Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun

Ympäristö ja kierrätys

Se nyt vaan on tyhmää olla kierrättämättä

Gigantti haluaa osana Pohjoismaiden suurinta elektroniikkaketjua kantaa vastuunsa ympäristöstä. Olemmekin yksi Suomen suurimmista sähkö- ja elektroniikkaromun vastaanottajista. Haluamme auttaa asiakkaitamme tekemään entistä ympäristöystävällisempiä valintoja.

Jätteiden tehokkaan lajittelun ja kierrätyksen lisäksi kiinnitämme huomiota ympäristöystävällisyyteen kaikissa yksiköissämme. Tämä näkyy muun muassa kuljetusten optimoinnissa, myymälöiden energiatehokkuuden parantamisessa sekä henkilökuntamme työhön liittyvän matkustamisen vähentämisessä.
kierrätys

Näin tuot laitteen kierrätykseen

Kaikissa Gigantin myymälöissä on kierrätyspiste, jonne voi tuoda sähkö- ja elektroniikkaromua. Voit jättää käytetyt elektroniikkatuotteesi mihin tahansa Gigantin myymälään riippumatta siitä, mistä tuote on ostettu.

Toimita laitteet kierrätykseen sellaisenaan ilman oheismateriaaleja – jätä tuotepakkaukset ja ohjekirjat pois. Pölynimurit tuodaan kierrätykseen ilman pölypusseja, mikroaaltouunit ja kahvinkeittimet ilman lasipannuja, -lautasia tai kupuja ja tulostimet ilman muste- tai värikasetteja. Varmista myös, ettei kierrätykseen tuotaviin kylmälaitteisiin ole jäänyt elintarvikkeita.

Tietoa sisältävät laitteet, kuten tietokoneet, tabletit ja puhelimet voi palauttaa Gigantin henkilökunnalle. He huolehtivat laitteet lukollisiin tietoturva-astioihin. Kierrätyksessä kovalevyt ja muistit tuhotaan joko digitaalisesti ylikirjaamalla tai mekaanisesti murskaamalla.

Tiesitkö tätä?

 • Suomessa syntyy YK:n arvion mukaan asukasta kohden noin 20 kiloa sähkö- ja elektroniikkajätettä vuodessa.

 • Vanhojen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden materiaalit ovat lähes kokonaan hyödynnettävissä uudelleen.

 • Elektroniikkaromun polku takaisin tuotteeksi on yllättävän nopea. Parhaimmillaan kierrätetty laite on uuden laitteen muodossa kuluttajalla jo muutamassa kuukaudessa.

 • Sähkö- ja elektroniikkaromua ei missään nimessä kannata laittaa sekajätteeseen. Sekajätteet hävitetään usein polttamalla, ja monista laitteista voi silloin päätyä luontoon haitallisia aineita.

 • Kierrättämällä vanhoista laitteista saadaan tärkeitä raaka-aineita ja materiaalia uudestaan käyttöön. Kierrätysprosessin yhteydessä myös luonnolle haitalliset ja vaaralliset aineet kerätään talteen.

 • Gigantti on ollut virallinen sähkö- ja elektroniikkajätteen vastaanottopiste vuodesta 2004.

 • Gigantin kautta kierrätetään vuosittain noin 7 600 tonnia, eli 7 600 000 kiloa elektroniikkajätettä.

 • Gigantteihin toimitettu sähkö- ja elektroniikkaromu jatkaa matkaansa Kuusakosken jatkokäsittelypisteisiin, joissa ne kierrätetään asianmukaisesti.

 • Gigantti-myymälöiden yhteydessä oleviin kierrätyspisteisiin voi palauttaa maksutta kaikki vanhat sähkölaitteet. Lisäksi tarjoamme maksullisen palvelun, jossa noudamme vanhat laitteet kotoasi.


Tuotteet kotiin ekokuljetuksella

ekokuljetus

Tarjoamme pääkaupunkiseudun ja Tampereen myymälöistämme kotiinkuljetuksen, jolla vaikkapa televisio kuljetetaan kotiisi kaasu- tai sähköautolla. Takana on jo lähes 2 000 ekologista pikakuljetusta, mikä tarkoittaa kymmeniä tuhansia vähäpäästöisiä kilometrejä ja tuhansia kiloja vähemmän hiilidioksidi- ja muita päästöjä. Gigantin ekokuljetuskumppani A2B kuljettaa toimituksiamme 30 autolla, joista 28 pakettiautoa kulkee kotimaisella jätteistä tehdyllä biokaasulla ja kaksi sähköautoa tuulivoimalla. Emme peri ekokuljetuksista ekologisen kuljetuksen lisää, jotta hinta ei muodostu esteeksi kotiinkuljetuksen tilaamiselle tai ympäristösäästöille. Kysy lisää ympäristöystävällisistä kuljetuksista pääkaupunkiseudun tai Tampereen myymälöistämme!

Ekokuljetusten lisäksi kehitämme logistiikkaratkaisujamme jatkuvasti, jotta kuljetukset keskusvarastomme, myymälöidemme ja asiakkaidemme välillä kulkevat mahdollisimman tehokkaasti, eikä esimerkiksi yksikään kuljetus kulkisi vajaalla lastilla. Lue lisää täältä


Miksi muovikassit ovat maksullisia Gigantissa?

Gigantti on sitoutunut EU-pakkausjätedirektiivin mukaisesti vähentämään muovikassien kulutusta, muovijätteen määrää ja maa- ja vesialueiden roskaantumista. Otimme käyttöön maksulliset muovikassit toukokuussa 2016. Muovikassien kulutus on maksullisuuden seurauksena vähentynyt Gigantissa 80 prosenttia!

Olemme mukana kansallisessa Sitoumus2050-hankkeessa ja mukana tekemässä kestävän kehityksen Suomea. Olemme sitoutuneet muovikassien kulutuksen vähentämiseen tähtäävään, ympäristöministeriön ja Kaupan liiton muovikassisopimukseen. Voit lukea sitoumuksemme osoitteessa www.sitoumus2050.fi.

Muovikassien käytön vähentämiseksi olemme tuomassa muovikassien rinnalle ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Uusien ympäristöystävällisempien kassivaihtoehtojen lisäksi ohjaamme kaikkien kassien myynnistä saatavat tuotot eri yhteistyökumppaneiden kautta hyväntekeväisyyteen.

Näin pystyt vähentämään muovikassien käyttöä

Toivomme, että harkitset muovikassin tarpeellisuutta. Voit vähentää muovikassien käyttöä muun muassa:

 • käyttämällä kestokassia.

 • käyttämällä muovikassia moneen kertaan, kierrättämällä sen tai käyttämällä sitä jätepussina.Lue lisää muovipusseistamme
muovipussi

#giganttitekeehyvää

Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus olla osa teknologian ihmeellistä maailmaa. Sen takia olemme perustaneet #giganttitekeehyvää-hankkeen. #giganttitekeehyvää on meidän tapamme ehkäistä digitaalista eriarvoistumista ja auttaa erityisesti niitä ihmisiä, jotka eivät syystä tai toisesta pysty osallistumaan yhteiskuntamme teknologiseen kehitykseen.

Perustimme #giganttitekeehyvää-hankkeen kesällä 2017. #giganttitekeehyvää-hankkeen tarkoitus on tuotelahjoitusten ja henkilökuntamme osaamisen avulla auttaa niitä, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta pysyä teknologisen kehityksen mukana.  Tähän työhön tarvittavia varoja ja laitteita keräämme muun muassa seuraavilla tavoilla:

 • muovi- ja kestokassien myynnistä saatavat tuotot

 • mahdolliset yhteistyökumppaneiden lahjoitukset

Tavoitteenamme on tehdä hyvää niin paikallisesti kuin kansainvälisesti. Valitsemme #giganttitekeehyvää-yhteistyökumppanit henkilökuntamme tekemien ehdotusten perusteella.

giganttitekeehyvää

Olemme tehneet lahjoituksia muun muassa näiden upeiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Kiitos, että autatte meitä lahjoitusten perilleviemisessä!

 

 • Hurstinapu - Laupeudentyö ry (Helsinki)
 • Kuopion yliopistollinen sairaala (Kuopio)
 • Ihme ja Kumma (Salo)
 • Sukevan sulttaani (Iisalmi)
 • Nenäpäivä (Helsinki)
 • Lastenklinikoiden Kummit ry (Helsinki)
 • Hope ry (Helsinki, Lappeenranta)
 • SOS-Lapsikylä (Kuopio, Tampere, Vantaa)
 • Smedsby-Bölen koulu (Vaasa)
 • Walkers-nuorisokahvila (Kajaani)
 • Kanta-Hämeen perhetyö ry (Hämeenlinna)
 • Martin seurakunnan diakoniatyö (Turku)
 • Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, kotihoito (Lappeenranta)

Vastuullinen työnantaja

Henkilöstön koulutus ja esimiesten johtamistaitojen kehittäminen

Panostamme henkilöstömme hyvinvointiin ja työympäristön kehittämiseen. Seuraamme työtyytyväisyyttä vuosittain työntekijäkyselyllä ja asetamme tulosten pohjalta kehityskohteet, sillä tavoitteemme on olla . Vuonna 2018 työntekijäkyselymme vastausprosentti oli koko Gigantissa huimat 90 %. Henkilöstökyselyn tulosten perusteella giganttilaiset ovat ylpeitä giganttilaisuudestaan ja kokevat, että kaikki pyrkivät yhdessä saavuttamaan yhteiset tavoitteet. Kyselyn perusteella valtaosa vastanneista haluaa työskennellä Gigantin palveluksessa myös tulevaisuudessa.

Tavoitteenamme on jatkuvasti parantaa yhteistyötä ja uuden oppimista. Kannustamme työntekijöitämme työnkiertoon osastojen ja toimipaikkojen välillä ja rohkaisemme opiskeluun työn ohessa. Haluamme luoda työolosuhteet, jotka mahdollistavat työn, perheen ja vapaa-ajan yhteensovittamisen. Panostamme kaikkien työntekijöidemme ammattitaitoon ja jokainen giganttilainen aina osa-aikaisesta myyjästä myyntijohtajaan osallistuu säännöllisesti koulutustapahtumiimme.

Panostamme esimiestemme kouluttamiseen, jotta takaamme yrityksessämme hyvän ja kannustavan työilmapiirin. Kehitämme jatkuvasti esimiestemme osaamista erilaisissa koulutuksissa. Henkilöstöjohtamisen fokusalueita Gigantissa ovat muun muassa uusien työntekijöiden perehdyttäminen, organisaation kehittäminen ja suoritusjohtamisen kehittäminen esimiestyön kautta.

Vastuullinen työnantaja

Vastuullinen rekrytointi

Rekrytoinnissamme vastuullisuus tarkoittaa, että viestimme kaikille hakijoille rekrytoinnin etenemisestä, tarjoamme työntekijöille kattavan perehdytyksen työtehtäviin ja toimimme reilusti koko työsuhteen ajan työsopimuksen allekirjoituksesta työtodistuksen laadintaan. Palkkaamme vuosittain kymmeniä kesätyöntekijöitä asiakaspalvelukeskukseemme Helsingissä sekä myymälöihimme ympäri Suomen. Gigantti on vuodesta 2016 alkaen ollut mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja sitoutunut sitoutuu vastuullisen kesätyön periaatteisiin.

Vuonna 2018 olemme Helsinki Pride -tapahtuman virallinen yhteistyökumppani. Haluamme olla monimuotoinen työpaikka, jossa kaikkia työntekijöitä kohdellaan reilusti ja tasa-arvoisesti. Uskomme, että jokaisella on oikeus olla arvostettu ja hyväksytty sellaisena kun on. Gigantti on mukana Helsinki Pride -tapahtumassa yhdenvertaisuuden ja yhteisömme moninaisuuden edistämiseksi.

Katso avoimet työpaikkamme >>


Environmental policy

Gigantilla ja Elkjøp Nordic -konsernilla on lukuisia yhteistyökumppaneita. Edellytämme, että yhteistyökumppanimme ja tavarantoimittajamme toimivat eettisesti ja noudattavat lakia ja ohjeistuksia. Tavarantoimittajamme allekirjoittavat sopimuksen, jolla sitoudutaan eettiseen ja sosiaaliseen vastuullisuuteen.

Edellytämme, ettei myymiemme tuotteiden valmistuksessa ole käytetty lapsityövoimaa tai pakkotyötä, ja että työntekijät saavat työstään vähintään tuotantomaan lakisääteistä minimipalkkaa. Lisäksi edellytämme, että maakohtaisia työaikalakeja (SA8000) noudatetaan ja työnteko tapahtuu turvallisessa ympäristössä, jossa onnettomuuksien ja työtapaturmien estämiseksi on tehty kaikki tarvittava. Sopimuksen noudattamatta jättäminen on sopimusrikkomus Elkjøp-konsernin kanssa.

Voit lukea lisää Elkjøp Nordic -konsernin vastuullisuudesta täältä.