Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Osta öljylämmitin Gigantista

Öljylämmitin – älä unohda näitä varotoimenpiteitä

Öljylämmitin on kätevä, liikuteltava lämmönlähde. Öljylämmitin on lisäksi ympäristöystävällinen, ja se sopii hyvin allergia- ja astmakoteihin. Öljylämmitin on turvallinen lämmitysratkaisu, mutta aivan kuten kaikkien sähkölaitteiden käytössä, myös öljylämmittimen käytössä tulee noudattaa muutamaa varotoimenpidettä.
. Öljylämmitin on turvallinen lämmitysratkaisu

Öljylämmitin eli öljypatteri on tavallinen asuntojen lämmityksessä käytettävä konvektorilämmitin. Vaikka sen sisällä on öljyä, se käy kuitenkin sähköllä, eikä siis käytä öljyä polttoaineena. Öljyn ja rakenteensa vuoksi tämä lämmitintyyppi on hyvin tehokas energiankäytöltään. Öljylämmitintä on helppo siirtää paikasta toiseen isossa huoneessa tai tarpeen mukaan huoneesta toiseen. Öljylämmitin on lisäksi ympäristöystävällinen, ja se sopii hyvin allergia- ja astmakoteihin.

Vaikka öljylämmitin on tavallinen lämmönlähde, monet ovat kuulleet tarinoita sen vaarallisuudesta. Öljylämmittimen suurin riski liittyy palovaaraan. Öljylämmittimen käyttö on kuitenkin täysin turvallista, kunhan noudatat muutamaa varotoimenpidettä.

Muista nämä turvaohjeet:

 Älä jätä lämmitintä valvomatta

Pyydä laitedokumentaatiota

Osta lämmitin valmistajalta, joka tuntee tuotteen. Pyydä laitedokumentaatiota, josta käy ilmi, että laite on valmistettu EU-säädösten mukaisesti.

Älä jätä lämmitintä valvomatta

Ole aina paikalla, kun lämmitin on käytössä. Silloin pystyt huomaamaan, jos lämmitin kuumenee liikaa, alkaa vuotaa tai käytössä on muita ongelmia. Sammuta lämmitin, kun poistut kotoa tai menet nukkumaan. Älä koskaan käytä jatkojohtoa. Jatkojohdon käyttäminen voi aiheuttaa palovaaran.

Sijoita lämmitin oikein

Sijoita lämmitin oikein

Älä koskaan peitä siirrettävää öljylämmitintä vaatteilla tai muilla tekstiileillä. Varmista, että öljylämmitin ei ole lähellä helposti syttyviä aineita. Öljylämmitin kaatuu helposti leikkien tiimellyksessä. Ole siis erityisen varovainen, jos samassa huoneessa on pieniä lapsia tai lemmikkieläimiä.

Älä koskaan käytä öljylämmitintä, josta vuotaa öljyä. Jos havaitset vuodon, palauta öljylämmitin jälleenmyyjälle. Muista varastoida öljylämmitin pystyasennossa. Öljylämmitin tulee vaihtaa uuteen viiden vuoden välein.

Lue lisää Gigantin tuotteista: