Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Vanhempi pariskunta keskustelemassa toistensa kanssa, puhelimet kädessään.

Käyttäjäystävälliset puhelimet ikäihmisille

Tarvitseeko äitisi tai isäsi uuden puhelimen? Uusien tekniikoiden omaksuminen ja modernit teknologiset ratkaisut ovat vaikeita monille ikäihmisille. Tämä kannattaa huomioida myös silloin, kun valitaan uusi puhelin perheen seniorille.
Vanhempi mies puhuu puhelimeen.

Helppokäyttöisyys

Moderni teknologia voi asettaa haasteita eri-ikäisille käyttäjille ja varsinkin ikäihmisille. Tästä syystä monet vanhemman ikäluokan edustajat haluavat helppokäyttöisen puhelimen. Jos haluat auttaa ikääntyviä vanhempiasi uuden puhelimen ostossa, kannattaa sinun aloittaa ostopäätöksen teko käyttöjärjestelmästä.

Sitä, onko iPhone vai Android-puhelin parempi valinta on vaikea sanoa. iPhone voi olla varmempi valinta helppokäyttöisyyttä ajatellen, mutta samalla myös kalliimpi Android-puhelimiin verrattuna. Jos seniorilla jo on älypuhelin, kannattaa myös uusi puhelin valita tutuksi tulleen käyttöjärjestelmän mukaan. Jos puhelimen asetusten hallinta ja päivitykset jäävät sinun vastuullesi, kannattaa valita malli, jonka sinä tunnet parhaiten – näin pystyt auttamaan perheenjäsentä helpommin erilaisten käyttöön liittyvien ongelmien ilmetessä.

Ota huomioon nämä viisi asiaa uutta puhelinta ostettaessa.

Iäkäs pariskunta puhelimet kädessään.

Miten puhelinta käytetään?

Jos vanhempasi käyttävät puhelintaan vain puheluiden hoitamiseen ja tekstiviestien lähettämiseen, eivät he välttämättä tarvitse älypuhelinta. Gigantti tarjoaa kattavan valikoiman perinteisiä matkapuhelimia.

Toisaalta älypuhelin tarjoaa enemmän käyttömahdollisuuksia. Puhelimissa on käteviä toimintoja, kuten kamera, jolloin käyttäjä eri tarvitse erillistä digikameraa. Samalla hänelle avautuu uusi digitaalinen maailma, kuten verkkosivut, sosiaalinen media, pankkipalvelut ja paljon muuta – kaikki yhdessä laitteessa ja kätevästi käden ulottuvilla.

Doro-puhelin

Doro-puhelimet senioreille

Doro valmistaa helppokäyttöisiä puhelimia iäkkäämmille käyttäjille. Tarjolla on useita erilaisia malleja, jotka sisältävät erilaisia toimintoja ja joista on helppo valita itselle sopiva puhelin.

Doro-älypuhelimissa on Android-käyttöjärjestelmä ja Doron oma käyttöliittymä, jossa helppokäyttöisyys on ollut avainasemassa. Puhelimissa on erillinen SOS-painike, jolla voidaan pyytää apua hädän tullen ja joka tarjoaa samalla mielenrauhaa niin käyttäjälle itselleen kuin hänen omaisilleen.

Jos iäkkäät vanhempasi eivät halua älypuhelinta, on Dorolla valittavana myös perinteisempiä malleja. Näissä matkapuhelimissa on kamera ja tavallista isommat painikkeet kosketusnäytön sijaan.

Iäkäs nainen puhelin kädessään.

Käyttäjän tarpeen mukaan

Heikko näkö? Valitse puhelin jossa on suuri ja helppolukuinen näyttö. iPhone- ja Android-puhelimissa on helppokäyttöinen tila, jolloin ikonit ja sisältö näkyvät selkeämpänä ja puhelimen käyttö on helpottuu.

Kipeät sormet? Jos käyttäjällä on nivelvauvoja, kannattaa harkita pienemmän puhelimen ostoa. Pieni puhelin pysyy helpommin kädessä, eikä sen käyttö rasita sormia yhtä paljon. Voit myös kiinnittää puhelimen takakanteen Popsocketin tai vastaavan pidikkeen, jonka helpottaa puhelimen pitelemistä. Pidike toimii myös kätevänä telineenä ja antaa mahdollisuuden laskea sen aina välillä pöydälle.

Huono kuulo? Jos käyttäjän kuulo on heikentynyt, on laadukas ääni tärkeää. Mikäli henkilöllä on kuulolaite käytössä, kannattaa tarkistaa, että puhelin on yhteensopiva sen kanssa (kaikki Doron mallit). Jos puhelin ei ole yhteensopiva kuulolaitteen kanssa, on se käännettävä pois päältä silloin kun halutaan puhua puhelimessa.

Valitse oikea liittymä

Valitse liittymä käyttötarpeen mukaan. Jos tiedät, ettei puhelinta tulla käyttämään videoiden tai elokuvien suoratoistoon, kannattaa valita edullisempi liittymä ilman suuria määriä mobiilidataa. Vieraile lähimmässä Gigantin myymälässä, missä osaavat myyjämme voivat auttaa juuri sopivan liittymän valinnassa.

Gigantti auttaa

Monet ikäihmiset saavat apua perheenjäseniltään puhelimen käytössä ja pienten ongelmien ratkaisemisessa. Jos et pysty auttamaan heitä aina tarpeen vaatiessa, voit saada apua Gigantista! Tarjoamme useita hyödyllisiä palveluja, kuten puhelimen käyttöönottoasennus, tietojen varmuuskopiointi ja niiden siirtäminen vanhasta puhelimesta uuteen, sekä tekninen apu tarpeen vaatiessa.

Lue lisää Gigantin tuotteista: