
Savustin tuo grillaukseen uusia makuja
Vie grillaus uudelle tasolle ja opettele savustuksen taito savustimella. Savustuslastut ja savustuslaatikko tekevät savustamisesta helppoa ja hauskaa. Laske luovuus valloillesi, testaa savustusta erilaisiin raaka-aineisiin ja koe uusia jännittäviä makuja.

Savustusta aloittelijoille
Ruoan savustus grillissä voi kuulostaa ensi alkuun hankalalta, mutta se on itseasiassa yllättävän helppoa, kunhan vain opettelee sen perusteet. Lämmitä aluksi grilli vaadittuun lämpötilaan ja aseta kourallinen savustuslastuja grillihiilien tai valmiiksi kuumennetun piippusytyttimen päälle. Aseta kansi ja odota, kunnes grillistä alkaa nousemaan valkoista savua. On tärkeää, että savu pysyy valkoisena koko savustusprosessin ajan. Keltaisen tai ruskean sävyinen savu antaa ruoalle voimakkaan sivumaun. Väärä lämpötila vaikuttaa savun "laatuun". Testaa ja löydä sopiva savustuslastujen määrä omassa grillissäsi. Muista, että liian vähän on aina parempi kuin liikaa.

Savusta mielesi mukaan
Savustuslaatikko on täydellinen varuste kaasu- ja hiiligrilleillä savustettaessa, sillä se on helppo poistaa grillistä, kun ruoka on savustunut riittävästi. Savustuslaatikon metallinen rakenne johdattaa grillin lämmön ruokaan samalla, kun kannen ilma-aukot laskevat liiallisen savun pois laatikosta. Savustuslastujen tuhka kertyy laatikon pohjalle. Lastuja on helppo lisätä laatikoon savustuksen aikana.
Mikäli haluat kokeilla jotain uutta, testaa esimerkiksi savustuslankkua, joka soveltuu mm. kalan valmistukseen. Setripuinen lankku antaa kalalle keskivahvan savun maun.

Savustus hiiligrillissä
Hiiligrillillä savustaminen on sekä helppoa että nopeaa. Aseta valmiiksi kuumennettuun grilliin kourallinen savustuslastuja samalla, kun aloitat ruoan grillaamisen. Muista sulkea grillin kansi, ettei kaikki savu karkaisi ulkoilmaan. Sulje kannen venttiili vain puoliksi ja varmista, ettei sitä ole kohdistettu suoraan lastuihin. Mikäli haluat säännöstellä lämpöä, kannattaa venttiili sulkea, ennen kuin lisäät grilliin hiiliä tai poistat ylimääräiset hiilet.

Savustus kaasugrillissä
Tiesitkö, että savustaminen onnistuu myös kaasugrillissä? Aseta savustuslastut grilliritilän tai piippusytyttimen päälle ja pääset savustamaan lähes välittömästi. Ruoka asetetaan grilliin heti kun savua alkaa muodostumaan ja reseptin mukaan, voit sammuttaa grillin tai laskea lämpötilaa ja antaa ruoan kypsyä rauhassa. Savustuslaatikkoa voidaan käyttää myös kaasugrilleissä.

Vinkkejä savustukseen
- Sekoita eri puulajikkeita saadaksesi maukkaamman lopputuloksen
- Savustus voi kestää muutamista minuuteista tunteihin
- Puupalat voivat olla joko lastuja tai karkeampia paloja
Savustuslaatikot, savustimet ja tarvikkeet

Millainen pizzauuni kannattaa valita?
Miten erilaiset pizzauunit toimivat ja millainen pizzauuni sinun kannattaa hankkia? Lue vinkkimme ja löydä pizzauuni juuri sinun tarpeisiisi.

Opas: Inspiraatiota ulkokeittiöön
Kesämme täällä pohjoisessa ovat pitkiä sekä valoisia ja olemme oppineet ottamaan niistä kaiken irti. Mikäpä olisikaan parempaa kuin ruoanlaitto ulkona? Löydä täältä inspiraatiota unelmiesi ulkokeittiön rakentamiseen.