Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Älypuhelinta pitelevä nainen.

Vanhan puhelimen turvallinen kierrätys

Oletko myymässä vanhaa puhelintasi eteenpäin? Nollaamalla puhelimen oikeaoppisesti varmistat, etteivät tietosi päädy vääriin käsiin. Tämän oppaan avulla poistat kaikki tietosi puhelimesta turvallisesti, jotta ne eivät päädy vääriin käsiin, ja palautat puhelimen tehdasasetukset.

Olipa kyseessä sitten vanhan puhelimen myynti, lahjoittaminen tai kierrätykseen vieminen, on tärkeää varmistaa ettei puhelimeen jää henkilökohtaisia tietojasi. Ennen puhelimen tyhjennystä sinun tulee ensin kopioida haluamasi kuvat, yhteystiedot ja muu sisältö uudelle puhelimellesi tai muulle laitteelle, ja poistaa puhelimesta SIM-kortti, SD-kortti ja muut tallennusvälineet.

Lue myös: Näin vaihdat uuteen puhelimeen tietojasi menettämättä!

Älypuhelin Macbook-tietokoneen päällä.

Näin tyhjennät iPhonen

Vaihe 1
Sulje ensimmäisenä ”Etsi iPhoneni” -palvelu seuraavasti: Asetukset > nimesi > iCloud > Etsi iPhoneni. Varmista, että syötät Apple ID -salasanasi.

Vaihe 2
Sulje sitten muut toiminnot ja sovellukset, jotka voivat sisältää henkilökohtaisia tietoja, kuten App Store ja iMessage. Kirjaudu myös ulos kaikista sosiaalisista medioista ja sovelluksista.

Vaihe 3
Kirjaudu sitten ulos iCloudista seuraavasti: Asetukset -> nimesi -> iCloud. Vieritä alaspäin ja valitse Kirjaudu ulos. Sinulta saatetaan kysyä tämän prosessin aikana Apple ID -salasanaasi kahdesti.

Vaihe 4
Nyt voit poistaa tietosi puhelimesta. Aloita siirtymällä kohtaan Asetukset > Yleiset > Nollaa ja valitse sitten Poista kaikki sisältö ja asetukset.

Vaihe 5
Jos haluat pelata varman päälle, voit myös poistaa puhelimesi sarjanumeron Apple-tililtäsi. Sen voi tehdä osoitteessa appleid.apple.com

Älypuhelin, jonka näytöllä kysymys tehdasasetusten palauttamisesta.

Näin tyhjennät Android-puhelimen

Aloita poistamalla puhelimen käyttöoikeudet käyttämillesi sosiaalisen median alustoille ja pankkisovelluksille. Poista myös kyseiset sovellukset puhelimesta.

Onko Android-puhelimessasi varkaudenesto-ominaisuus (Factory Reset Protection)? Poista se käytöstä ennen seuraavien vaiheiden suorittamista:

Vaihe 1
Poista näytön lukitukset (kasvojentunnistus, sormenjälkilukitus, salasana ja pin-koodi) seuraavasti: Asetukset > Näytön lukitus > Näytön lukituksen tyyppi. Valitse näytön lukituksen tyypiksi Ei lukitusta.

Vaihe 2
Poista Google-tilisi puhelimesta seuraavasti: Asetukset -> Tilit (Käyttäjät ja tilit) -> Valitse Google-tili ja valitse Poista tili. Samsung-puhelimissa saattaa lisäksi olla Samsung-tili, joka tulee poistaa samalla tavalla.

Vaihe 3
Nyt voit palauttaa puhelimesi tehdasasetukset, jotta se voidaan turvallisesti kierrättää tai myydä eteenpäin. Jos puhelinta ei ole oletuksena salattu, sinun on lisäksi poistettava pääsy sovellustason alapuolella sijaitseviin tietoihin (kuten tekstiviesteihin) uudelta omistajalta. Siirry asetuksiin ja valitse tietojen salaus.

Huom! Vaiheet saattavat hieman erota yllä mainituista riippuen puhelimen mallista ja käyttöjärjestelmäversiosta.

Tablet-laite pöydällä oranssin muistikirjan vieressä.

Entä tabletit?

Yleisesti ottaen tietojen tyhjennys sekä Android-tableteilta ja iPadeilta onnistuu samaan tapaan kuin saman merkin älypuhelimistakin. Voit siis seurata yllä olevia vaiheita myös tablet-laitteillasi.

Helpoin tapa poistaa tiedot

Jos haluat jättää tietojen poiston jonkun muun huoleksi, valitse palvelumme Turvallinen tietojen poisto. Tyhjennämme puhelimen tiedot myymälässä sertifioiduilla menetelmillä. Täten varmistamme, että kukaan ei pysty palauttamaan poistettuja tietoja sen jälkeen, kun puhelin on myyty eteenpäin. Poistamme tiedot myös muista laitteista, kuten tableteilta ja tietokoneilta.

Lue lisää Gigantin tuotteista: