Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun

Pyykinpesukone - näin valitset sopivan

Pyykinpesukone on luultavasti yksi käytetyimmistä kodinkoneista. Tämän vuoksi pesukoneeseen investoiminen ja koneen toimintojen tarkkaan miettiminen on kannattavaa. Rakkaimmat vaatteesi ja tekstiilisi tarvitsevat oikeaoppisen käsittelyn, joten ei ole samantekevää minkälaisen pesukoneen hankit. Onko asuntosi pieni? Taloutesi suuri? Kuinka usein peset pyykkiä? Lue vinkit pyykinpesukoneen ostoon ja valitse oikein!

Vinkit ympäristöystävällisemmän pyykinpesukoneen valintaan:

Automaattinen annostelu

Useimmat meistä annostelevat pyykinpesuainetta enemmän kuin olisi tarve, “varmuuden vuoksi”. Tämä ei vain tule lompakolle kalliiksi, vaan kuormittaa myös tarpeettomasti luontoa. Automaattinen annostelu pitää huolta siitä, että pesuainetta on aina sopiva määrä pyykin määrään verrattuna, ja säästää rahaa ja luontoa. Automaattisen annostelun ansiosta myös pesuainejäämät tekstiileissä ovat minimaaliset. Harvoin vaihdettavat säiliöt on mahdollista täyttää tai ostaa valmiiksi täytettynä.

Automaattisella annostelulla varustetut mallit

Erikoisohjelmat ja pesutarvikkeet

Uudet pyykkikoneet on varustettu monenlaisilla teknologioilla ja erikoisohjelmilla, jotka auttavat säästämään luontoa. Voit pestä pyykkiä matalammassa lämpötilassa ja pienemmällä vesimäärällä, lopputuloksesta tinkimättä. Höyryohjelmalla varustetut pyykkikoneet vähentävät veden kulutusta entisestään ja ovat hellävaraisia tekstiileille. Myös silityksen tarve vähenee, sillä vaatteet ovat höyrypesun jälkeen vähemmän ryppyisiä.

Osta pyykinpesuun myös ympäristöystävällistä pesu- ja huuhteluainetta ja muita tarvikkeita, kuten pesupussi, joka nappaa mikromuovit vaatteistasi ja estää niiden päätymisen vesistöön.

Pyykinpesukoneen sijoitus

Yksi tärkeimmistä asioista uuden pesukoneen hankinnassa on sen lopullinen sijoitus. Monet toivovat sijoittaa kuivausrummun pyykinpesukoneen päälle, jolloin mahdollisuus päältä täytettävään pesukoneeseen jää pois. Suurin osa pesukoneistamme on tämän vuoksi edestä täytettäviä. Jos, pesukoneelle on tilaa vain niukasti – saattaa päältä täytettävä pyykinpesukone olla oikea ratkaisu. Tämän vuoksi sinun on mietittävä vapaana olevan tilan määrä ja huomioida myös koneen luukun viemä tila.

Suuremmassa talossa saattaa hyvinkin löytyä erityisesti pyykinkäsittelyyn suunniteltu tila, jolloin optimaalinen koneen sijoitus paikka on helpompi päättää. Pienemmissä kodeissa ja asunnoissa kylpyhuone on pesukoneen yleisin sijoituspaikka. Valikoimastamme löytyy myös kompakteja malleja, joiden syvyys on pienempi kuin standardi 60 cm.

Tutustu kompakteihin malleihin

Kotitalouden koko

Tärkeä seikka pyykinpesukoneen valinnassa on kotitalouden koko sekä kuinka usein pyykinpesukonetta käytetään. Tiesitkö, että pesukoneen liikatäyttö kuluttaa moottoria ja lyhentää koneen käyttöikää. Tämän vuoksi on viisasta miettiä tilavuutta tarkoin ennen ostopäätöstä. Jos tilavuuden laskeminen on hankalaa – hyvänä sääntönä voidaan pitää, että yksi vaatekappale painaa noin 1 kg. 

Lapsiperheet tarvitsevat luonnollisesti pyykinpesukoneen, jonka tilavuus on 8 kg ja 12 kg välillä. Muistathan, että kaikki pesuohjelmat eivät ole mitattu suoriutumaan koneen maksimitilavuudesta. Tilavuudeltaan 8 kg pesukone kykenee puhdistamaan pienenmäärän pyykkiä tehokkaasti tai koko likapyykkivuoren samalla kertaa. Myyjämme usein mainitsevat, että tilavuudeltaan 5-7 kg pesukoneet ovat joustava ratkaisu pieniin talouksiin.

7 kg pyykinpesukoneet 
8 kg pyykinpesukoneet 
 

Kuinka usein käsittelet pyykkiä?

Ennen ostopäätöstä on hyvä miettiä, kuinka usein peset pyykkiä. Paljon harjoittelevat saattavat käyttää pesukonetta yhtä usein kuin lapsiperheet. Pienemmät pesukoneet ovat täydellisiä, kun peset pieniä määriä pyykkiä usein, kun taas tilavuudeltaan suuremmat koneet ovat täydellisiä jos keräät suuremman määrän pyykkiä ja peset harvemmin.
 

