Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Opiskeluun sopiva kannettava

Opiskeluun sopivat kannettavat

Millainen kannettava tietokone on sopiva opiskeluun ja mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota uutta kannettavaa valittaessa? Löydä kannettava opiskeluun ja ylioppilaskirjoituksiin Gigantista.

Laadukas ja ominaisuuksiltaan opiskelujasi tukeva kannettava ei ainoastaan tee opiskelusta tehokkaampaa, vaan se on nykypäivänä opiskelussa myös välttämättömyys. Tämän vuoksi kannettavan hankinnassa kannattaa olla tarkkana. Alle olemme koonneet parhaat kannettavat opiskeluun sekä asioita, joita kannattaa miettiä uutta opiskeluläppäriä hankkiessa.

Kompakti, kevyt, nopea ja hiljainen – nämä ovat asioita, joita usein uudelta kannettavalta toivotaan. Kompaktiuteen ja keveyteen vaikuttavat mm. näytön koko ja kannettavan komponenttien laatu. Nopeaan toimintaan ja hiljaiseen käyntiääneen ratkaisuna on valita suorituskykyisellä prosessorilla ja SSD-muistilla varustettu kannettava.

Käyttötarkoitus ratkaisee

Kannettavan valinnassa on sen käyttötarkoitus ratkaiseva tekijä. Tarvitsetko esimerkiksi opiskelun aikana tiettyjä sovelluksia tai ohjelmistoja, jotka asettavat koneen suorituskyvylle vaatimuksia? UL Benchmarks-testi (tunnettiin aiemmin nimellä Futuremark) voi auttaa löytämään omaan käyttöön sopivan kannettavan.

Kaikki Gigantin Windows-pohjaiset kannettavat tietokoneet on testattu suomalaisen UL Benchmarksin PCMark10-suorituskykytesteillä, joissa mitataan suorituskyvyn lisäksi akunkestoa. Tämän jälkeen kannettava pisteytetään. Tulkitset tulokset yksinkertaisesti: Mitä suurempi pisteytys, sitä parempi suorituskyky.

Neljä kategoriaa

Kaikki testatut tietokoneet on jaettu neljään ryhmään: Basic, Home, Produce ja Create. Näistä Basic-kategorian kannettavat sopivat kaikista kevyimpään käyttöön, kuten verkossa surffailuun, kun taas Create-kategorian kannettavista löytyy riittävästi vääntöä jopa kaikista raskaimpien ohjelmien pyörittämiseen (esim. videoeditointi ja musiikintuotantoon) ja kevyeen pelaamiseen.

Useimmat opiskelijat valitsevat usein Home-kategorian kannettavan ja selviävät sillä ongelmitta läpi opiskeluajan, mutta astetta luovemman alan opiskelijoille Produce-kategorian kannettava on suositeltavaa.

Lue lisää UL Benchmarks suorituskykytesteistä ja löydä sinulle sopiva Windows-kannettava helpommin .

Valitse haluamasi HOME-tietokone koon perusteella:

Valitse haluamasi PRODUCE-tietokone koon perusteella:

Valitse haluamasi CREATE-tietokone koon perusteella:

Apple MacBook Pro

Apple MacBook

MacBook Air sopii kaikkeen opiskeluun. Kestävä, ohut ja kevyt kannettava on varustettu korkealuokkaisella Retina-näytöllä. Applen suunnittelemat ohjelmat tarjoavat monipuoliset työkalut luovaan työskentelyyn. Uusimmissa malleissa on lähes kaksinkertainen suorituskyky aikaisemman sukupolven Macbook Air-malleihin verrattuna, joten voit käyttää opiskelussa tarpeellisia sovelluksia, kuten Microsoft Officea ilman pienintäkään ongelmaa.

Jos opiskelusi vaativat entistä enemmän suorituskykyä, on MacBook Pro varma valinta. Kannettavassa on edistynyt grafiikka, tehokas prosessori ja runsaasti tallennustilaa, jonka ansiosta voit luoda partikkelien simulointeja, editoida elokuvia tai suunnitella ohjelmia. MacBook Pro vie opiskelun uudelle tasolle.

Tutustu Apple MacBook-kannettaviin.

Chromebook

Chromebook

Chromebookiin vaihtaminen on helppoa etenkin jos käytät jo Gmailia, Google Docsia, ja muita Googlen tuotteita. Kirjaudu vain sisään Google-tilillesi ja löydät käyttämäsi sisällön kannettavaltasi. Chromebookilla pääset nopeasti ja helposti käyntiin opintojesi kanssa.

Chromebook käynnistyy vain muutamissa sekunneissa, eli se on valmiina heti kun sinäkin olet. Näin sinulta ei kulu turhaan aikaa tietokoneen käynnistymisen odotteluun. Halusitpa vastata kiireelliseen sähköpostiin, tehdä muistiinpanoja luennolla tai rentoutua kotona, avaa laitteen kansi ja anna mennä. Chromebookilla nautit viihteestä ja työskentelet tehokkaasti myös offline-tilassa ja sen monitasoinen tietoturva suojaa sinua haittaohjelmilta sekä viruksilta.

Tututstu Chromebook-kannettaviin.

Nainen työskentelee kannettavalla tietokoneella. Pöydällä valkoinen kahvikuppi.

Koko päivän kestävä akku

Akunkesto on yksi tärkeimmistä seikoista uutta kannettavaa valittaessa. Opiskelu on kokopäiväistä puuhaa, joka alkaa usein aamulla ja venyy pitkälle iltaan asti. Tämän vuoksi on suositeltavaa valita kannettava, jossa on virtaa koko päiväksi. Uusimmissa Windows- tai MacBook-kannettavissa on lähes poikkeuksetta kiitettävä akunkesto.

UL Benchmarksin akkutesti kertoo kannettavan realistisen akun keston. Jos akun varaus ei riitä koko päivän ajan, kannattaa valita pikalatausta tukeva malli. Näin saat ladattua akun nopeasti vaikka lounastauon ja varmistaa riittävästi virtaa päivän loppuun asti.

Nainen istuu riippukeinussa ja työskentelee syliinsä asettamalla kannettavalla tietokoneellaan.

Ihanteellinen näyttö

Näytönkirkkaus ja -koko sekä resoluutio vaikuttavat merkittävästi läppärillä työskentelyyn ja kannettavuuteen. Liian pientä näyttöä joutuu usein tihrustamaan turhan tarkkaan, kun taas liian suuri näyttö tekee kannettavan kuljettamisesta haasteellisempaa. Useimmat opiskelijat suosivat kannettavia 13-tuuman näyttökoolla.

Näytön riittävä kirkkaus tekee kannettavalla työskentelystä ja sisällön katsomisesta vaivatonta myös kirkkaassa päivänvalossa. Näytön kirkkaus ilmoitetaan nit-arvolla. Mitä suurempi arvo, sen kirkkaampi näyttö.

Kiinnitä huomiota myös kannettavan painoon ja kestävyyteen. Kevyt kannettava kulkee mukavammin matkassa kun taas kestävä, magnesiumista, alumiinista tai hiilikuidusta valmistettu rakenne varmistaa pidemmän käyttöiän.

Henkilö pitelee sormiaan kannettavan tietokoneen näppäimistöllä ja kosketuslevyllä.

Turvallinen sisäänkirjautuminen

Oletko miettinyt, mitä turvaominaisuuksia haluat kannettavaltasi tai mitä opiskelusi vaativat? Ota nämä seikat huomioon tietokoneesi valinnassa. Monille sormenjälkilukija ja kasvojentunnistin on älypuhelimista tuttu ominaisuus, mutta tiesitkö, että vastaavat turvaominaisuudet löytyvät myös monista kannettavista?

Nopea ja turvattu sisäänkirjautuminen auttaa salaamaan niin henkilötietosi kuin opiskelussa välttämättömät tiedostot. Yhä useammat kannettavat on varustettu myös verkkokameran fyysisellä sulkimella, jonka avulla varmistat oman yksityisyyden suojan. Joissakin malleissa on lisäksi sisäänrakennettu yksityisyyssuoja, joka estää sivullisia seuraamasta näyttösi tapahtumia.

Nämä kannettavat on testattu yhteensopivaksi sähköisen ylioppilastutkinnon käyttöjärjestelmän (ABITTI / DIGABI OS) kanssa

Huom! Abitti on kolmannen osapuolen ohjelmisto. Tällä sivulla testatut kannettavat on testattu Abitti -versiolla ABITTI2003R (227), joten emme voi taata 100 % toimivuutta tuleviin Abitti -versioihin. Tuotesivulla kerrotaan yksityiskohtaisesti yhteensopivuuden ja testin tulokset.