Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Mies pelaa tietokoneella huppu päässään ja kuulokkeet korvillaan.

Haluatko YouTube-tähdeksi?

Onko haaveissasi olla seuraava tähtitubettaja? Haluatko pelivideoillesi nostetta, katsojia ja sponsoreita? Lue täältä vinkkimme aloitteleville pelistriimaajille.
Mies istuu ja pelaa läppärillä, vieressä suurempi näyttö.

Tee suunnitelma

Aivan kuten yritystä perustettaessa, ensimmäinen askel on löytää oma kohderyhmäsi ja laatia suunnitelma ja strategia. Saatat ajatella, että suunnitelmahan on itsestään selvä - kommentoit, kun pelaat pelejä. Mutta YouTube-pelikanavan perustamiseen ja maineen saavuttamiseen tarvitaan paljon muutakin.

On tärkeää löytää jotain, joka erottaa sinut muista tubettajista, ja tunnistaa, miksi katsojat saattaisivat pitää juuri sinun kanavastasi. Pidä mielessä, että ihmiset katsovat YouTube-videoita monista eri syistä. Osa etsii inspiraatiota ja tietoa tai pelien läpikäyntivideoita, joista saa vinkkejä pelityylin parantamiseen. Katsojien motivaationa voi olla myös yhteisöllisyyden tunne sekä vinkkien ja pelistrategioiden jakaminen samanhenkisten ihmisten kanssa. Voit saada kanavallesi monia tilaajia vain siksi, että he pitävät huumorintajustasi. “Let’s Play” on erittäin suosittu videotyyppi, jossa pelitubettajat kommentoivat peliä, usein kuvaten samalla myös omia kasvojaan pelikuvan lisäksi.

Avain menestykseen on omaperäisyys. Älä yritä tarjota kaikkea kaikille, vaan ota selvää, mitkä ovat omat vahvuutesi.

Laitteet ja varusteet

Seuraava askel on laadukkaan laitteiston hankinta. YouTube on erittäin kilpailtu alusta, joten aloittelijan tulee panostaa sekä kuvan- että äänenlaatuun saadakseen kanavalleen katsojia ja etenkin vakituisia seuraajia.

Logitech-webkamera.

1. Webkamera

Jotta voisit aloittaa YouTube-videoiden tekemisen, tarvitset tietenkin kameran. Webkamera on erittäin hyvä valinta, jos haluat kuvata itseäsi pelaamassa tietokoneen edessä ja välittää siten reaktiosi ja persoonallisuutesi katsojillesi. Helppokäyttöiset webkamerat liitetään suoraan tietokoneeseen, ja ne sopivat myös live-striimaukseen, jossa videokuva lähetetään katsojille reaaliajassa.

Elgato-mikrofoni.

2. Mikrofoni

Videokuvan lisäksi myös ääni on tärkeä osa tubettamista. Kannettavien tietokoneiden tai kameroiden omat mikrofonit eivät yleensä ole riittävän korkealaatuisia eivätkä ne suodata pois taustahälyä. Siksi kannattaakin hankkia hyvä erillinen mikrofoni tai mikrofonilla varustetut pelikuulokkeet, jotta kommenttisi kuuluvat videolla selkeästi.

Samsung-näyttö.

3. Pelinäyttö

Pelaamiseen suunnitelluissa näytöissä on korkea virkistystaajuus ja lyhyt vasteaika, mikä on tärkeää pelaajille, joille jokaisella millisekunnilla on väliä. Kaarevalla näytöllä pääset uppoutumaan pelin maailmaan entistä syvemmin. Monet arvostavat kahta erillistä näyttöä, joilla saat hyvän yleiskatsauksen videon asetuksiin ja chat-keskusteluun live-striimauksen aikana.

Acer-tietokone.

4. Tehokas tietokone

Tubettamiseen sopivalta tietokoneelta vaaditaan paljon – sen pitää pystyä pyörittämään samanaikaisesti sekä videokuvaa että itse peliä. Pelaamiseen suunnitelluista pöytäkoneista löytyy riittävästi tehoa korkean resoluution ja virkistystaajuuden ylläpitämiseen.

Pelitietokoneet löydät täältä.

Elgato-videotallennin.

5. Ohjelmisto ja videokaappari

Videokamera kuvaa sinua pelejä kommentoimassa, mutta tarvitset myös ohjelmiston, joka tallentaa livekuvaa itse pelistä. Open Broadcaster Software (OBS) on suosittu työkalu tubettajien keskuudessa, ja se on ilmainen. Videokaapparin eli videotallentimen avulla tallennat korkealaatuista videosignaalia ilman, että tietokoneesi ylikuormittuu, ja voit suoratoistaa sisältöä korkealla laadulla ja nopeudella. Kaapparikortilla voit myös siirtää pelikonsolin pelikuvaa tietokoneelle muokattavaksi HDMI-kaapelin välityksellä.

Lisäksi tarvitset hyvän videonmuokkausohjelmiston. Windows Moviemaker ja Apple iMovie ovat varteenotettavia ilmaisia vaihtoehtoja, mutta jos etsit edistyneempiä työkaluja, kannattaa ostaa Final Cut Pro X tai Adobe Premiere Pro.

Aloita tienaaminen

Kun olet löytänyt haluamasi kohderyhmän ja tyylin, tehnyt suunnitelman ja hankkinut tarvitsemasi laitteet, on aika alkaa ladata kanavallesi videoita. On tärkeää miettiä, miten mahdollisimman moni katsoja löytäisi videosi. Käy katsomassa, miltä muiden YouTube-kanavat näyttävät. Anna videollesi nimi, joka sisältää tärkeitä avainsanoja, valitse näyttävä thumbnail-pikkukuva, kirjoita iskevä kuvaus videolle ja levitä sisältöä kaikissa mahdollisissa sosiaalisen median kanavissa! Kokeile rohkeasti erilaisia menetelmiä löytääksesi sopivimman. Kun alat julkaisemaan videoita säännöllisesti, saat paremman käsityksen siitä, mikä sinulle sopii ja mitä tilaajasi haluavat.

Kun kanavasi on saavuttanut 1000 tilaajaa, voit liittyä jäseneksi YouTuben kumppaniohjelmaan ja tehdä videoistasi kaupallisia eli lisätä niihin mainoksia, joista saat tuloja. Jotkut tunnetuimmista pelitubettajista perustivat YouTube-kanavansa edes ajattelematta, että niillä voisi ansaita rahaa. He tekivät sen vain huvin vuoksi. Ja se tekeekin siitä joka gamerin unelman – voit tienata rahaa lempipelejäsi pelaamalla!

Suoratoistovarusteet - näyttö, mikrofoni, videovalo ja kamera.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita