Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
 Osto-opas: Liesituuletin

Osto-opas: Liesituuletin

Nykyään keittiössä ei ainoastaan valmisteta ruokaa, vaan siellä vietetään myös paljon aikaa. Liesituuletin on keittiön tärkeimpiä varusteita, sillä se imee sisäänsä ruoankäryn ja tekee keittiöstä miellyttävämmän paikan oleskeluun ja seurusteluun. Liesituulettimia on joka lähtöön, valikoimastamme löytyy niin edulliset liesituulettimet perustoiminnoilla kuin hieman arvokkaammatkin mallit, jotka ovat varustettuja edistyneillä ominaisuuksilla. Nykyisin liesituuletin on myös yksi keittiön tärkeimpiä design-elementtejä ja meiltä löytyykin useampi erittäin tyylikäs sekä samalla tehokas ratkaisu! Lue vinkit liesituulettimen ostoon ja löydä sinun käyttöösi paras liesituuletin. 
Liesituuletin

Kaappiin integroitava

Täydellinen sinulle, joka haluat huomaamattoman ja tilaa säästävän ratkaisun.

Seinäkiinnitteinen

Seinäkiinnitteinen

Seinään asennettava liesituuletin luo perinteisen ja tyylikkään tunnelman.

Kattoon kiinnitettävä

Saarekemallinen

Täydellinen keittiösaarekkeen yläpuolelle ja avokeittiöihin.

Työtasoon integroitu

Työtasoon integroitava

Virtaviivainen ja moderni ratkaisu - täydellinen keittiösaarekkeisiin

Kattoon asennettu

Kattoon integroitava

Huomaamaton ja tehokas ratkaisu, jonka hallinta tapahtuu kauko-ohjauksella

Osto-opas: Liesituuletin

Tiesitkö, että...

Liesituulettimen teho: Useimmat liesituulettimet koostuvat yhdestä yksiköstä, joissa moottori on sisäänrakennettu itse liesituulettimeen. Tarjolla on myös malleja, joissa moottori on erillinen yksikkö. Tämän kaltaisissa liesituulettimissa moottori sijoitetaan usein toiseen huoneeseen, jonka ansiosta melutaso pienenee. Valintaa tehdessä kannattaa huomioida liesituulettimen moottorin koko, joka vie kaapin sisältä tilaa.

 Liesituuletin

Imuteho: Liesituulettimen valinnassa kannattaa ottaa huomioon keittiön koko. Liesituulettimen imuteho eli kapasiteetti kertoo, kuinka monta kuutiometriä ilmaa liesituuletin imee tunnissa (m3/tunti). Keittiösi tilavuuden kuutioissa saat laskettua kertomalla huoneen lattiapinta-alan huoneen korkeudella (pituus x leveys x korkeus). Ilman tulisi vaihtua 10-20 kertaa tunnissa eli liesituulettimen kapasiteetti tulisi siis olla 10-20 kertaa niin suuri kuin keittiösi tilavuus.

Liesituuletin

Laadukkaampi sisäilma: Tehokas liesituuletin raikastaa keittiön sisäilmaa ja parantaa sen laatua. Liesituuletin suodattaa hajua ja auttaa poistamaan ilmassa leijuvia hiukkasia, bakteereja ja allergeeneja. Alla muutama hyödyllinen vinkki liesituulettimien ylläpitoon:

- Liesituulettimen rasvasuodatin tulee puhdistaa säännöllisin väliajoin. Puhdas rasvasuodatin varmistaa parhaan imutehon ja puhtaamman sisäilman.
- Voit säästää sähköä kun käytät liesituuletinta oikealla teholla.
- Käytä liesituuletinta aina ruoanvalmistuksen yhteydessä ja ennaltaehkäise pinttyneen hajun tai homevaurioiden muodostumista.

Liesituuletin

Liesituulettimen tyyppi: Liesituulettimia on kahta tyyppiä; kiertoilmatoiminen liesituuletin, josa käytetään aktiivihiilisuodatinta, ja hormiin liitettävä liesituuletin, jossa ilma johdetaan ulos poistoputken ja huippuimurin avulla.

Suositeltu melutaso: Liesituuletinta hankkiessa on hyvä kiinnittää huomiota sen melutasoon. Äänitasoltaan hiljaisiksi liesituulettimiksi katsotaan mallit, joiden melutaso on alle 57 dB. Vaihtoehtoisesti erillisellä moottorilla varustettu liesituuletin saattaa olla erinomainen ratkaisu sinun kotiisi. Gigantti-myymälöiden asiantuntevat kodinkonemyyjät auttavat löytämään sinulle parhaan ratkaisun.

Osto-opas: Liesituuletin

Aktiivihiilisuodatin: Jos liesituuletinta ei voi yhdistää hormiin, josta ruuan käry kulkeutuu ulkoilmaan, tehokkain tapa on hankkia malli, johon voit asentaa aktiivihiilisuodattimen. Suodatin puhdistaa ja kierrättää ilman liesituulettimessa, jonka jälkeen puhdas ilma palautuu takaisin huoneeseen. Aktiivihiilisuodattimien teknologia on kehittynyt huimasti viime vuosien aikana, jonka ansiosta yksittäisten aktiivihiilisuodattimien käyttöikä on jopa 10 vuotta.

Osto-opas: Liesituuletin

Ilmanvaihto ja poistoputken tyyppi: Hormiin liitetyn liesituulettimen valinnassa tulee kiinnittää huomiota poistoputken tyyppiin. Tiesitkö, että mutkainen poistoputki lisää melutasoa ja vähentää liesituulettimen suorituskykyä poistoilman kuljetuksessa. Gigantin kattavasta liesituuletinvalikoimasta löytyy sinulle toimivin liesituuletinratkaisu. Tule Gigantti-myymälään ja asiantuntevat kodinkonemyyjämme auttavat sinulle sopivan liesituulettimen valinnassa.

Liesituuletin on yksi keittiösi tärkeimmistä laitteista. Liesituuletinta hankittaessa tulee kiinnittää huomiota moniin seikkoihin. Tässä videossa annamme vinkkejä liesituulettimen valintaan, jotta sinun on helpompi löytää juuri sinulle sopiva malli.