Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
 Parhaat vlogikamerat ja muut vloggaukseen tarvittavat varusteet.

Kaksi - Yksi - Vlog!

Sinustako uusi tähtitubettaja?

Vlogi, eli videoblogi, on bloggaustyyli, jossa kerrot tarinasi tekstin sijasta kuvaamalla videoita. Suurin vlogialusta on kaikille tuttu supersuosittu YouTube-nettisivusto. Suurimmat (ja pienemmätkin) YouTube-tähdet eli tubettajat ovat juurikin vloggaajia. Kiinnostaako sinua aloittaa vlogivideoiden luominen? Meiltä saat vinkkejä vloggauksen aloittamiseen sekä kerromme vloggaukseen tarvittavista varusteista, kuten vlogikamera, mikrofoni, kolmijalka ja muistikortti.
 Parhaat vlogikamerat ja muut vloggaukseen tarvittavat varusteet.

Kuinka aloittaa vloggaus?

Haluatko kokeilla vloggausta? Vloggaus on hauska, luova ja mielenkiintoinen tapa tallentaa sinua kiinnostavia ja muita askarruttavia asioita videokuvan muodossa. Aivan kuten bloggauksessa, myös vloggauksessa aihealueet ja mahdollisuudet ovat rajattomat. Löydä oma juttusi ja jaa se aiheesta kiinnostuneiden katsojien kanssa. Vlogialustat mahdollistavat vuorovaikutteisen kanssakäymisen yleisösi kanssa, minkä ansiosta luot vahvemman yhteyden katsojakuntaasi.

 Parhaat vlogikamerat ja muut vloggaukseen tarvittavat varusteet.

Mitä tarvikkeita tarvitsen vloggaukseen?

Se, millainen kamera sopii vloggaukseen, riippuu täysin vloggauksen aihealueesta, kuvaustyylistä ja paikasta. Oletko ajatellut vlogata tietokoneen ääressä vai kenties ulkona luonnossa? Tai ehkäpä kuntoillessa ja extreme-lajeja harrastaessa? Älypuhelimella kuvaaminen on loistava ja edullinen ratkaisu aloittelevalle vloggaajalle, mutta jos haluat videoillesi paremman laadun, suosittelemme edistynyttä webkameraa, actionkameraa, videokameraa tai järjestelmäkameraa. Tärkeintä on valita kamera, jossa on automaattitarkennus ja tuki Full HD 1080p -videokuvaukseen. Muita huomioitavia ominaisuuksia ovat kääntyvä näyttö ja kuvanvakain.

Vloggauksessa on tärkeintä olla oma itsensä ja uskollinen tyylilleen

Tärkeintä on olla oma itsesi

Meikkaus, miekkailu tai vaikkapa fitness – tärkeintä on vlogata aiheesta, joka on lähellä sydäntäsi. Näytä maailmalle parhaat meikkaus- tai stailausvinkkisi. Jos pidät treenauksesta, voit näyttää treenirutiinisi ja esimerkiksi tehokkaimmat jalkalihasliikkeet. Ruoan ystäville voit tarjota uudenlaisia makuhermoja hiveleviä ruokavinkkejä. Näytä maailmalle uniikki puolesi hauskalla ja mielenkiintoisella tavalla.

Seuraavaksi tärkeintä on jatkuvuus. Lataa uusia videoita ja tarinoita ja kasvata katsojakuntaasi. Aivan kuten lähes kaikessa muussakin – harjoitus tekee mestarin, ja tämän vuoksi uusien videoiden tekeminen ja kuvaustekniikan harjoittelu on tärkeää. Myös kameran edessä esiintyminen tulee sitä luonnollisemmaksi, mitä enemmän esiintyy.

Lisävarusteet viimeistelevät vloggauskokemuksen

Lisätarvikkeet entistä parempaan vloggaukseen

Erillisellä mikrofonilla varmistat videoihin korkean äänenlaadun ja kolmijalka tarjoaa kaivattua vakautta kaikenlaisissa kuvaustilanteissa. Jos kuvausalue ulottuu kotisi ulkopuolelle, suosittelemme varautumaan vara-akulla ja muutamalla ylimääräisellä muistikortilla.

Viimeistele kuvausurakka editoimalla videot julkaisukelpoisiksi videonmuokkausohjelmalla. Editointiohjelmat vaativat tietokoneelta puhtia, joten suosittelemme käyttämään editointiin tietokonetta, jossa on vähintään 8 GB RAM-muistia ja neliydinprosessori. Valmiit videot voit tallentaa pilvipalveluun tai ulkoiselle kovalevylle.

Näin valitset sopivan kameran

Löydä sopiva muistikortti

Vakaata vloggausta sopivalla kamerajalustalla

Lisävirtaa vloggaukseen ylimääräisellä kameran akulla