Ohita
ecovadis-desktop-fi-x

Mistä tiedän, miten ostamani tuotteet on tuotettu?

Näin seuraamme tavarantoimittajiemme vastuullisuutta

Miten asiakkaamme voivat varmistaa, onko Gigantista ostettu tuote valmistettu vastuullisuus huomioiden? Gigantti on osa Elkjøp-konsernia, joka on ensimmäisenä elektroniikkamyyjänä Pohjoismaissa ryhtynyt yhteistyöhön kansainvälisen kestävyysarviointeja tekevän EcoVadis -yhtiön kanssa. EcoVadis seuraa tavarantoimittajien työtä ympäristön, eettisyyden ja yhteiskunnallisen vastuun parissa. Arviointien tulokset löydät verkkosivustoltamme. Voit lukea lisää kestävyysarvioinneista EcoVadisin omilta sivuilta

Yhteistyömme EcoVadiksen kanssa

Tänä päivänä yritykset voivat vielä pyrkiä erottautumaan tuotteidensa ekologisella ja eettisellä kestävyydellä, mutta pian ilmaston, ympäristön ja yhteiskuntavastuuasioiden huomioiminen ei enää ole vapaaehtoista. Pohjoismaissa ja koko Euroopassa asetetaan jo nyt lakisääteisiä ympäristö- ja ilmastovaatimuksia, jotka kattavat tuotteen koko elinkaaren. Yksi esimerkki on EU:ssa kehitteillä oleva digitaalinen tuotepassi, joka otettaneen käyttöön lähivuosina.

Gigantti on jo lähtenyt mukaan tähän kehitykseen ja käynnistänyt yhteistyön kansainvälisen EcoVadis -­yhtiön kanssa, joka tekee järjestelmällisiä tavarantoimittajien kestävyyssertifiointeja. EcoVadis on maailman johtava toimija alallaan, ja se tunnetaan perusteellisista ja yksityiskohtaisista analyyseistaan. 

EcoVadis pisteyttää yrityksiä ilmastoon, ympäristöön, työ- ja ihmisoikeuksiin, etiikkaan ja hankintoihin liittyvien kriteerien mukaan. Sillä on 12 toimipistettä ympäri maailmaa, joissa on arvioitu jo yli 90 000 yritystä. 

EcoVadis on loistava kumppani muun muassa siksi, että se on kehittänyt yksinkertaisen ja helppotajuisen tavan havainnollistaa analysoimiensa yritysten vastuullisuutta: se jakaa yrityksille mitaleja vastuullisuuspisteytyksen mukaan.

Niiden avulla asiakkaidemme on helppo nähdä yhdellä silmäyksellä, miten eri tavarantoimittajamme huolehtivat vastuullisuusasioista.

"Me haluamme nostaa vastuullisuuden keskiöön", sanoo Camilla Gramstad, joka on Gigantin ja muiden Elkjøp-konserniin kuuluvien pohjoismaisten yritysten emoyrityksen, Elkjøp Nordicin, vastuullisuusasioista vastaava Head of sustainability.

"Toivomme, että tämä kannustaa tavarantoimittajamme kilpailemaan keskenään vastuullisuusasioissa, ja uskomme, että EcoVadisin sertifiointi kannustaa jatkuvaan parantamiseen."

Gramstad muistuttaa, että kyse on kuitenkin yrityksen vastuullisuusarvioinnista, ei siitä, että korkeampia pistemääriä saaneiden yritysten tuotteet olisivat sinänsä laadultaan muita parempia.

"Haluamme kuitenkin tuoda kokonaisvaltaisesti esiin tavarantoimittajien toimintaa ja sitä, millaisia prosesseja ja rutiineja heillä on kaikilla EcoVadisin tarkastelemilla alueilla."

Aivan kaikkia Gigantin toimittajia ei vielä ole sertifioitu, mutta prosessi etenee koko ajan.

"Me haastamme kaikki tavarantoimittajat mukaan sertifiointiin. Olemme myös huomanneet, että se on herättänyt paljon kiinnostusta. Monet toimittajamme ovat jo listalla, ja uskon, että yhä useampi ymmärtää pian sen olevan etu."

Ecovadis -sertifikaatin saaneiden tavarantoimittajien tuotteita

Katso kaikki tuotteet
   
   
   
   
   
   
   

Lisätietoa

EcoVadis tarjoaa tietoa toimitusketjujen kestävyydestä ja vastuullisuudesta. Yrityksiä arvioidaan näyttöihin perustuen neljällä eri osa-alueella: ympäristö, työvoima- ja ihmisoikeudet, etiikka sekä kestävät hankinnat. Gigantin tavoitteena on tehdä näkyväksi asiakkailleen, kuinka tuotteita valmistavat tavarantoimittajat pärjäävät tässä arvioinnissa. Kun me Gigantilla voimme tarkkailla tavarantoimittajan tuloksia, voimme seurata tehtäviä parannuksia ja hyödyntää niitä vahvuuksia ja parannuskohteita, jotka EcoVadisin analyytikot meille ilmoittavat. Kumppanuus perustuu avoimuuteen, läpinäkyvyyteen ja yhteistyöhön.

Voit lukea lisää EcoVadisista osoitteessa www.ecovadis.com. Voit lukea eettisyyttä ja ympäristöä koskevat vaatimukset, joita Gigantti asettaa tavarantoimittajilleen, eettisestä ohjeistostamme.