Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Miten löytää kadonnut AirPod? - Me autamme sinua! Miten löytää kadonnut AirPod? - Me autamme sinua! Miten löytää kadonnut AirPod? - Me autamme sinua!
Miten löytää kadonnut AirPod? - Me autamme sinua! Miten löytää kadonnut AirPod? - Me autamme sinua!

Miten löytää kadonneet Airpodsit?

Oletko kadottanut toisen AirPodin tai molemmat AirPods Prot? Epäilyttääkö täysin langattomien kuulokkeiden hankinta, sillä pelkäät kadottavasi ne päivän aikana? Ei huolta, annamme sinulle vinkkejä kadonneiden AirPodsin jäljittämiseen Apple-sovellusten avulla.

AirPodsit ja AirPods Prot ovat suosittu kuulokevalinta, sillä ne:

  • Toimivat saumattomasti iPhone, Mac ja AppleWatch -laitteiden kanssa
  • Käynnistyvät automaattisesti, kun laitat ne korviisi
  • Keskeyttävät musiikin toiston automaattisesti, kun otat ne pois korvistasi
  • Voidaan ladata mukana tulevassa säilytyskotelossa
  • Mahdollistavat ääniohjatun Siri-assistentin käytön

AirPods -kuulokkeet ovat loistavat käytössä, mutta eduista ei ole juurikaan lohtua, mikäli kadotat toisen tai molemmat kuulokkeesi. AirPodsien jäljittäminen on kuitenkin mahdollista Applen kehittämien edistyneiden tekniikoiden ansiosta.

Näin löydät AirPodisi, online-tilassa

AirPods- ja AirPods Pro -kuulokkeet voidaan paikantaa kahdella eri tavalla, edellyttäen että ne on yhdistetty verkkoon.

1. Seuraa merkkiääntä

Jos epäilet kadottaneesi AirPodsit kotona tai esimerkiksi työpaikalla ja ne ovat todennäköisesti puhelimesi lähettyvillä, voit hyödyntää Apple-laitteen ja kuulokkeiden välistä Bluetooth-yhteyttä. Kuulokkeet toistavat merkkiäänen, joka auttaa löytämään ne helpommin. Periaate on sama, kuin puhelimen soidessa – löydät puhelimesi helposti ääntä seuraamalla.

Kirjaudu iCloud.comiin ja etsi AirPodisi esimerkiksi iPhoneesi ladatun Missä on…? -sovelluksen avulla.

AirPodisi toistavat jatkuvasti voimistuvaa ääntä kahden minuutin ajan tai niin kauan kuin haluat. Jos olet kadottanut kuulokkeesi eri paikoissa, voit aktivoida joko oikean- tai vasemmanpuoleisen kuulokkeen erikseen, jolloin vain valittu kuuloke antaa merkkiäänen.

Varmista, ettei toinen AirPodeistasi ole korvassasi kun alat toistamaan merkkiääntä, sillä korkea ääni voi vaurioittaa kuuloasi.

2. Tarkista sijainti kartalta

Jos epäilet kadottaneesi AirPodisi ulkona, voit kirjautua iCloud.comiin ja tarkistaa niiden sijainnin kartalla Missä on…? -sovelluksen avulla.

Missä on…? -toiminto näyttää AirPodien ja kaikkien niiden Apple-laitteiden sijainnin, joihin olet kirjautuneena samalla Apple ID:llä.

Jos olet kadottanut molemmat AirPodisi eri paikoissa, näet kerralla vain yhden sijainnin kartalla. Etsi AirPod, jonka näet kartalla, ja laita se koteloonsa. Päivitä sitten kartta ja etsi toinen AirPod.

Näin löydät AirPodisi, offline-tilassa

Jos AirPodiesi akku on tyhjentynyt tai et ole aktivoinut Etsi-toimintoa, voi niiden löytäminen olla hieman haastavampaa.

iCloud.comin Missä on…? -toiminto kertoo missä AirPodisi on paikannettu viimeksi ja milloin ne olivat online-tilassa. Tämä voi auttaa niiden löytämisessä tai ainakin tiedät mistä aloittaa etsintäsi. Kun olet riittävän lähellä AirPodejasi, siirtyvät takaisin online-tilaan, ja saat ilmoituksen niiden kanssa käyttämääsi Apple-laitteeseesi. Tämän jälkeen voit paikantaa kuulokkeet merkkiäänen tai karttahaun avulla.

FAQ - Usein kysyttä AirPodseista

Kyllä – jos olet kadottanut toisen AirPodin, voit ostaa uuden kuulokkeen Applen tukipalvelun kautta.

Voit ostaa latauskotelon Applen tukipalvelusta. Vaihtoehtoisesti voit päivittää kotelosi langatonta latausta tukevaan Apple AirPods-koteloon. Gigantti ei valitettavasti myy erillisiä latauskoteloita AirPods Pro -kuulokkeille.

Aseta molemmat AirPodit latauskoteloon ja paina sen jälkeen kotelon takakannesta löytyvää painiketta reilun 10 sekunnin ajan. Keltaisena vilkkuva merkkivalo muuttuu valkoiseksi, kun AirPodit on palautettu takaisin tehdasasetuksiin.

Kyllä. AirPodit voidaan yhdistää myös Android-laitteisiin, mutta et saa samaa käyttökokemusta kuin Apple-laitteilla.

Paina latauskotelon sisällä olevaa painiketta pitkään, kunnes merkkivalo alkaa vilkkumaan. Hae tämän jälkeen AirPodsit Android-laitteesi Bluetooth-asetuksista.