Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Suunnittele oma Epoq-keittiösi

Epoq-keittiövinkit - Mitä kodinkoneita juuri sinä tarvitset?

Kodinkoneiden valinnassa ei ole pelkästään kyse hintalapusta tai muotoilusta. Kodinkoneisiin investointi on myös investointi perheen aikaan ja energiaan. Gigantti auttaa sinua suunnittelemaan uuden unelmiesi keittiön.

Oikeiden valintojen avulla voit helpottaa arkeasi huomattavasti. Nykyään voit välttää pakastimen sulatuksen, uunin puhdistuksen ja huonosti suunnitellut ruokaostokset valitsemalla erityistoiminnoilla varustetut kodinkoneet. Ei hullumpaa! Ennen kuin lähdet ostamaan kodinkoneita, kannattaa kirjoittaa lista perheesi tarpeista. Runsaasti pakkastilaa vastapyydetylle kalalle? Mahdollisuus pestä treenivaatteet pikaohjelmalla? Astianpesukone, johon mahtuu samaan aikaan 25 viinilasia? Asunnon koko, perheenjäsenten määrä ja elintavat ovat tekijöitä, jotka vaikuttavat kodinkoneiden valintaan. Mieti, suunnittele ja tee juuri sinun perheellesi sopivat valinnat.

Jääkaappi

Perheen koko on tietysti tärkein tekijä jääkaappia valitessa. Suuressa perheessä tarvitaan suurempi jääkaappi, jotta ruokaostoksia ei tarvitse tehdä niin usein ja pienemmässä perheessä pienempi jääkaappi säästää sähköä ja tilaa. Ruokatottumukset vaikuttavat myös jääkaapin valintaan. Esimerkiksi hedelmien ja vihannesten säilytysmahdollisuudet vaihtelevat suuresti eri tuotemerkkien välillä, erityisesti jääkaappi-pakastinyhdistelmissä. Kasvissyöjien kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota tähän seikkaan. On myös olemassa jääkaappeja, joissa on erilliset osastot lihalle ja kalalle. Ne pitävät lämpötilan nollassa, jotta raaka-aineet pysyvät tuoreina mahdollisimman pitkään.

Fiksu lisätoiminto, josta saattaisit olla kiinnostunut: nykyään löytyy myös jääkaappimalleja, joissa on sisäänrakennettu kamera, josta voi saada älypuhelimeensa kuvan kauppareissulla.

Pakastin

Pakastinta valitessa tilavuus on tärkein tekijä ja jääkaappiin verrattuna perheen koon lisäksi merkitystä on myös ruokatottumuksilla. Jos olet esimerkiksi metsästäjä tai intohimoinen kotileipuri saatat tarvita tilavan pakastimen, vaikka perheen koko olisi pieni. Jos taas et tarvitse suurta pakastinta, pienempi työtason alle mahtuva vaihtoehto saattaa olla hyvä valinta keittiötilan optimoimiseksi.

Fiksu lisätoiminto, josta saattaisit olla kiinnostunut: jos et halua sulattaa pakastinta, valitse vaihtoehto, jossa on No Frost -toiminto.

Uuni

Olitpa ostamassa uunia tai mikroa, sinun kannattaa tutustua myös höyryuuneihin. Nykyään valikoimista löytyy myös yhdistelmäuuneja, joissa on mikron ominaisuudet. Höyryllä varustettuja uuneja voi käyttää myös tavallisena uunina.

Fiksu lisätoiminto, josta saattaisit olla kiinnostunut: harkitse myös puhtaanapitoa helpottavaa pyrolyysitoimintoa. Puhdistuksen aikana uuni kuumenee jopa 500 asteiseksi, jolloin ruokaroiskeet palavat hienoksi tuhkaksi, jotka on helppo harjata pois uunin viilennyttyä. Joissakin uunityypeissä voit puhdistaa samalla pellit. Muita käteviä toimintoja ovat integroitu paistomittari ja automaattiset ohjelmat eri ruokalajeille.

Keittotaso

Keittotasoa valitessa on hyvä aloittaa leveydestä ja miettiä sen jälkeen haluatko keraamisen, kaasu- vai induktiolieden. Induktioliesi on tällä hetkellä ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto. Voit valita haluatko neliskulmaiset vai pyöreät keittoalueet. Neliskulmaiset toimivat paremmin, jos käytät suuria kattiloita tai pannuja ja niitä voi lisäksi yhdistellä toisiinsa, jos tarvitaan entistä suurempi keittoalue. Tarkista myös miten liettä säädetään; kätevyydessä voi olla suuria eroja valmistajien välillä.

Fiksu lisätoiminto, josta saattaisit olla kiinnostunut: on olemassa keittotasoja, jotka valvovat kypsennystä astian sisällä; käytännöllinen toiminto esimerkiksi leipoessa.

Astianpesukone

Astianpesukonetta valitessa on monta tekijää, jotka on hyvä ottaa huomioon. Kuten esimerkiksi käyntiääni. Nykyaikaisten astianpesukoneiden melutaso on 39–48 dB. Jos asunnossasi on avoimet tilaratkaisut kannattaa valita astianpesukone, jonka melutaso on korkeintaan 44 dB. Astianpesukoneen sisätilat on myös tärkeä tarkistaa. Mahtuvatko reilunkokoiset viinilasit tai keittiötarvikkeet koneeseen? Aterinkorin on hyvä olla suuri ja on myös kätevää, jos korien korkeutta voidaan säätää tarpeen mukaan. Nopeudella ja kuivaustehollakin saattaa olla merkitystä, jos käytät konetta ahkerasti. Jos taas esimerkiksi peset paljon muoviastioita, sinun kannattaa ehkä kysellä astianpesukoneita, jotka kuivaavat juuri muovin – ne ovat nimittäin aika harvassa.

Fiksu lisätoiminto, josta saattaisit olla kiinnostunut: miten olisi astianpesukone, joka muistuttaa sinua ostamaan konetiskitabletteja?

Pyykinpesukone

Pyykinpesukoneen valintaan vaikuttaa ennen kaikkea vaatekaapin sisältö. Jos kaapista löytyy paljon herkkiä vaatteita, pesukoneessa on hyvä olla hienopesuohjelma. Jos perheessä syntyy paljon erittäin likaista pyykkiä, saatat tarvita erityisen ohjelman tai toimintoja tähän tarkoitukseen. Suuressa perheessä, jossa syntyy paljon pyykkiä, myös ohjelmien nopeudella saattaa olla merkitystä.

Fiksu lisätoiminto, josta saattaisit olla kiinnostunut: pesuaineen automaattinen annostus ja mahdollisuus lisätä vaatteita ohjelman käynnistyttyä.

3 kysymystä asiantuntijalle

Antti Pakarinen on Gigantin Epoq-myyntipäällikkö. Esitimme Antille kolme kodinkoneisiin liittyvää kysymystä.

Mitä kodinkoneita valitessa tulisi ottaa huomioon?

- On hyvä, jos muotoilu miellyttää silmää, sillä useimmat kodinkoneet ovat pitkäikäisiä. Muutenkin tulevaisuus kannattaa ottaa huomioon.

Mitä trendejä näet kodinkoneiden ulkomuodossa?

- Meillä on pohjoismaissa melko samansuuntainen sisustusmaku ja tällä hetkellä suosiossa on integroidut kodinkoneet ja esimerkiksi mustat kodinkoneet korvaavat teräksen värisiä. Myös teräksiset tuotteet muuttuvat tummemmiksi. Suomessa valkoiset kodinkoneet ovat edelleen todella suosittuja.

Pärjäämmekö edelleen perinteisillä laitteilla?

- Olen sitä mieltä, että kaikkien tulisi uunia vaihtaessa valita höyryuuni perinteisen uunin sijaan. Se on monitaituri, jonka avulla kuka hyvänsä voi valmistaa hyvää, terveellistä ruokaa. Voit valita joko höyryuunin tai höyrytoiminnolla varustetun uunin, joka sopii esimerkiksi leipomiseen.

Ympäristöystävällinen valinta

Tekemällä ympäristöystävällisiä valintoja ja huolehtimalla kodinkoneista voit pidentää laitteiden elinikää. Se on hyväksi niin itselle kuin ympäristölle. Ympäristöystävällisiä valintoja Epoqin kanssa.

Nuoli tekstillä: Palaa Epoq-pääsivulle
Varaa ilmainen keittiösuunnitteluaika

Varaa ilmainen keittiösuunnitteluaika

Tyylikäs, musta Epoq Edge keittiö

Epoq vinkit ja ideat

Kuva Epoq-keittiöstä

Keittiö- ja kodinhoitohuonetuotteet

Toimiva ja kaunis keittiö on kodin sydän

Tutustu Epoq-keittiöihimme

Tutustu keittiösivustoomme ja ota ensimmäinen askel kohti unelmakeittiötäsi. Täältä löydät muun muassa keittiösuunnitteluohjelmamme ja koko tuotevalikoimamme. Tarjoamme myös inspiraatiota, vinkkejä ja neuvoja keittiön suunnitteluun ja asennukseen. Suunnittele unelmiesi keittiö kanssamme.

Tutustu inspiraatiogalleriaamme ja -artikkeleihimme

Tutustu inspiraatiogalleriaamme

Perinteinen vai moderni tyyli? Hae inspiraatiota keittiön ja kodinhoitohuoneen suunnitteluun kattavista kuvagallerioistamme.

Tutustu hyödyllisiin vinkkeihin ja ideoihin

Löydä vinkkejä ja ideoita

Täältä löydät tietoa ja vinkkejä muun muassa asennuksesta, kalusteiden huollosta ja valaistuksesta. Etsitkö inspiraatiota keittiön suunnitteluun tai apua kodinkoneiden valintaan? Tutustu vinkkeihimme ja ideoihimme, joiden avulla remontoit toimivan ja tyylikkään keittiön tai kodinhoitohuoneen.