Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Pesutorni.

Pesutorni on tilaa säästävä ratkaisu

Pesutorni on kätevä ratkaisu, jos haluat säästää tilaa kylpy- tai kodinhoitohuoneessa. Artikkelimme kertoo, miten kuivausrummun voi asentaa pyykkikoneen päälle kätevästi ja turvallisesti välisarjan avulla!

Miten pesutorni kootaan?

1. Kuivausrumpu tulee aina sijoittaa pyykinpesukoneen päälle, ei koskaan päinvastoin, sillä pesukone on liian painava.

2. Jos sinulla on jo pyykkikone ja aiot ostaa uuden kuivausrummun, varmista, että niiden mitat (syvyys ja leveys) ovat samat, jotta pesutornin kokoaminen on mahdollista. Tavallisen edestätäytettävän pyykinpesukoneen päälle voi asentaa periaatteessa minkä tahansa valikoimastamme löytyvän kuivausrummun. Sinun tarvitsee vain tarkistaa mitat ja varmistaa, että luukku avautuu haluttuun suuntaan ennen ostopäätöksen tekoa. Hyvä vinkki on ostaa saman merkin tai sarjan koneet, jotta voidaan varmistaa, että ne sopivat yhteen.

3. Kuivausrummun asentamista varten tarvitset väliasennussarjan, joka pitää pesutornin vakaana ja varmistaa, että kuivausrumpu ei pääse irtoamaan.

Samsung-kuivausrumpu Samsung-pyykinpesukoneen päällä.

Välisarja kuivausrummun ja pesukoneen väliin

Väliasennussarjan eli asennuskehyksen avulla pyykkikone ja kuivausrumpu kiinnitetään vakaasti yhteen. Joissakin välisarjoissa on myös ulosvedettävä hylly, jota voi käyttää esimerkiksi vaatteiden viikkaamiseen.

Pesutorniyhdistelmän valinta

Meiltä löydät valmiit pesutornipaketit ja -tarjoukset, jotka helpottavat ostopäätöksen tekoa. Voit toki myös vierailla myymälässämme ja kysyä lisätietoja asiantuntevilta myyjiltämme.

Valkoinen pesutorni.

Kalusteisiin sijoitettava pesutorni

Uusissa asunnoissa saattaa olla jo valmiiksi suunniteltu paikka pesutornin kalusteasennusta varten, mutta sellaisen saa vanhaankin asuntoon – tarvitset vain oikean levyisen ja -korkuisen kaapin, johon tehdään tarvittaessa pieniä muutoksia.

Ota nämä asiat huomioon:

  • Valitse kylpy- tai kodinhoitohuoneessa paikka, joka ei ole liian lähellä suihkua, jotta itse kaappiin ei pääse roiskumaan vettä.
  • Pyykkikone ja kuivausrumpu tarvitsevat tietenkin sähköä. Jos pyykkikoneelle ei ole valmiiksi varattu pistorasiaa kylpyhuonetta rakennettaessa, on hyvä varmistaa sähköasentajalta, onko asennuspaikka turvallinen ja käytännöllinen.
  • Pieneen kylpyhuoneeseen voi olla hyvä idea asentaa kattoon asti ulottuva kaappi, sillä se näyttää tyylikkäältä ja hyödyntää tilan hyvin – pesutornin yläpuolelle jää kätevää säilytystilaa.
  • Nurkka on ihanteellinen sijoituspaikka.

Näin asennat pesutornin kaapistoon

  • Varmista, että kaapissa on riittävästi tilaa, jotta ilma voi kiertää pesutornin sivuilta ja takaa.
  • Kaapin ulkoseinän alareunan ja lattian väliin on hyvä jättää vähän tilaa, jotta kaappi ei pääse kastumaan mahdollisen vesivuodon sattuessa. Myöskään kalteva kylpyhuoneen lattia ei tällöin tuota ongelmia.

Inspiroidu muista artikkeleistamme