Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Nainen ottaa kuvaa talvimaisemasta älypuhelimen kameralla

Näin suojaat älypuhelinta kylmyydeltä

Miten talvipakkaset vaikuttavat puhelimen käyttöön ja toimintaan? Monet ovat huomanneet, että puhelimen akku kuluu nopeammin, puhelin hyytyy kylmyydessä ja sen näyttö voi toimia hitaammin. Esittelemme muutamia hyviä vinkkejä, joiden avulla älypuhelimesi pysyy kunnossa ja toimintakykyisenä kovalla pakkasellakin.

Puhelin kannattaa aina suojata tuulelta, säältä ja suurilta lämpötilan vaihteluilta. Näin älypuhelin toimii paremmin ja sen akku kestää pidempään. Muistathan, että äärimmäisen kylmässä lämpötilassa puhelinta ei pidä käyttää lainkaan, ja jotkut valmistajat suosittelevat käytön välttämistä jo pienemmälläkin pakkasella. Käytä siis puhelintasi aina valmistajan ohjeiden mukaan ja käytä maalaisjärkeä. Jos kuitenkin tarvitset puhelintasi kylmälläkin säällä, tutustu Gigantin vinkkeihin, joiden avulla suojaat puhelintasi tehokkaammin.


 1. Pidä älypuhelinta taskussa lähellä vartaloa.
  Näin se ei pääse altistumaan kylmyydelle eikä lämpötilan vaihteluille.
 2. Ole varovainen kosteuden kanssa.
  Kosteus voi tiivistyä ja vahingoittaa puhelinta, jos käytät sitä jonkin aikaa kylmässä ja asetat sen sitten takaisin lämpimään sisätaskuun.
 3. Käytä kuulokkeiden painikkeita kappaleiden vaihtamiseen ja puheluihin vastaamiseen.
  Kuulokkeiden ansiosta voit pitää puhelimen taskussasi, eikä sinun tarvitse ottaa sitä esille lainkaan puhelun saapuessa. Muista kuitenkin, että myös kuulokkeet voivat vahingoittua kovasta pakkasesta. Tutustu siis niiden käyttöohjeisiin huolellisesti.
 4. Anna puhelimen lämmetä asteittain.
  Jätä puhelin kotiin tullessasi ensin hetkeksi viileämpään tilaan, ennen kuin viet sen lämpimään. Näin kosteus ei pääse tiivistymään ja vaurioittamaan puhelintasi. Älä myöskään lataa puhelintasi ennen kuin se on lämmennyt – pahimmassa tapauksessa voit aiheuttaa oikosulun.
 5. Kääri puhelin villasukkaan ja muovipussiin.
  Villasukka pitää älypuhelimen lämpimänä ja imee kosteutta samalla, kun muovipussi suojaa ulkoiselta kosteudelta, kuten lumelta.
 6. Hanki suojakuori tai -kotelo, joka suojaa puhelinta kylmältä ja kosteudelta.
  Kotelo suojaa puhelinta myös naarmuilta, iskuilta ja näytön rikkoutumiselta, vaikka se sattuisikin putoamaan jäälle tai lumihankeen.
 7. Ota varavirtalähde avuksi.
  Pidä varavirtalähde mukanasi talven aktiviteeteissa. Jos jotakin sattuu ja akku uhkaa loppua kylmyyden takia, on aina hyvä olla varautunut. Varavirtalähteellä saat puhelimeen lisää virtaa nopeasti. Muista kuitenkin, että puhelinta ei tule ladata kylmänä. Voit säästää akkua myös sammuttamalla WiFin, Bluetooth-yhteyden ja tarpeettomat sovellukset.

Valokuvaus talvella

Jos haluat ikuistaa aurinkoiset pakkaspäivät ja säihkyvät lumihanget valokuviksi, alla olevalta videolta saat hyviä vinkkejä.


Lue lisää Gigantin tuotteista: