Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Aika vaihtaa grillin kaasuletku?

Aika vaihtaa grillin kaasuletku?

Tiesitkö, että kaasugrillin letku tulee vaihtaa säännöllisin väliajoin, mielellään joka toinen vuosi? Vaurioitunut ja huonokuntoinen kaasuletku voi aiheuttaa kaasuvuotoja ja mahdollisia rasvapaloja. Lue lisää siitä, mihin kaasuletkun tarkastamisessa kannattaa kiinnittää huomiota ja mistä merkeistä tiedät, onko letku aika vaihtaa uuteen.

Tarkista kaasuletku helpoin kotikonstein

Kaasuletku on luonnontuote. Jokaisesta kaasuletkusta löytyy päivämääräleima joka kertoo milloin kaasuletku on valmistettu. Päivämäärän lisäksi on hyvä tehdä myös ns. taittotesti – jos kaasuletku halkeilee, on tuote vaihdettava. Taittotestin lisäksi on myös hyvä tehdä vuototesti varmistaaksesi, että letku on tiivis. Vuototestiin tarvitset kaksi erityyppistä puhdistusainetta ja vettä, jotka sekoitetaan keskenään. Vettä valellaan kaasuletkun molempiin liitoskohtiin. Tämän jälkeen venttiili aukaistaan – jos liitoskohtiin muodostuu kuplia, on letku aika vaihtaa.

Säännöllinen vaihto ehkäisee vaaratilanteilta

Kaasuletku on suositeltavaa vaihtaa vähintään joka toinen vuosi. Pohjoismaissa myytävät kaasuletkut on valmistettu kestämään jopa 30 pakkasastetta. Pohjoisiin oloihin suunniteltu kaasuletku sisältää enemmän luonnonkumia kuin PVC -muovia, mikä tekee tuotteesta kestävämmän niin pakkasessa kuin auringonvalossa. Vaikka grillaushetki on mukava tapa kerätä ystävät ja perhe yhteen, on hyvä kiinnittää huomiota turvallisuuteen, etenkin kun käytetään räjähdysarkoja aineita kuten propaanikaasua. Oikeat esivalmistelut ja grillin puhtaanapito tekevät grillauksesta hauskaa ja turvallista.

Lähikuva kaasugrillistä

Vaarallinen rasvapalo

Pahamaineinen rasvapalo on yleinen grillipalojen aiheuttaja. Useimmiten rasvapalo saa alkunsa huonosti puhdistetusta grillistä, jossa grillin seinämiin kertynyt vanha rasva saavuttaa syttymispisteen ja grilli leimahtaa liekkeihin. Mahdollisen rasvapalon syttyessä sulje kaasuletku välittömästi ja pyri siirtämään kaasupullo kauemmas grillistä. Muistathan, että rasvapaloa ei tule koskaan yrittää sammuttaa vedellä.

Lähikuva huonokuntoisesta kaasuletkusta

Turvallista grillausta kaasulla

  • Tarkista kaasuletkusta sen valmistuspäiväys ja testaa sen kunto taivuttelemalla letkua.
  • Hiero letkuun ja sen liitäntöihin paksua saippuavettä ja seuraa, alkaako vesi kuplimaan. Tässä tapauksessa letku vuotaa.
  • Sijoita grilli turvallisen etäisyyden päähän tulenarasta materiaalista.
  • Pidä grillin kansi auki sitä sytyttäessä.
  • Kaasupulloa ei saa sijoittaa grillin alle sen ollessa lämmin. Sijoita kaasupullo mahdollisimman kauas grillistä.
  • Irrota kaasuletku aina grillauksen päätyttyä.

Riippumatta siitä, onko kyseessä kaasu-, sähkö- tai hiiligrilli, tietyt asiat on hyvä pitää mielessä grillikauden lähestyessä! Lue lisää tarvittavista valmisteluista grillikaudelle.

Lue lisää Gigantin tuotteista: