Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
 Wedding
 Wedding
 Wedding

Hääkuvaus

Onnistunut hääkuvaus vaatii oikeanlaisen kuvaustekniikan, tilannetajua, tietoa vieraista ja tapahtuman aikataulusta sekä luonnollisesti sopivan kameran ja kameratarvikkeet. Laadukas teleobjektiivi, kolmijalka ja ylimääräiset muistikortit kuuluvat jokaisen hääkuvaajan perusvarustukseen.


Tarvikkeet hääkuvaukseen

Kamera

Optimaalinen kamera hääkuvaukseen on nopea, ketterä ja erittäin toimintakykyinen myös vähässä valossa. Suurin osa moderneista DSLR-kameroista sopii tähän tarkoitukseen, mutta eroja on silti paljonkin nopeudessa ja valovoimaisuudessa.

Objektiivit

Monet ammattilaiset vannovat keksipitkän polttovälin ja laajan aukon sekä keskipitkän/pitkän kantaman (esimerkiksi 28-70mm f/2.8 ja 70-200mm f/2.8) teleobjektiivin nimeen. Tästä huolimatta myös jotkut laajakulmaobjektiivit ja perusobjektiivit toimivat hyvin hääkuvaustilanteissa.

Kolmijalka

Hämärässä valaistuksessa sekä ryhmäkuvauksessa kolmijalka on erittäin kätevä apuväline, joka vakauttaa mahdolliset kameran tärähtelyt.

Vinkit hääkuvaukseen

Kaksi kameraa/kaksi objektiivia

Monipuolinen zoomiobjektiivi kattaa useita tarkennuspituuksia, mutta kahden kameran käyttäminen mahdollistaa sen, että toiseen kameraan voidaan liittää teleobjektiivi ja toiseen laajakulmaobjektiivi. Vaihtelu kameroiden välillä käy nopeammin, kuin eri objektiivien irrottaminen ja kiinnittäminen yhteen kameraan.

Valmistautuminen

On hyvä tietää etukäteen, minkälaisista otoksista hääpari pitää, millaisia haasteita juhlapaikka asettaa kuvaamiselle ja millaista säätä kuvauspäivänä on odotettavissa. Myös varusteiden tarkistaminen etukäteen on ensiarvoisen tärkeää. Akut tulee ladata, paristot vaihtaa ja muistikorteissa tulee olla tilaa, jotta voit valmistautua mahdollisimman hyvin kaikkeen ennakoitavissa olevaan ja ennakoimattomaan.

Salaman heijastaminen

Kuvaa mahdollisimman paljon luonnonvalossa ja ilman salamaa. Salaman käytöstä tulee erityisesti pidättäytyä seremonian aikana. Silloin, kun salamaa tarvitaan, heijasta se seinien tai katon, eikä koskaan ihmisten kasvojen kautta.

Mitä sinä haluat kuvata?

Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera