittapuoli on se, että tila voi käydä ahtaaksi, jos keittiössä työskentelee samaan aikaan useita henkilöitä.

Ikoni II-keittiö

II-keittiö muodostuu kahdesta vastakkaisesta seinästä. I-keittiö voidaan muuttaa keittiösaarekkeen avulla II-keittiöksi, jolloin saarekkeeseen on hyvä sijoittaa esimerkiksi tiskiallas ja liesi. Näin työskentely sujuu kasvot kohti keittiötä, mikä tekee ruuanlaitosta sosiaalisempaa.

Työkolmio - mieti tiskialtaan, jääkaapin ja lieden sijoittelua

Työkolmion käsite kuvaa, miten työskentely jakautuu keittiön kolmen tärkeimmän työpisteen kesken, jotka ovat tiskiallas, jääkaappi ja liesi. Mahdollisimman sujuvan työskentelyn takaamiseksi on tärkeää voida siirrellä aineksia, kattiloita ja itseäsi paikasta toiseen mahdollisimman tehokkaasti. Siksi onkin tärkeää, että kolme työpistettä sijaitsevat järkevällä tavalla toisiinsa nähden.

Piirtämällä viivan työpisteiden välille voidaan mallintaa, miten tehokas ratkaisu on. Periaatteena on, että mitä lyhyempi viiva on, sitä energiatehokkaammin keittiötyöskentely sujuu.

 Shaker Natural Oak keittiö

Löydä sinulle sopiva tyyli

Suosittelemme tutustumaan Epoqin valikoimaan ennen suunnitteluaikaa. Gigantista löydät keittiömallistoja useassa eri tyylissä - täältä löydät kaikki keittiömallimme. Uuden keittiön suunnitteleminen on sarja isoja ja pieniä valintoja: aina työtasosta, tiskisaltaasta ja hanasta vetimiin ja nuppeihin. Tutustu keittiötuotteisiimme täällä. Lue myös, kuinka valitset tyyliisi sopivan keittiön.

Kuva Epoq Designer -ohjelman etusivusta

Aloita suunnittelu itse

Epoq Designer on täydellinen apuväline heti keittiöprojektin alkuhetkistä lähtien. Suunnitteluohjelmalla näet tulevan keittiösi jo alkuvaiheessa ja saat hyvän käsityksen erilaisista mahdollisuuksista. Syötä keittiösi tai kodinhoitohuoneesi mitat suunnitteluohjelmaan ja saat mahdollisimman todentuntuisen kuvan tulevasta uudesta huoneestasi. Kokeile rohkeasti vaihtaa värejä, malleja ja muotoja. Keittiönsuunnitteluohjelmalla et vain näe millainen tuleva keittiösi voisi olla, ohjelma näyttää myös hinta-arvion, joka perustuu valitsemiisi keittiöelementteihin. Uuden keittiön hahmotteleminen on hyvä tapa valmistautua tapaamiseen asiantuntijan kanssa. Aloita suunnittelu nyt.

Vinkkejä siihen, miten voit valmistautua keittiösuunnitteluun:

 • Varmista, että sinulla on seinien, ikkunoiden, lattioiden ja listojen mitat sekä huonekorkeus.
 • Tarvitsemme myös sähköpistokkeiden ja vesipisteen mitat ja tiedon, minne ne on sijoitettu.
 • On hyödyllistä, jos sinulla on kuvia huoneesta, jonne uusi keittiö tulee. Mikäli laitteellasi on videokamera, voit myös esitellä huonetta suunnittelutapaamisen aikana.
 • Voit halutessasi näyttää myös inspiraatiokuvia keittiöistä ja materiaaleista, joista pidät.
 • Tee myös toivelista siitä, mitä tarvitset keittiöösi tai kodinhoitohuoneeseesi. Mitä keittiössä täytyy olla? Miten keittiötä käytetään?
 • Mikä on budjettisi?
 • Tarvitsetko myös uusia kodinkoneita?
 • Mieti myös, kuka hoitaa asennuksen.

Näin mittaat keittiön oikein:

 • Yksinkertainen piirros keittiön mitoista auttaa keittiösuunnittelussa. Piirustuksen ei tarvitse olla täysin oikea mittakaavassa, kunhan keittiösuunnittelija saa käyttöönsä myös keittiön oikeat, tarkat mitat.
 • Anna mitat mieluiten millimetreinä.
 • Seinät: Mittaa seinät seinästä seinään - ei listasta listaan tai laatasta laattaan.
 • Ovet: Muista sisällyttää mittoihin myös oven karmit.
 • Ikkunat: Muista sisällyttää mittoihin ikkunankarmit ja mittaa myös, kuinka korkealla ne ovat lattiasta. Huomioi myös, jos ikkunalauta ulkonee seinästä.
 • Liesituuletin/ilmanvaihto: Merkitse piirustukseen ilmanvaihtoputken sijainti.
 • Vesi ja viemäri: Merkitse piirustukseen myös vesipisteen ja viemärin sijainti.
 • Katto: Älä unohda mitata huonekorkeutta.

Lue lisää Gigantin tuotteista: