Vie grillaus uudelle tasolle ja opettele savustuksen taito savustimella. Savustuslastut ja savustuslaatikko tekevät savustamisesta helppoa ja hauskaa. Laske luovuus valloillesi, testaa savustusta erilaisiin raaka-aineisiin ja koe uusia jännittäviä makuja.
Savustusta aloittelijoille
Ruoan savustus grillissä voi kuulostaa ensi alkuun hankalalta, mutta se on itseasiassa yllättävän helppoa, kunhan vain opettelee sen perusteet. Lämmitä aluksi grilli vaadittuun lämpötilaan ja aseta kourallinen savustuslastuja grillihiilien tai valmiiksi kuumennetun piippusytyttimen päälle. Aseta kansi ja odota, kunnes grillistä alkaa nousemaan valkoista savua. On tärkeää, että savu pysyy valkoisena koko savustusprosessin ajan. Keltaisen tai ruskean sävyinen savu antaa ruoalle voimakkaan sivumaun. Väärä lämpötila vaikuttaa savun "laatuun". Testaa ja löydä sopiva savustuslastujen määrä omassa grillissäsi. Muista, että liian vähän on aina parempi kuin liikaa.
Savusta mielesi mukaan
Savustuslaatikko on täydellinen varuste kaasu- ja hiiligrilleillä savustettaessa, sillä se on helppo poistaa grillistä, kun ruoka on savustunut riittävästi. Savustuslaatikon metallinen rakenne johdattaa grillin lämmön ruokaan samalla, kun kannen ilma-aukot laskevat liiallisen savun pois laatikosta. Savustuslastujen tuhka kertyy laatikon pohjalle. Lastuja on helppo lisätä laatikoon savustuksen aikana.
Mikäli haluat kokeilla jotain uutta, testaa esimerkiksi savustuslankkua, joka soveltuu mm. kalan valmistukseen. Setripuinen lankku antaa kalalle keskivahvan savun maun.