Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Miten voit säästää puhelimen akkua?

Miten voit säästää puhelimen akkua?

7 vinkkiä, joilla saat puhelimen akun kestämään koko päivän

Älypuhelin on herkkä laite, joka koostuu monista pienistä osista ja vaurioituu näin ollen helposti ulkoisista vaikutuksista.

”On tärkeää suojata puhelin oikein, ja yhä useammat käyttävätkin suojakuorta ja näytönsuojaa taatakseen puhelimen paremman kestävyyden”, sanoo Daniel Ursin, Gigantin Pohjoismaiden televiestinnän apulaismyyntipäällikkö.

Kun puhutaan puhelimen ominaisuuksista ja halutaan varmistaa, että puhelin on mahdollisimman nopea ja akun kesto on hyvä, on tärkeää pitää puhelin päivitettynä.

”Varmista, että puhelimen ohjelmistopäivitykset on asennettu ja myös puhelimen sovellukset ovat ajan tasalla sekä pidä puhelimestasi mahdollisimman hyvää huolta”, Ursin neuvoo.

Kannattaa käyttää hetki turhien sovellusten ja tilaa vievien valokuvien ja videoiden poistamiseen.

Jos puhelimen on jatkuvasti muistutettava sinua päivityksistä ja seurattava tallennettua sisältöä, on selvää, että akku tyhjenee nopeammin.

”Suosittelemme myös valokuvien ja videoiden tallentamista tietokoneelle tai pilvipalveluihin”, Ursine lisää.

7 keinoa puhelimen virrankulutuksen vähentämiseen

Olipa älypuhelimesi iPhone, Samsung Galaxy, Sony Xperia tai Windows-puhelin, kaikissa niissä on toimintoja ja asetuksia, jotka kuluttavat koko ajan huomaamattasi akkua.

”Nykyisin ei enää riitä, että lataa puhelimen kerran viikossa. Huippunopea internet, korkearesoluutioiset näytöt ja jopa 4K-laatua kuvaavat videokamerat kuluttavat väistämättä enemmän akkua”, Ursin selittää.

Akun kulutuksen vähentämiseen suosittelemme näitä seitsemää helppoa vinkkiä.

1. Kytke WiFi pois päältä

Kun et ole kotona tai työpaikan tai koulun verkossa, ei kannata pitää WiFi-ominaisuutta päällä. Muuten puhelin etsii jatkuvasti käytettävissä olevia langattomia verkkoja, mikä luonnollisesti kuluttaa akkua.

2. Kytke Bluetooth pois päältä

Sama pätee Bluetooth-ominaisuuteen. Haluat tietysti käyttää tätä ominaisuutta autossa tai kun toistat musiikkia tai videoita kodin viihdejärjestelmässä tai Chromecastin kautta, mutta WiFin tavoin myös päälle kytketty Bluetooth-toiminto etsii koko ajan yhdistettäviä laitteita ja saa akun tyhjenemään nopeammin.

3. Säädä näyttöä himmeämmäksi

Hyvin kirkas puhelimen näyttö kuluttaa paljon akkua, aivan kuten kannettavassa tietokoneessakin. Ellet siis ole ulkona auringossa, voit säätää näytön kirkkautta ja hidastaa näin akun kulumista. Jos älypuhelimessasi on puhelimeen tulevaan valoon perustuva automaattinen kirkkauden säätö, tämä asetus on akun kannalta paras.

4. Älä jaa sijaintitietoasi

Yhä useammilla on tapana ilmoittaa check in -toiminnolla sijaintinsa sosiaalisessa mediassa jaetuissa kuvissa. Tämä onnistuu älypuhelinten GPS-toiminnon ollessa käytössä. Samoin kuin WiFi ja Bluetooth, myös GPS-ominaisuus yrittää koko ajan päivittää sijaintitietoasi ollakseen valmis seuraavaa tiedon jakamista varten. Toisin sanoen on paras kytkeä toiminto pois päältä, ellet parhaillaan suunnittele kyseisen tiedon jakamista.

5. Kytke näyttö pois päältä

Monet meistä eivät voi olla tarkistamatta puhelintaan pitkin päivää, ja usein jätämme näytön päälle hetkeksi puhelimen käytön jälkeen, jos vaikka jotain uutta tapahtuu. Puhelimen jättäminen aktiiviseen tilaan kuluttaa paljon enemmän virtaa kuin jos näyttö on kytketty pois päältä. Ota siis käyttöön nopeasti päälle kytkeytyvä näytönsäästäjä ja yritä rajoittaa puhelimen avaamista turhaan. Älä esimerkiksi katso kelloa jatkuvasti.

6. Ota käyttöön virransäästötila

Nykyisin yhä useammissa älypuhelimissa on jonkinlainen virransäästötila. Virransäästötilassa käyttämättömät toiminnot kytketään pois päältä, ja koko ajan päivityksiä hakevat sovellukset laitetaan lepotilaan puhelimen näytön ollessa pois päältä. Myös näytön kirkkautta vähennetään usein automaattisesti.

7. Rajoita puhelimen latausjaksoja

Akun kesto perustuu latausjaksojen määrään. Mitä vähemmän jaksoja on, sitä pidempään akku kestää ja sitä vähemmän sitä täytyy ladata. Akun täysin tyhjäksi päästämisen ja sitten täyteen lataamisen sijaan on suositeltavaa pitää akun latausaste aina välillä 20–80 %, mieluiten välillä 60–80 %.