Neljä askelta laadukkaampiin striimeihin

Neljä askelta laadukkaampiin striimeihin
Striimien laatu on tärkeää, riippumatta siitä, suoratoistatko pelejäsi vai muita tekemisiäsi YouTubessa tai Twitchissä. Tutustu neljään vinkkiimme, joilla nostat tuotantosi laatua helposti!

Löydä oma juttusi
Helpoin tapa nostaa striimien laatua on löytää oma aihealue. On kuitenkin myös hyvä muistaa, että mitä suositumpi aihe on, sitä vaikeampi siinä on menestyä kovan kilpailun vuoksi. Jos siis onnistut löytämään hieman omaperäisemmän aiheen, josta itse pidät, voit hyvinkin saada mukavan määrän uusia katsojia. Ole oma itsesi ja anna sen näkyä - halusitpa sitten hauskuttaa, ihastuttaa tai ihmetyttää taidoillasi.

Päivitä laitteesi
Osa parhaina pidetyistä striimauslaitteista on todella hintavia, mutta ne eivät onneksi ole välttämättömiä aloittelevalle striimaajalle. Jo mikrofonin ja webkameran päivittäminen uudempiin malleihin parantaa laatua huomattavasti. USB-mikrofonit, kuten Blue Microphones -merkin Yeti ja Snowball, ovat helppokäyttöisiä ja edullisia. Webkamerat, kuten Logitechin C922- ja BRIO-mallit liitetään suoraan tietokoneeseen, ja niissä on jopa Full HD -resoluutio 60 kuvan sekuntinopeudella sekä automaattinen tarkennus.

Aseta mikrofoni oikealle etäisyydelle
Paraskin mikrofoni voi tuottaa heikon äänenlaadun, jos sillä on väärät asetukset ja ennen kaikkea väärä etäisyys puhujasta. Aloita asettamalla mikrofoni 15–30 cm päähän kasvoistasi. Voit välttää ns. “pop-ääniä” lausuessasi soinnittomilla p- ja t-konsonanteilla alkavia sanoja siten, että et puhu suoraan mikrofoniin. Mikrofoni on hyvä olla 45 asteen kulmassa suuhun nähden. Jos sinulla on mahdollisuus valita mikrofonin suuntakuvio, kardioidinen on paras, sillä se poimii mikrofonin edessä olevat äänet. Äänenvoimakkuutta asettaessasi aloita matalalta ja jatka ylöspäin niin, että taso on vihreä. Jos äänitaso muuttuu punaiseksi, on se liian voimakas ja äänenlaatu heikkenee.

Panosta valaistukseen
Huonot valaistusolosuhteet ja väärin valitut kuvakulmat heikentävät sisällön laatua, mutta onneksi ne on suhteellisen helppo korjata. Aloita asettamalla kamera suunnilleen silmiesi korkeudelle. Kameran zoomausta tai etäisyyttä muuttamalla voit valita, haluatko laajemman kuvan jossa näkyy myös taustaa, vai haluatko olla kuvassa vain itse. Varmista myös, että tausta on siisti ja puhdas. Valaistuksen osalta nyrkkisääntönä on, että kattovalaistus on hyvä sammuttaa ja valonlähde asettaa kameran taakse. Voit leikitellä myös taustalle asetetuilla värivaloilla, mutta etualan eli sinun on oltava aina taustaa kirkkaammin valaistu.