Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Suunnittele oma Epoq-keittiösi

Epoq-keittiövinkit - “Suunnittele, suunnittele, suunnittele. Se on kaikista tärkeintä!”

Sisustaja Hanna Wessman on suunnitellut liudan toinen toistaan upeampia keittiöitä. Tässä hän paljastaa salaisuutensa. Gigantti auttaa sinua suunnittelemaan uuden unelmiesi keittiön.
Kuvassa sisustaja ja bloggaaja Hanna Wessman

Mikä on suurin haaste keittiön sisustamisessa?

- Löytää tasapaino esteettisyyden ja toimivuuden välille. Yhtenäisen tyylin säilyttäminen, joka ei myöskään poikkea liikaa muun kodin sisustuksesta. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, ettei esimerkiksi maalaiskeittiö sovi funkkisasuntoon.

Voitko mainita jonkun tyypillisen virheen?

- Esimerkiksi moderni keittiö, jonka hana poikkeaa suuresti keittiön muusta tyylistä. Yleensä lopputuloksesta tulee onnistuneempi, jos valitaan yhtenäiset keittiömateriaalit, jotka vahvistavat haluttua tyyliä. Heräteostosten myötä virheellisten valintojen riski kasvaa. Suunnittelu on kaiken a ja o.

Mistä keittiöremontti tulisi aloittaa?

- Budjetista! On kurjaa, jos rahat loppuvat ennen kuin kaikki tarpeellinen on hankittu ja remontin loppua kohden joutuu pihistelemään. Sen voi välttää selkeän budjetin avulla. Tyyli päätetään budjetin mukaan ja sen jälkeen haetaan budjettiin sopivia tuotteita. Muista myös varata rahaa sähkötöitä varten. Remontin yhteydessä halutaan usein siirtää kodinkoneita tai muuttaa valaistusta parhaan lopputuloksen saamiseksi.

Miten keittiön tyyli tulisi valita, jotta se ei tuntuisi vanhanaikaiselta jo muutamassa vuodessa?

- Yritä välttää ”trendivalintoja” ja satsaa sen sijaan klassisiin materiaaleihin. Tyypillinen trendivalinta voisi olla esimerkiksi hanojen ja vetimien valitseminen vähemmän käytetyssä materiaalissa, kuten messingissä. Ne on tietysti melko helppo vaihtaa, jos niihin kyllästyy muutaman vuoden kuluttua, mutta ihan ilmaista se ei ole. Kromi on siinä mielessä varmempi valinta.

Mitkä ovat parhaat vinkkisi viihtyisän keittiön luomiseksi?

- Erikoismitoitetut ratkaisut, sohva keittiössä tai avoimet hyllyt tuovat keittiöön tyyliä ja persoonallisuutta. Tekstiilit, kuten matot ja verhot, vaikuttavat myös paljon lopputulokseen ja auttavat korostamaan valittua tyyliä. Sohvan voi esimerkiksi päällystää nahalla kankaan sijaan.

Miten ajattelit kun suunnittelit omaa keittiötäsi?

- En ole itse valinnut keittiötäni, joten en voi valitettavasti tarjota inspiroivia keittiövinkkejä sen suhteen. Olen kuitenkin teettänyt erikoismitoitetun keittiösohvan ja tilannut pöytälevyn kivestä mittatilaustyönä. Erityisen tyytyväinen olen tiikkiseen säilytyslaatikkoon, joka kätkee sisäänsä kierrätysastiat.

Miten käytät keittiötäsi?

- Vietämme paljon aikaa keittiössä. Keittiötä kutsutaan usein kodin sydämeksi ja olen ilman muuta sitä mieltä, että se on kodin kutsuvin huone. Rakastamme ruoanlaittoa ja keittiössä on aina jotain meneillään. Seuraavan kerran kun teen remonttia, haluan nykyistä tilavamman keittiön.

Jos saisit antaa vain yhden neuvon keittiöremonttia suunnitteleville, mikä se olisi?

- Suunnittele, suunnittele, suunnittele. Suunnittelun tärkeyttä ei voi korostaa liikaa! Niin se vain on. Kerää talteen inspiroivia kuvia ja tee niistä oma moodboard. Käytä sitä tukena valintoja tehdessäsi ja muista säilyttää yhtenäinen tyyli!

Nuoli tekstillä: Palaa Epoq-pääsivulle