Superpäivät sunnuntaihin asti - katso tarjoukset!
Ohita
nauravat lapset istumassa portaikossa puhelimet käsissään

Miten valita sopiva matkapuhelin ja liittymä lapselle

Yhä useammilla lapsilla on nykyään älypuhelin, jossa on puhelinliittymä. Omasta puhelimesta huolehtiminen voi olla loistava tapa opetella vastuunottoa ja asia, josta lapsi voi tuntea ylpeyttä. Ei kuitenkaan voi odottaa, ettei lapsi koskaan pudottaisi puhelintaan maahan tai veteen, joten varmista, ettei laite ole liian kallis tai tunnearvoltaan suuri ja että malli kestää iskuja. Kannattaa harkita myös puhelinta suojaavia lisävarusteita.

Tarvitseeko koululainen matkapuhelinta?

Lasten matkapuhelimen käytön syyt ovat hieman erilaisia aikuisiin ja nuoriin verrattuna. Tavallinen syy lapsen ensimmäisen matkapuhelimen hankintaan on tarve pitää yhteyttä vanhempiin koulumatkoilla. Lapsille on myös helpompaa antaa hieman enemmän vapautta kavereiden luona käymiseen, kun he ovat vain puhelinsoiton päässä.

Yhdestä asiasta ei kuitenkaan ole epäilystäkään: älypuhelimen saatuaan lapsi myös haluaa käyttää sitä pelaamiseen ja videoiden katseluun. Tämä voi olla sekä opettavaista että avuksi tietyissä tilanteissa, kuten automatkoilla ja sadepäivinä.

Kun olet päättänyt hankkia lapsellesi oman matkapuhelimen, pääset helposti alkuun noudattamalla seuraavia vaiheita:
• Päätä etukäteen, mitkä puhelinmallit sopivat lapsesi käyttöön
• Ota selvää lapselle parhaiten sopivasta puhelinliittymästä
• Ota puhelin käyttöön ja asenna sovellukset yhdessä lapsesi kanssa
• Hanki matkapuhelimelle kotelo ja näytönsuoja
• Harkitse vakuutuksen hankkimista lapsen puhelimelle

poika istumassa jalkakäytävällä reppunsa kanssa puhelin kädessään

Puhelinliittymän valinta

Useimpiin puhelinliittymiin sisältyy nykyään rajaton määrä puheluita ja tekstiviestejä. Se on hienoa, mutta mobiilidata on kuitenkin se, mitä lapset ja nuoret käyttävät eniten. Alakoululaiset käyttävät puhelintaan etupäässä kotona, perheen ja ystävien parissa tai muissa paikoissa, joissa he voivat hyödyntää langatonta verkkoyhteyttä. Jonkin verran mobiilidataa käytetään kuitenkin myös matkalla koulusta kotiin, autossa ja muualla, missä langatonta verkkoyhteyttä ei ole.

Aiemmin puhelinoperaattorit veloittivat käyttäjiä mobiilidatamäärän perusteella. Nykyään on tavallista hankkia käyttöönsä tietty mobiilidatan määrä etukäteen.

Mieti siis, kuinka paljon mobiilidataa lapsesi tarvitsee, ja käytä hieman suurempi summa puhelinliittymään kuin itse puhelimeen. Normaalisti yksi gigatavu on riittävä määrä.

Jos lapsesi käyttää mobiilidatan loppuun, voit tietenkin hankkia sitä lisää. Puhelut ja tekstiviestit ovat silti edelleen mahdollisia, joten tämä voi olla myös erinomainen tapa opettaa lapsellesi kohtuullisuutta.

Olemme apunasi

Vaikka sinä avaat liittymän lapselle ja vastaat siitä, rekisteröi silti puhelinnumero lapsen itsensä nimiin. Myyntipuheluiden soittajien on otettava huomioon puhelimen haltijan ikä, eikä suoramarkkinointi alaikäisille ole sallittua.

Pistäydythän Gigantti-myymälässä, jos olet edelleen epävarma lapsellesi sopivasta puhelinliittymästä. Asiantuntevat myyjämme ovat valmiina auttamaan, ja tarjolla on useimpien matkapuhelinoperaattoreiden ratkaisuja.