Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
 Yökuvaus
 Yökuvaus
 Yökuvaus

Yökuvaus

Haastava yökuvaus onnistuu parhaiten valovoimaisen laajakulmaobjektiivin ja pienen harjoittelun avulla. Kolmijalka tuo kaivattua vakautta kuviin, joissa käytetään erittäin hidasta suljinnopeutta. Tämä artikkeli tarjoaa muutamia vinkkejä ja tietoa yökuvaukseen sopivista tarvikkeista.

Tarvikkeet yökuvaukseen

Kamerat

Kaikki kamerat eivät sovellu yökuvaukseen ja vähässä valossa kuvaamiseen. Minimivaatimus hyvien yökuvien ottamiseen on kamera, jossa on manuaalinen aukon säätö ja jonka suljinaika on yli 30 sekuntia.

Objektiivit

Lähes kaikki objektiivit ottavat kuvia pimeässä, mutta kuvan laadussa on usein huikeita eroja. Objektiivit, joissa on laaja aukko mahdollistavat kuvaamisen käsivaralla myös hämärässä.

Kolmijalka

Kolmijalka on korvaamaton apu yökuvauksessa. Kolmijalka estää kameraa tärisemästä taaten terävämmän kuvan. Kolmijalan käyttö mahdollistaa myös pidemmän suljinajan käyttämisen.

Vinkit yökuvaukseen

Manuaaliasetukset

Kameran manuaalisten asetusten tuntemisesta on suurta hyötyä yökuvauksessa. Automaattista valotusta käytettäessä on riski, että kamera nostaa ISO-herkkyyttä automaattisesti, jolloin objektiivi työskentelee huomattavasti tehottomammin.

Raw-formaatti

Säädä kamera kuvaamaan Raw-formaatilla. Tämä antaa paljon mahdollisuuksia kontrastin, värilämpötilan tai valkotasapainon säätämiseen kuvankäsittelyohjelmassa.

Maksimoi vakaus

Käytä kuvatessa kolmijalkaa ja kaukolaukaisinta saadaksesi terävimmän mahdollisen lopputuloksen. Harjoittele näiden käyttöä, jotta saat kolmijalan, oikean kamerakulman sekä halutut asetukset säädettyä nopeasti kuvaustilanteessa.

Mitä sinä haluat kuvata?

Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera