Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
 Näin puhdistat ilmalämpöpumpun suodattimen title=

Näin puhdistat ilmalämpöpumpun suodattimen

Tiesitkö, että ilmalämpöpumpun suodatin tulee puhdistaa säännöllisin väliajoin? Likainen suodatin heikentää ilmalämpöpumpun tehoa ja nostaa laitteen melutasoa.
Ilmalämpöpumpun suodattimen puhdistaminen on helppoa, mutta tärkeää

Yksinkertainen puhdistus

Ilmalämpöpumppu on tehokas lämmitysratkaisu, joka edistää sisäilman laatua. Jotta ilmalämpöpumppu toimisi mahdollisimman tehokkaasti, tulee sen suodattimet puhdistaa säännöllisesti. Suodattimien säännöllinen puhdistus varmistaa hiljaisen käyntiäänen, tehokkaan toiminnan ja tämän lisäksi laitteelle pidemmän käyttöiän. Näin helposti suodattimien puhdistus onnistuu:

- Ilmalämpöpumpun suodattimien puhdistus on erittäin yksinkertaista, itseasiassa helpompaa kuin imurin pölypussin vaihto. Puhdas suodatin varmistaa hiljaisen käyntiäänen ja tehokkaan toiminnan, kertoo NOVAPin viestinnästä vastaava, Einar Gulbrandsen.

Ilmalämpöpumpun suodatin on sijoitettu sisäyksikön etulevyn taakse

1: Ennen suodattimen puhdistamista

Ennen puhdistustöiden aloittamista suosittelemme tutustumaan ilmalämpöpumpun käyttöohjeeseen. Käyttöohjeessa kerrotaan tarkemmin laitteen oikeaoppisesta huollosta. Väärin suoritettu huoltotyö tai puhdistu saattaa vioittaa laitetta, jonka myötä myös laitteen takuu raukeaa.

-Useimmissa ilmalämpöpumpuissa on suodatin, joka vaatii säännöllisen puhdistuksen. Suodattimen puhdistusväli vaihtelee, mutta suosittelemme puhdistamaan sen noin kuukauden välein. Lemmikkitalouksissa tai talouksissa, joissa poltetaan savukkeita sisätiloissa, suosittelemme puhdistamaan suodattimen 2-3 viikon välein.

Muista sammuttaa ilmalämpöpumpun sisäyksiköstä virta ja irrottaa töpseli pistokkeesta. Avaa tämän jälkeen sisäyksikön etulevy, jonka takaa löydät suodattimet. Irrota suodatin varovasti.

Suodattimeen kerääntynyt pöly voidaan imuroida.

2: Suodattimen imurointi

Suodattimen tehtävä on vangita huoneilmassa leijuvat pölyhiukkaset. Jos suodatinta ei puhdisteta siihen kertyneestä pölystä, kertyy siihen liikaa pölyä, joka heikentää sen läpi menevää ilmavirtausta.

Huomioithan, että pölyhiukkaset saatavat kertyä suodattimen molemmille puolille, jonka vuoksi sen molemmat puolet tulee muistaa puhdistaa. Puhdista suodattimen jokainen «ruutu» huolellisesti, mutta varovasti.

Ilmalämpöpumpun suodattimen voi myös huuhdella.

3: Suodattimen peseminen

Jos ilmalämpöpumpun suodattimet ovat erittäin likaiset, saattaa niiden pesu olla paikallaan. Suodattimen nopea huuhtelu juoksevan haalean veden alla on riittävää. Voit myös liottaa suodatinta hetken keittiön tiskialtaassa ennen huuhtelua.

- Usein pelkällä vedellä huuhtelu riittää. Pinttyneen lian irrottamiseen voidaan käyttää mietoa puhdistusainetta. Vältä vahvojen puhdistusaineiden käyttöä, sillä niistä saattaa jäädä suodattimeen voimakas tuoksu, joka leviää huoneeseen, kun käynnistät ilmalämpöpumpun puhdistuksen jälkeen.

Anna suodattimen kuivua huuhtelun jälkeen. Kun suodatin on kuiva, laita se takaisin paikalleen, sulje etupaneeli ja käynnistä ilmalämpöpumppu. Valmista tuli!

Lue lisää Gigantin tuotteista: