Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
löydä oikea matkapuhelin ja liittymä lapselle

Miten valita sopiva matkapuhelin ja liittymä lapselle

Yhä useammilla lapsilla on nykyään älypuhelin, jossa on puhelinliittymä. Omasta puhelimesta huolehtiminen voi olla loistava tapa opetella vastuunottoa ja asia, josta lapsi voi tuntea ylpeyttä. Ei kuitenkaan voi odottaa, ettei lapsi koskaan pudottaisi puhelintaan maahan tai veteen, joten varmista, ettei laite ole liian kallis tai tunnearvoltaan suuri ja että malli kestää iskuja. Kannattaa harkita myös puhelinta suojaavia lisävarusteita.

Tarvitseeko koululainen matkapuhelinta?

Lasten matkapuhelimen käytön syyt ovat hieman erilaisia aikuisiin ja nuoriin verrattuna. Tavallinen syy lapsen ensimmäisen matkapuhelimen hankintaan on tarve pitää yhteyttä vanhempiin koulumatkoilla. Lapsille on myös helpompaa antaa hieman enemmän vapautta kavereiden luona käymiseen, kun he ovat vain puhelinsoiton päässä.

Yhdestä asiasta ei kuitenkaan ole epäilystäkään: älypuhelimen saatuaan lapsi myös haluaa käyttää sitä pelaamiseen ja videoiden katseluun. Tämä voi olla sekä opettavaista että avuksi tietyissä tilanteissa, kuten automatkoilla ja sadepäivinä.

Kun olet päättänyt hankkia lapsellesi oman matkapuhelimen, pääset helposti alkuun noudattamalla seuraavia vaiheita:
• Päätä etukäteen, mitkä puhelinmallit sopivat lapsesi käyttöön
• Ota selvää lapselle parhaiten sopivasta puhelinliittymästä
• Ota puhelin käyttöön ja asenna sovellukset yhdessä lapsesi kanssa
• Hanki matkapuhelimelle kotelo ja näytönsuoja
• Harkitse vakuutuksen hankkimista lapsen puhelimelle

Löydä lapsen käyttöön sopiva matkapuhelin

Millainen puhelin sopii lapsellesi?

Älypuhelimen tai perinteisen matkapuhelimen valinnassa on tärkeää miettiä suunniteltua käyttötarkoitusta, tarpeita ja etenkin lapsen ikää. Lisäksi voi olla järkevää ottaa huomioon laitteen iskun- ja vedenkestävyys, koko ja käytön helppous.

Valitse lapsille pienempi näyttö! Lasten ja nuorten kehitys on vielä kesken, ja sen vuoksi suurikokoinen näyttö voi olla heille käytössä hankala. Voikin olla hyvä ajatus harkita näyttökokoa ennen puhelimen hankintaa. Matkapuhelinten yleiskatsauksestamme voit helposti valita tarkasteluun älypuhelimet, joissa on haluamasi kokoinen näyttö.

Muista myös tarkistaa puhelimen ja puhelinliittymän hinta. Moni lapsi ja nuori haluaisi uusimman iPhone- tai Samsung- älypuhelimen, mutta käyttöä ja tarpeita ajatellen vanhempi malli tai edullisempi merkki ajavat saman asian. Toisaalta lapsen käyttöön sopivan puhelinliittymän valinnalla on hyvin suuri merkitys.

Valitse lapsen käyttöön sopiva matkapuhelinliittymä

Puhelinliittymän valinta

Useimpiin puhelinliittymiin sisältyy nykyään rajaton määrä puheluita ja tekstiviestejä. Se on hienoa, mutta mobiilidata on kuitenkin se, mitä lapset ja nuoret käyttävät eniten. Alakoululaiset käyttävät puhelintaan etupäässä kotona, perheen ja ystävien parissa tai muissa paikoissa, joissa he voivat hyödyntää langatonta verkkoyhteyttä. Jonkin verran mobiilidataa käytetään kuitenkin myös matkalla koulusta kotiin, autossa ja muualla, missä langatonta verkkoyhteyttä ei ole.

Aiemmin puhelinoperaattorit veloittivat käyttäjiä mobiilidatamäärän perusteella. Nykyään on tavallista hankkia käyttöönsä tietty mobiilidatan määrä etukäteen.

Mieti siis, kuinka paljon mobiilidataa lapsesi tarvitsee, ja käytä hieman suurempi summa puhelinliittymään kuin itse puhelimeen. Normaalisti yksi gigatavu on riittävä määrä.

Jos lapsesi käyttää mobiilidatan loppuun, voit tietenkin hankkia sitä lisää. Puhelut ja tekstiviestit ovat silti edelleen mahdollisia, joten tämä voi olla myös erinomainen tapa opettaa lapsellesi kohtuullisuutta.

Fiksuja ratkaisuja lasten älypuhelimiin

Fiksuja ratkaisuja lasten älypuhelimiin

Vaikka rahankäyttö pysyykin paremmin hallinnassa, koska puhelin- ja prepaid-liittymäoperaattorit eivät automaattisesti laskuta suurempaa summaa lapsen ylitettyä käyttörajansa, on syytä olla tietoinen muista raharei'istä.

Lapset voivat tietämättään kuluttaa suuria summia sovelluksissa ja sovelluskaupoissa. Varsinkin monet ilmaissovellukset yllyttävät lapsia (ja aikuisia) pelin tai ohjelman sisäisiin ostoksiin. Helpoin tapa välttyä tältä on olla liittämättä puhelimen sovelluskauppaan luottokorttia.

Vaikka sinä avaat liittymän lapselle ja vastaat siitä, rekisteröi silti puhelinnumero lapsen itsensä nimiin. Myyntipuheluiden soittajien on otettava huomioon puhelimen haltijan ikä, eikä suoramarkkinointi alaikäisille ole sallittua.

Pidä älypuhelin ladattuna varavirtalähteellä

Aina akku ladattuna

Yksi asia on yhdistää niin aikuisia, nuoria kuin lapsiakin: älypuhelimen akku loppuu "aina" odottamatta.

Ei ole välttämättä helppo muistaa ladata puhelinta joka kerta ennen kotoa lähtöä. Jos siis haluat saada lapsiisi yhteyden, kannattaa sujauttaa heidän reppuunsa varavirtalähde.


Pistäydythän Gigantti-myymälässä, jos olet edelleen epävarma lapsellesi sopivasta puhelinliittymästä. Asiantuntevat myyjämme ovat valmiina auttamaan, ja tarjolla on useimpien matkapuhelinoperaattoreiden ratkaisuja.