Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Palapeliä kokoavat kädet.

IFTTT tuo älykotisi laitteet yhteen

Tuottaako älykkäiden laitteiden liittäminen älykotijärjestelmään ongelmia? Tai ehkäpä haluat automatisoida Philips Huen, Chromecastin, lämmityksen tai muun älykkään laitteen toiminnan juuri sinulle sopivaksi? IFTTT auttaa kodin automatisoinnissa ja tässä artikkelissa kerromme, kuinka se onnistuu!
Nest Protect palohälytin kiinnitettynä kattoon sängyn ja yöpöydän yläpuolelle.

Mikä on IFTTT?

Nimi IFTTT on kirjainlyhenne sanoista “if this then that”, eli «jos tämä, niin sitten se».

IFTTT on maksuton verkkopohjainen sovellusalusta, jonka avulla voit luoda yksinkertaisia tapahtumasarjoja, eli reseptejä, kodin eri laitteiden, sovellusten ja palveluiden välillä, jotka eivät muuten pysty kommunikoimaan keskenään. Esimerkkinä robotti-imuri iRobot Roomba voi IFTTT:n avulla ottaa vastaan käskyjä Google Assistantilta noudattamalla yksinkertaista «reseptiä». Toinen loistava esimerkki on resepti, joka mahdollistaa Philips Hue -valaistuksen värin vaihtumaan punaiseksi, kun älykäs Nest-palohälytin havaitsee savua. Hue luo punaisista valoista turvallisen pakoreitin, jonka näet savun läpi.

IFTTT-palvelun avulla voit luoda automatisoituja tapahtumasarjoja lähes kaikkien verkkoon liitettyjen palveluiden ja laitteiden välillä. Se toimii lukemattomien kehittäjien ja tuotemerkkien kesken, ja palvelun perusideana on, että palvelun avulla kerrot sovellukselle tai laitteelle «jos tämä asia tapahtuu, niin haluan automaattisesti tämän tai näiden asioiden tapahtuvan».

Palvelu perustuu appletteihin, jotka koostuvat kahdesta elementistä: Tapahtuman käynnistäjä ja tapahtuma/tapahtumasarja. Voit luoda oma appletin tai vaihtoehtoisesti valita valmiin appletin IFTTT:n applet-kirjastosta

Kahvikuppi, joka täyttyy kahvista kahvikoneen alla.

Kuinka käyttää IFTTT-palvelua?

Aloittaaksesi palvelun käytön, mene osoitteeseen ifttt.com ja luo uusi tili. Kirjautumalla palveluun Google- tai Facebook-tunnuksillasi tekee palvelun käytön aloituksesta erittäin nopeaa ja vaivatonta.

Jos haluat luoda oman appletin, klikkaa profiili-ikonia oikeasta yläkulmasta ja valitse New Applet. Applet-sivulla paina this-sanaa «If this then that»-tekstissä.

This määrittää tapahtuman käynnistäjän. Tällainen käynnistäjä voi olla esimerkiksi Google Assistant -aktivointisana, kuten «Hey Google, I need coffee». Tapahtuman käynnistäjän määrityksen jälkeen on aika valita tapahtuma/tapahtumasarja, eli mitä tapahtuman käynnistymisen jälkeen tapahtuu. Tämä onnistuu klikkaamalla sanaa that. Jos haluat suorittaa useamman tapahtuman sarjan, voit valita useita tapahtumia, kuten tässä tapauksessa kahvikoneen käynnistys.

Edellä mainittu esimerkki osoittaa, kuinka vaivatonta appletin luominen, kodin automatisointi ja nyt myös kahvin valmistus, IFTTT:llä on.

Tadaaa, valmista tuli! Ja nyt tiedät, kuinka käyttää IFTTT:tä.