Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun

Gigantti Oy Ab:n tietosuojaseloste

 

1.   Tämä seloste henkilötietojen suojasta koskee henkilötietojen keräämistä ja käyttöä www.gigantti.fi -sivustolla (”verkkosivusto”) ja Gigantti-myymälöissä käyntien ostoksien tai muiden asioiden yhteydessä. Tässä saat muun muassa tietoa, mitä henkilötietoja kerätään, mihin niitä käytetään, ja mitä oikeuksia sinulla on. Gigantti Oy Ab, y-tunnus 1523846-8, (”Gigantti” tai ”me”) on vastuussa käsittelystä ja vastaa kysymyksiin yhteydenoton perusteella.

Gigantin yhteystiedot: 020 321321, asiakaspalvelu@gigantti.fi ja chatti osoitteessa gigantti.fi.

Gigantin tietosuojavastaavaan voit ottaa yhteyttä sähköpostitse: infosec@gigantti.fi

2.   Miksi keräämme henkilötietoja ja millaisia tietoja keräämme?

Alla esitämme yleisluontoisesti, millaisia henkilötietoja keräämme sinusta ja mihin niitä käytämme. Ilmoitamme myös perusteen käsittelylle eri tapauksissa:

  • Sopimuksen solminen ja täyttäminen: Ostaessasi jonkin tuotteemme rekisteröimme nimen, puhelinnumeron, maksutiedot, minkälaisen tuotteen tai palvelun ostit ja milloin sen ostit sekä mahdolliset toimitustiedot. Jos tuote lähetetään sinulle, rekisteröimme myös toimitusosoitteen. Lisäksi voimme myös käsitellä palautuksia koskevia tietoja.
  • Myynnin hallinnointi: Ostaessasi tuotteita myymälässä käytämme nimeäsi tai puhelinnumeroasi tunnistetietona kassamaksuun ja voidaksemme suorittaa henkilökuntaan ja tavarantoimittajiin kohdistuvaa sisäistä laskentaa. Käsittelyn perustana on oikeutettu tarpeemme voida hallinnoida myyntiä ja toimintaa soveliaalla tavalla ja olemme päätyneet siihen, että nämä intressit ovat merkittävämpiä kuin henkilötietojesi suoja.
  • Valitukset ja korjaukset: Jos teet tuotetta koskevan valituksen tai pyydät korjausta, tarvitsemme yhteystietosi voidaksemme rekisteröidä valituksen, suorittaa korjauksen ja tarjota tietoa huollon etenemisestä, huoltohistoriasta, mahdollisista tuotepäivityksistä, sekä pitääksemme sinut ajan tasalla asian käsittelyn suhteen.

Käsittely on välttämätöntä voidaksemme täyttää sopimuksen mukaisesti velvollisuutemme sinua kohtaan. Jotkin tavarantoimittajat myös edellyttävät sinun tunnistamistasi voidakseen hyväksyä korjauksen tai suorittaa sen itse. Tässä tapauksessa luovutamme tarvittavat henkilötiedot tavarantoimittajan käyttöön.

Tietojen rekisteröinnin tarkoitus on täyttää ja hallinnoida kanssasi tehty sopimus sekä seurata myyntiä organisaatiomme sisällä. Perusteena henkilötietojen käsittelylle on kanssasi tehdyn sopimuksen täyttäminen. Kun käsittelemme näitä henkilötietoja tarkoituksenamme luoda sinulle asiakasprofiili, tarjota sinulle kohdistettua markkinointia ja voidaksemme täyttää tarpeemme myynnin hallinnoimiseksi soveliaalla tavalla, harkitsemme käsittelyn yhteydessä etunäkökohtia ja olemme päätyneet siihen, että näiden intressien painoarvo on merkittävämpi kuin henkilötietojesi suoja.

  • Asiakaspalvelu: Riippuen siitä, mistä asiasta on kyse ja mitä yhteydenottotapaa käytät (puhelin, chatti, RemoteFix-palvelu), on meidän tiedettävä, kuka olet, minkä tuotteen olet ostanut, osoitteesi ja/tai puhelinnumerosi. Käsittelemme ainoastaan niitä henkilötietoja, joita tarvitsemme auttaaksemme sinua, ja näitä ovat esim. nimi, ostohistoria ja yhteystiedot (sähköposti, puhelinnumero). Olemme harkinneet, että meillä on oikeutettu peruste käsitellä henkilötietojasi vastataksemme kysymyksiisi mahdollisimman asiaankuuluvasti ja tarkasti, ja että intressimme käsittelyn osalta on merkittävämpi kuin henkilötietojesi suoja ottaessasi yhteyttä meihin ja pyytäessäsi palvelua.
  • Käyttäjätilin perustaminen: Ostosi yhteydessä perustamme sinulle asiakastilin, jollei sinulla ole jo ennestään sitä. Ostosi liitetään tiliisi. Ostohistoriasi ja tilin tapahtumat ovat saatavilla «Omat suostumukset» -osiosta. Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on, että sinä asiakkaanamme pystyt seuraamaan toimituksia, keskeyttämään oston tai perumaan tekemäsi ostoksen, näkemään ostohistoriasi sekä verkkokaupasta että myymälöistä ja aktivoimaan lisenssejä ja lataamaan sähköistä sisältöä sekä tulostamaan kuitit ostoksistasi. Haluamme, että asiakkaanamme voit hyödyntää itsepalvelua mahdollisimman paljon. Saat pääsyn henkilötietoihisi tilisi kautta ja sinun on mahdollista myös saada Gigantin ostohistoriasi ja tilisi tiedot siirretyksi tai poistetuksi. Jos pyydät tietojesi siirtämistä tai mahdollisesti poistamista, pyydämme sinua todistamaan henkilöllisyytesi sähköpostitse tai tekstiviestillä.
  • Käyttäjätilin hallinnointi: Meillä on pääsy asiakastiliisi ja asiakasprofiiliisi voidaksemme hallinnoida yhteystietojasi ja mahdollisesti antamiasi suostumuksia uutiskirjeemme, kampanjatarjousten tai vastaavien saamiseksi. Koska vastuullamme on huolehtia, että sinulle lähettämämme informaatio on ajankohtaista, vastaanotamme informaatiota kolmannelta osapuolelta päivittääksemme antamiasi tietoja osoitteesi, nimesi, puhelinnumerojesi, sukupuolesi ja ikäsi osalta.
  • Olemme harkinneet, että meillä on oikeutettu peruste käsitellä henkilötietojasi tehostaaksemme kontaktia kanssasi ja käsitelläksemme henkilötietojasi asiakastilisi kautta, ja että intressimme käsittelyn osalta on merkittävämpi kuin sinulle mahdollisesti aiheutuva haitta, erityisesti koska käsittely helpottaa sinun yhteydenottojasi meihin.
  • Henkilökohtaisesti räätälöity verkkosisältö:

Gigantti haluaa parhaalla mahdollisella tavalla räätälöidä sinulle lähetettävän markkinoinnin ja informaation. Tämä tarkoittaa, että ollessasi kirjautuneena asiakastilillesi, jonka tunnistautumistietoja ovat sähköpostiosoitteesi, nimesi, osoitteesi ja ostohistoriasi, käytämme asiakastilisi tietoja räätälöidäksemme sisältöä vastaamaan ostohistoriaasi ja suosittelemme kannaltasi merkityksellisiä tuotteita kaikkien kirjautumisvälineidesi kautta.

Jos et ole kirjautunut, käytämme informaatiota, joka on varastoituneena pieniin tekstitiedostoihin (eväste), jotka olet hyväksynyt selaimellesi tähän tarkoitukseen. Voit poistaa itse evästeiden tallentumisen muokkaamalla selaimesi asetuksia.

Ollessasi verkkosivuillamme on meillä oikeutettu peruste markkinoida tuotteita, jotka vastaavat sitä tuotevalikoimaa, johon suhteemme perustuu, ja olemme harkinneet, että intressimme on merkittävämpi kuin sinulle mahdollisesti aiheutuva haitta. Suoramarkkinointia varten sähköpostitse ja tekstiviestillä pyydämme suostumuksesi.

  • Suoramarkkinointi - markkinointikampanjat. Saadut tiedot voivat perustua todennäköisyyteen, esimerkiksi taloutesi koko tai todennäköinen ikäsi. Saatat saada markkinointiviestejä tällaisen profiilin perusteella.
  • Sähköinen markkinointi: Käytämme henkilötietojasi tuotetarjousten ja -informaation lähettämiseen sinulle ainoastaan siinä tapauksessa, että olet antanut siihen nimenomaisen suostumuksesi. Tällöin käytämme informaatiota aikaisemmista ostoistasi tehdäksemme sinulle tarjouksia, jotka arviomme mukaan kiinnostavat sinua. Voit koska tahansa peruuttaa suostumuksesi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai muokkaamalla suostumuksiesi asetuksia «omat suostumukset» -sivulla.
  • Markkinatutkimukset ja kampanjat: Tallennamme henkilötietosi kuten nimen, osoitteen ja/tai puhelinnumeron, sukupuolen, syntymäajan, mielenkiinnon kohteet jne. ainoastaan siinä tapauksessa, että olet nimenomaisesti antanut suostumuksesi tutkimukseen, kampanjaan tai vastaavaan osallistumiseen verkkosivustolla ja riippuen siitä, mitä yksittäisessä kampanjassa tai käyttäjätutkimuksessa kysytään.
  • Palveluiden ja turvallisen ylläpidon kehittäminen: Jotta voimme kehittää palveluitamme ja ylläpitää verkkosivustoa hyvällä ja vastuullisella tavalla, on meidän voitava hankkia tilastoja esimerkiksi kävijämääristä, ostoista ja selauskäyttäytymisestä verkkosivustolla. Meillä voi myös olla tarve hankkia tietoa petoksista ja ryhtyä toimenpiteisiin niiden estämiseksi. Tämän lisäksi saatamme tässä yhteydessä yksittäistapauksissa käsitellä henkilötietojasi järjestelmämme testaamiseksi. Tähän tarkoitukseen käytämme mahdollisimman pitkälle koostettuja tietoja.

Olemme harkinneet, että meillä on oikeutettu peruste kehittää ja parantaa palvelujamme ja ylläpitää verkkosivustoamme turvallisesti käytettäväksi, ja että intressimme henkilötietojesi rajoitettuun käsittelyyn tässä yhteydessä on merkittävämpi kuin käyttäjän sinulle aiheutuva mahdollinen haitta.

Jäljempänä kohdassa 6 kuvaamme tarkemmin, kuinka keräämme tietoja evästeiden avulla.

3.   Keiden kanssa jaamme henkilötietojasi?

Tietyissä tapauksissa muilla yhteisöillä on pääsy henkilötietoihisi.

  • Konsernin muut yritykset: Henkilötiedot jaetaan emoyhtiön Elkjøp Nordic AS kanssa ja tietyissä tapauksissa meidän tarvitsee myös jakaa henkilötietosi muiden konsernin yhtiöiden kanssa, kuten esimerkiksi asiakaspalvelun yhteydessä. Emoyhtiölle antamiamme henkilötietoja ei käytetä muihin tarkoituksiin kuin mitä edellä kohdassa 2 on ilmoitettu.
  • Yhteistyökumppanit: Olemme sopineet yhteistyöstä valikoitujen yritysten (”yhteistyökumppanit”) kanssa, ja nämä yritykset saavat myydä omia tuotteitaan verkkosivustollamme. Yksittäistapauksissa me myös välitämme yhteistyökumppaneiden tuotteita ja palveluja (esim. vakuutuksia tai rahoituspalveluja). Ostaessasi jonkin yhteistyökumppanimme tuotteen on tämä yhteistyökumppani rekisterinpitäjä niiden henkilötietojesi osalta, joita yhteistyökumppani käsittelee kauppasopimuksen täyttämiseksi. Kysymykset yhteistyökumppanien suorittamasta henkilötietojen käsittelystä voi aina esittää kyseiselle yhteistyökumppanille.
  • Ulkopuoliset toimittajat:Jos tilaat ulkopuolisia palveluita, voidaan sinusta rekisteröidyt yhteys- ja muut asiaankuuluvat tiedot luovuttaa toimittajalle.
    • Palvelujen toimittajat
    • Huolto- ja palveluyritykset
    • Markkinointiverkosto
    • Viestintätoimistot
    • Kuljetusliikkeet

 

  • Viranomaiset ym.: Henkilötietosi voidaan poikkeustapauksessa luovuttaa asianomaiselle viranomaiselle tai muulle julkiselle taholle, jos vaatimus perustuu lakiin. Tällainen luovutus tehdään vain, jos olemme velvollisia voimassa olevien lakien ja määräysten perusteella näin toimimaan.

4.   Luovuttaminen EU:n/ETA-alueen ulkopuolisiin maihin

Jos Gigantti käyttää alihankkijoita, jotka sijaitsevat EU:n/ETA-alueen ulkopuolella, varmistamme, että henkilötietojen käsittely tapahtuu EU:n/ETA-alueella voimassa olevaa henkilötietojen suojaa noudattaen esimerkiksi käyttämällä EU:n vakiosopimusta, Privacy Shield -järjestelyä Yhdysvalloissa tai muuta vastaavaa järjestelyä.

5.   Kirjautuminen sosiaalisen median kautta

Jotta sivuillemme kirjautuminen olisi mahdollisimman yksinkertaista, tarjoamme kirjautumismahdollisuuden Google-, Facebook- tai Paypal-tilien kautta, jos sinulla on tili käytössäsi. Otathan huomioon, että kyseisen palvelun henkilötietojen suojaa koskevat ehdot ovat käytössä valitessasi kirjautumisen näiden tilien kautta. Tämä koskee myös mahdollista henkilötietojen keräämistä tai evästeiden käyttöä kirjautuneena ollessasi.

6.   Evästeiden käyttö jne.

Käytämme evästeitä (cookies) parantaaksemme käyttäjäkokemusta verkkosivustollamme. Eväste on tekstitiedosto, joka sivustolla vieraillessasi tai toimiessasi tallentuu verkkoselaimesi muistiin.

Voit halutessasi estää tällaisten evästeiden tallentumisen verkkoselaimeesi. Useimpien nykyaikaisten verkkoselaimien (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera jne.) hyväksyvät evästeet automaattisesti, mutta voit halutessasi itse muuttaa asetuksia niin, että evästeitä ei hyväksytä. Haittana evästeiden poistamisessa on, että verkkosivusto ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Syynä tähän on se, että useimpien käyttämiemme evästeiden tarkoituksena on varmistaa juuri verkkosivuston toiminnallisuus kuten esimerkiksi se, että verkkosivusto pystyy muistamaan, mitä olet lisännyt ostoskoriisi.

Evästeiden lisäksi käytämme myös muita työkaluja kuten esim. Google Analytics, Google AdWords hakeaksemme tietoa IP-osoitteestasi, millaista verkkoselainta käytät, käyttöjärjestelmästäsi, verkkosivustolla vierailusi ajankohdasta sekä erinäistä tietoa siitä kuinka navigoit sivustolla.

Käytämme tätä informaatiota analysoidaksemme käyttäjien toimintaa voidaksemme tehdä verkkosivustomme käyttäjäystävällisemmäksi.

Täydellinen luettelo käyttämistämme evästeistä löytyy linkistä: https://www.gigantti.fi/cms/evasteet-cookies/evasteet/

7.   Säilytysaika

Ostokseesi liitetyt henkilötietosi poistetaan normaalisti, kun niiden säilyttämiselle ei enää ole tarvetta kysymyksiisi vastaamiseksi, ja kun tuotteen oletettu kestoikä on kulunut umpeen, jollemme tarvitse henkilötietoja pidemmäksi aikaa muihin laillisiin tarkoituksiin tai lakisääteisten velvollisuuksien täyttämiseksi, esimerkiksi kirjanpitolain edellyttämiin tarkoituksiin.

Suostumuksesi perusteella käsittelemämme henkilötiedot poistetaan, jos peruutat suostumuksesi.

 

Sen sijaan, että henkilötiedot poistettaisiin, voi tietyissä tapauksissa tulla kyseeseen tietojen anonymisointi. Näin tietoja voidaan käyttää historia-, analyysi- ja muihin laillisiin kaupallisiin tarkoituksiin. Anonymisointi tarkoittaa, että kaikki tunnistetiedot, joilla henkilö voidaan tai voitaisiin tunnistaa, poistetaan siten, että tietoja ei enää pidetä henkilötietoina.

8.   Oikeutesi

Gigantti arvostaa näkemyksiäsi. Tästä näet kulloinkin voimassa olevat oikeutesi, joita voit käyttää ottamalla yhteyttä meihin tästä.

  • Suostumuksen peruuttaminen: Jos olet antanut suostumuksesi ottaa meiltä vastaan tuote- ja palvelutarjouksia, voit koska tahansa peruuttaa suostumuksesi. Tämä käy yksinkertaisesti siten, että voit irtisanoa tämän tyyppiset tarjoukset jokaisessa meiltä saamassasi viestissä. Voit peruuttaa suostumuksesi myös ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Silloin kun henkilötietojesi käsittely tapahtuu suostumuksesi perusteella, on sinulla myös oikeus koska tahansa peruuttaa antamasi suostumus käsittelylle. Tällöin Gigantti lopettaa näiden henkilötietojen käsittelyn. Ota kuitenkin huomioon, että tämän vuoksi Gigantilla ei ole enää mahdollisuutta tarjota sinulle joitain palveluja.
  • Pyyntö pääsystä tietoihin: Sinulla on oikeus saada pääsy käsittelemiimme henkilötietoihisi.
  • Oikaisu- tai poistopyyntö: Voit myös pyytää meitä oikaisemaan meillä sinusta olevat virheelliset tiedot tai poistamaan henkilötietosi. Suostumme henkilötietojen poistamispyyntöön mahdollisimman laajasti. Emme kuitenkaan poista tietoja silloin, jos on painavia syitä tietojen säilyttämiselle, esimerkiksi jos meidän täytyy säilyttää tietoja dokumentointia varten. Monet tiedot pystyt poistamaan itsekin. Voit esimerkiksi koska tahansa poistaa meillä olevan profiilisi.
  • Tietojen siirtäminen: Sinulla on oikeus saada siirretyksi ne henkilötietosi, jotka olet itse antanut ja joiden käsittely perustuu mm. suostumukseesi tai on ollut välttämätöntä sopimuksen tekemiseksi kanssasi.
  • Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista sekä vastustaa henkilötietojesi käsittelyä osittain. Voit myös vastustaa henkilötietojesi käyttöä suoramarkkinointiin.
  • Käyttääksesi oikeuksiasi voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme tai kirjautua omat suostumukset -sivulle. Vastaamme tiedusteluusi mahdollisimman nopeasti, mutta normaalisti viimeistään 30 päivän kuluessa.
  • Tulemme pyytämään sinua todentamaan henkilöllisyytesi ennen kuin toteutamme edellä esitetyn mukaiset pyyntösi. Teemme näin varmistuaksemme, että annamme ainoastaan sinulle – emmekä kenellekään muulle itsensä sinuna esittelevälle – pääsyn henkilötietoihisi.
  • Valitus valvontaviranomaiselle: Jos vastustat tapaamme käsitellä henkilötietojasi tai sinulla on valitettavaa, voit myös ottaa yhteyttä tietosuojavaltuutettuun.

9.   Muutokset

Saatamme tehdä muutoksia tähän henkilötietojen käsittelyä koskevaan ilmoitukseemme, esimerkiksi verkkosivuston rakenteeseen tai toiminnallisuuteen tehtyjen muutostenvuoksi. Jos tehtävät muutokset ovat olennaisia, ilmoitamme siitä verkkosivustolla ja/tai olemalla sinuun yhteydessä muulla tarkoituksenmukaisella tavalla.

Viimeksi päivitetty: toukokuu 2018