Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
 Integroidut, puoli-integroidut vai integroimattomat kodinkoneet?

Integroidut, puoli-integroidut vai integroimattomat kodinkoneet?

Kannattaako keittiöön valita integroidut vai puoli-integroidut laiteratkaisut vaiko vapaasti seisovat laitteet? Valinnassa auttavat nämä asiantuntijan vinkit.
Kuva Epoq-keittiöstä integroiduilla laitteilla

Ero integroidun, puoli-integroidun ja vapaasti seisovan välillä

Integroiduilla kodinkoneilla tarkoitetaan laitteita, joihin loppukäyttäjä asentaa itse etulevyt. Tällaisia ovat esimerkiksi astianpesukoneet, jääkaapit, pakastimet tai muut laitteet, jotka asennetaan valmiisiin kalusteisiin. Tähän ryhmään voivat kuulua myös uunit ja liesitasot, kompaktiratkaisut kuten höyrykeittimet, mikroaaltouunit, integroidut kahvinkeittimet yms., selittää Rune Eriksen Gigantin Epoq-keittiöosastolta.

“ Liesituuletin on toinen esimerkki laitteesta, joka voi olla näkyvissä kupuna tai kaapin alle asennettuna. Liesituuletin voi olla myös integroituna kaappiin, kattoon tai keittiön työtasoon, riippua katosta tai olla jopa osa liesitasoa. Puoli-integroitu on termi, jota käytetään pääosin astianpesukoneista, joissa käyttöpaneeli on näkyvissä edessä. Jos kone on täysin integroitu, käyttöpaneeli on näkyvissä ainoastaan ylhäältä päin katsottuna,” Eriksen selittää. Astianpesukoneissa on siis kaksi mahdollista integrointitapaa, kun taas toiset kodinkoneet voidaan integroida pääosin yhdellä tietyllä tavalla.

Kuva Epoq-keittiöstä ja vapaasti seisovasta jääkaapista

Tyylin ja käyttötarkoituksen tulee sopia yhteen

Nykyisin tarjolla on enemmän vaihtoehtoja ja räätälöityjä ratkaisuja kuin koskaan aiemmin, vaikkei tämä välttämättä teekään valinnasta helpompaa. Gigantin asiantuntija suosittelee aloittamaan ihannekeittiön suunnittelun pohtimalla, miten tilaa käytetään tai halutaan käyttää. ”Mieti toimintojen ”tehokolmiota” eli kylmäsäilytystä, ruoan valmistusta ja vesipistettä. Valitse kalusteet, jotka kestävät aikaa ja joissa on huomioitu keittiötilan riittävä luonnon- ja keinovalo", Rune Eriksen neuvoo.

Kun integrointi on hoidettu, mahdollisuudet käyttää mielikuvitusta keittiön sisustuksessa ovat lähes rajattomat. Mitkä ovat siis eri ratkaisujen tuomat edut?

Kuva Epoq-keittiöstä integroiduilla laitteilla

Hyvät: integroidut laitteet

“Integroitujen laitteiden edut ovat pääasiassa ulkonäöllisiä. Kunhan astianpesukoneiden ja kylmälaitteiden käyttöpaneelit ovat käytettävissä, laitteet sulautuvat hyvin keittiön kalusteisiin. Myös vapaavalintaisesti yhdisteltäviä moduuleja on käytettävissä iso valikoima," Rune Eriksen kertoo.

Esimerkiksi induktio- tai kaasuliedet, höyrykeittimet, mikroaaltouunit ja kompaktiuunit voidaan asentaa sopivalle käyttökorkeudelle. Keittotasojen leveys vaihtelee uunin mukaan. Moduulipohjaisista kylmälaitteista, jotka mahdollistavat pakastimen tai viinikaapin käytön, on saatavana eri kokoisia malleja.

Katso Gigantin integroitavien kodinkoneiden valikoima.

Kuva Epoq-keittiöstä vapaasti seisovilla laitteilla

Hyvät: vapaasti seisovat laitteet

Mitkä ovat vapaasti seisovien laitteiden edut?

“Vapaasti seisovien jääkaappien ja pakastimien yksi etu on, että pystyt hyödyntämään paremmin saman 60 senttimetrin leveyden eikä tarvitse huolehtia ilmankierrosta laitteen sivuilla," Eriksen sanoo. “Tällöin ei kuitenkaan voida käyttää side-by-side -ratkaisuja, joissa on mukana esimerkiksi vesi- tai jääannostelija. Uudehkoissa kylmälaitteissa on myös mahdollisuus tarkistaa sisältö kameralla tai vastaavalla.”

Katso Gigantin kodinkonevalikoima.