Edestätäytettävät mallit
Päältätäytettävät mallit

Suuremmassa talossa saattaa hyvinkin löytyä erityisesti pyykinkäsittelyyn suunniteltu tila, jolloin optimaalinen koneen sijoitus paikka on helpompi päättää. Pienemmissä kodeissa ja asunnoissa kylpyhuone on pesukoneen yleisin sijoituspaikka. Sekä joissain tilanteissa luonnollisin valinta saattaa olla keittiö. Pyykinpesukoneen äänitasoa on usein mietittävä varsinkin silloin kun pesukone sijoitetaan oleskelutilojen lähelle. Jos sinulla on tarkoitus sijoittaa pyykinpesukone keittiöön, kannatta harkita kalusteisiin sijoitettavaa mallia, jotta kone sulautuu mahdollisimman hyvin muuhun sisustukseen. Valikoimastamme löytyy myös kompakteja malleja, joiden leveys on pienempi kuin standardi 60 cm. Kompaktit mallit sopivat täydellisesti kaupunkiasuntoihin, joissa niin kutusuttu ”compact living” ei ole vain käsite vaan osa arkea. Meiltä löydät myös malleja, jotka yhdistävät pesukoneen ja kuivausrummun tarjoten näin kompaktin kokonaisratkaisun.

Hiiliharjaton moottori

Tavallisissa pyykinpesukoneen moottoreissa on hiiliharjat, jotka kuluvat ajan myötä ja on vaihdettava. Hiiliharjaton moottori ei sisällä kuluvia harjaksia ja on käytössä erittäin pitkäikäinen. Tämän lisäksi hiiliharjattomat moottorit ovat erittäin hiljaisia, joka tekee koneen sijoittamisesta helpompaa. Hiiliharjattomalla moottorilla varustetut pesukoneet eivät ylikuumene, joten voit pestä useamman koneellisen putkeen ilman huolta koneen hajoamisesta. Kestävän tekniikan ja rakenteen ansiosta hiiliharjattomilla moottoreilla on usein 10 vuoden takuu.

Hiiliharjattomalla moottorilla varustetut mallit 

Höyrytoiminto

Tekstiilien puhdistaminen höyryllä tarjoaa monia etuja. Höyry avaa tekstiilin kuidut, poistaa epämiellyttäviä ja tunkkaisia hajuja sekä oikoo rypyt. Höyrytoiminto on usein ohjelma tai koneen lisätoiminto, joka on täydellinen paidoille ja bleisereille. Höyrytoiminnolla vältyt usein ikävältä paitojen silitykseltä, joka säästää aikaa kiireisessä arjessa. Höyrytoiminto sopii mainiosti myös allergikoille, koska höyry poistaa siitepölyn ja allergeenit tehokkaammin kuin vesipesu.

Höyrytoiminnolla varustetut mallit 

Hiljainen pyykinpesukone

Mitä vähemmän tilaa kodissasi on, sitä lähempänä laite on sinua ja kuulet käyntiäänen selkeämmin. Pieniin koteihin kannattaakin valita pyykkikone, jossa on hiljainen käyttöääni.

Tutustu erittäin hiljaisiin malleihin

Pyykinpesukone WiFillä

Pyykinpesukoneet, joissa on sisäänrakennettu WiFi mahdollistavat ohjauksen kätevästi älypuhelimelle ladattavan sovelluksen avulla. Voit esimerkiksi käynnistää koneen kesken työpäivän.

WiFi-yhteyttä tukevat pyykinpesukoneet

Kuivaavat pyykinpesukoneet

Laajasta pyykinpesukonevalikoimasta löydät myös mallit, jotka yhdistävät pesukoneen ja kuivausrummun tarjoten näin kompaktin kokonaisratkaisun.

Tutustu malleihin, jotka myös kuivaavat
Ohjeita pyykinkäsittelyyn

Pyykinkäsittely vaatii myös koneen huoltoa

Pesukoneen huolto

Muista, että myös pyykinpesukone kerää epäpuhtauksia kuten pesuainejäämiä ja kalkkia – erityisesti jos peset matalissa lämpötiloissa kuten 30 tai 40 asteessa. Epäpuhtaudet vaikuttavat koneen tehokkuuteen, aiheuttavat epämiellyttäviä hajuja ja voivat lyhentää pyykinpesukoneen elinkaarta. Voit ehkäistä epäpuhtauksien syntymistä pesemällä yksittäisiä tekstiilejä, kuten pyyhkeitä 90 asteessa, joka on tarpeeksi korkea lämpötila puhdistamaan koneen sisustan. Säännöllinen pyykinpesukoneen puhdistusaine poistaa bakteerit ja epäpuhtaudet tehokkaasti.

Tutustu lisätarvikkeisiin 

Lisätarvikkeet

Useat lisätarvikkeet tekevät pyykinhuollosta helpompaa. Esimerkiksi koroke pyykinpesukoneelle nostaa pesukoneen optimaaliselle työskentelykorkeudelle sekä mahdollistaa kätevän tilan pesuaineiden säilyttämiseen. Pyykinpesukoneen päälle asetettava kehikko mahdollistaa kuivausrummun asentamisen pesukoneen päälle. Valituissa kehikkomalleissa on ulosvedettävä taso, jonka päällä pyykin viikkaaminen käy nopeasti ja kätevästi. Pesukoneen ja kuivausrummun alle asennettavat kumiset tassut tekevät koneista vakaampia ja vähentävät tärinää sekä vaimentavat ääntä.

Tutustu lisätarvikkeisiin

Bosch
LG
Miele
Electrolux
Samsung
Hotpoint