Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Liesituuletin

Kalusteisiin sijoitettava liesituuletin

Tilaa säästävä ja tyylikäs liesituuletin

Kalusteisiin sijoitettava liesituuletin on tilaa säästävä ja huomaamaton ratkaisu keittiöihin, joissa keittotaso on sijoitettu yläkaapin alapuolelle. Kalusteisiin sijoitettavat liesituulettimet upotetaan yläkaappiin kokonaan tai osittain. Tarjolla on myös malleja, joissa on kätevä ulosvedettävä lippa, joka tekee liesituulettimesta entistä kompaktimman. Kalusteisiin sijoitettava liesituuletin on täydellinen erityisesti pieniin keittiöihin.

Osto-opas: Liesituuletin

Valitse hormiin ja huippuimuriin liitettävä tai aktiivihiilisuodattimella toimiva malli

 Osto-opas: Liesituuletin

Ilmaa kierrättävä

Takaisin huoneilmaan vapauttava liesituuletin on täydellinen, ja usein ainut vaihtoehto keittiöihin, joissa liesituuletinta ei voida liittää hormiin. Ilmaa kierrättävän liesituulettimen idea on yksinkertainen: liesituuletin kuljettaa huoneilmaa sen suodattimien läpi, jotka keräävät rasvan sekä hajut ja päästävät puhtaan ilman takaisin huoneeseen.

Liesituulettimen suodattimia on tarjolla kahta tyyppiä: Metallisuodatin, eli rasvasuodatin, joka kerää ruoasta syntyvän rasvan ja poistaa myös epämiellyttäviä hajuja. Toinen suodatintyyppi on aktiivihiilisuodatin, joka eliminoi ruoanvalmistuksesta syntyvät epämiellyttävät hajut. Metallisuodattimien käyttöikä on usein 6-12 kuukautta ja useimmat niistä ovat astianpesukoneessa pestäviä. Aktiivihiilisuodattimien käyttöikä mallista riippuen on 12 kuukaudesta jopa 10 vuoteen.

 Osto-opas: Liesituuletin

Hormiin liitettävä

Ilmanvaihtojärjestelmään liitettävä liesituuletin on suomalaisessa kodissa yleisin liesituuletinratkaisu. Hormiin liitettävä liesituulettimen moottori imee ilmaa ja ”työntää” sen keittiöstä ulos ilmanvaihtohormia pitkin. Hormimallisessa liesituulettimessa moottori voi olla joko liesituulettimessa tai erillisenä yksikkönä. Hyvänä vinkkinä suosittelemme käynnistämään liesituulettimen n. 10 minuuttia ennen ruoanlaiton aloittamista, jotta ilmavirta alkaa kulkemaan haluttuun suuntaan.

Huomioithan, että kerros- ja rivitaloasunnoissa saattaa olla erityisiä rajoituksia liesituulettimien suhteen. Suosittelemme tarkastamaan tarkemmat rajoitukset isännöitsijältä.

 Osto-opas: Liesituuletin

Huippuimuriin liitettävä

Huippuimuriin liitettävä liesituuletin on yleinen erityisesti kerrostaloissa, joissa on yhteispoistojärjestelmä. Tällaista kutsutaan liesituulettimen sijasta liesikuvuksi. Liesikuvussa ei ole omaa moottoria vaan ilmavaihtojärjestelmän toiseen päähän sijoitettu huippuimuri toimii moottorina. Huippuimurin tehoa hallitaan kätevästi liesikuvusta. Yhteispoistojärjestelmään on usein liitetty myös kylpyhuoneen tai muiden kosteiden tilojen ilmanvaihto.

On myös hyvä muistaa, että useimpia malleja voidaan käyttää sekä ilmaa poistavina että ilmaa kierrättävinä.

 Osto-opas: Liesituuletin

Tietoa suorituskyvystä ja sijoituksesta

Liesituulettimen tehoon on hyvä kiinnittää huomiota jos rakastat kokkailua ja vietät keittiössä paljon aikaa. Suorituskykyinen liesituuletin poistaa epämiellyttävät hajut, rasvan ja höyryn sekä parantaa sisäilmaa. Keskikokoiseen keittiöön suosittelemme teholtaan vähintään 500 m3 / h. liesituuletinta.

Liesituulettimen tehon lisäksi tärkeä asia on sen sijoituspaikka. Katosta roikkuvan liesituulettimen imuteho tulee olla suurempi, koska ilma imetään neljältä sivulta. Seinään asennettavan liesituulettimen teho voi olla pienempi. Vanhempiin keittiöihin suosittelemme imukyvyltään tehokasta liesituuletinta.

 Osto-opas: Liesituuletin

Tietoa liesituulettimen melutasosta

Monille liesituulettimen melutaso on ratkaiseva tekijä. Käyntiääneltään hiljaiset liesituulettimet ovat täydellisiä avokeittiöihin. Monet meistä miettivät, mitkä liesituulettimet lasketaan hiljaisiksi? Hiljaisiksi liesituulettimiksi luetaan alle 58 dB. Luonnollisesti melutasoon vaikuttaa tehoasetus. Suurimmalla teholla liesituuletin pitää eniten ääntä, mutta sitä käytetään ainoastaan korkealla lämmöllä paistettaessa.

Jos valitset erillisellä moottoriyksiköllä varustetun liesituulettimen, sinulla on mahdollisuus asentaa siihen äänenvaimennin. Liian pitkän ja mutkaisen poistoputken välttäminen vähentää myös melutasoa.

 Osto-opas: Liesituuletin

Muuta hyödyllistä tietoa

  • Tiesitkö, että liesituulettimen poistoputkella on suuri merkitys laitteen melutasoon. Mutkainen poistoputki lisää melutasoa ja vähentää liesituulettimen suorituskykyä poistoilman kuljetuksessa.
  • Liesituulettimen imuteho tulisi olla n. 10 kertaa niin suuri kuin keittiösi tilavuuden (kuutioina).
  • Keittiösi tilavuuden kuutioissa saat laskettua kertomalla huoneen lattiapinta-alan huoneen korkeudella (pituus x leveys x korkeus).
  • Jos sinulla on avokeittiö, suosittelemme liesituuletinta, jonka imuteho on suurempi kuin 600-700 m3 tunnissa.