Nyt alkoi kesäale! Katso tarjoukset

Ohita
Vaaleanharmaa keittiö vihreää seinää vasten

Epoq-keittiöiden hoito-ohjeet

Oikeaoppisella keittiön pintojen, kuten työtason ja etulevyjen sekä laatikoiden ja kaappien, huollolla pidennät keittiösi käyttöikää. Aivan kuten kaikki käyttötavara, myös keittiö saattaa vaurioitua käytössä. Tämän vuoksi suosittelemme noudattamaan annettuja huolto-ohjeita, että Epoq-keittiösi pysyy uuden veroisena pidempään.

Vinkit puutasojen puhdistukseen

Älä käytä voimakkaita puhdistusaineita, jotka liuottavat öljyä tai vahaa, muutoin levy muuttuu yleensä vaaleaksi ja kuivaksi. Mikäli niin käy, käsittele levy välittömästi samalla tavalla kuin silloin, kun levy oli uusi.

Älä koskaan jätä vettä pinnan päälle vaan kuivaa kaikki pisarat ja roiskeet välittömästi. Muuten vesi voi imeytyä levyn sisään, jolloin materiaali turpoaa ja pahimmassa tapauksessa alkaa halkeilla. Tämän on erityisen tärkeää upotettujen tiskipöytien ja pesualtaiden kohdalla.

Älä koskaan leikkaa veitsellä tai muulla terävällä välineellä suoraan työtason päällä - käytä aina leikkuulautaa. Älä aseta kuumia esineitä, kuten kattiloita tai uunipeltejä, suoraan työtasolle - käytä aina pannunalustoja. Sijoita kuumentavien keittiökoneiden, kuten rasvakeittimien ja tietynlaisten kahvinkeittimien, alle suojus, joka estää työtason kuivumisen ja siitä mahdollisesti seuraavan halkeilun.

Jos levyyn tulee värjäytymä, pinta voidaan uudistaa hiomalla se hienolla hiekkapaperilla. Sen jälkeen levy käsitellään samalla tavalla kuin silloin, kun se oli uusi. Massiivipuiset puulevyt käsitellään aina kuivana. Muista, että pellavaöljyä sisältävät liinat ja sienet voivat syttyä palamaan itsestään. Puu on luonnonmateriaali, jonka värisävyssä ja rakenteessa esiintyy usein vaihtelua. Auringonvalo muuttaa puun väriä vuosien mittaan.

Hyödyllinen alumiininauha

Alumiininauha on erillinen lisävaruste, joka sinun on joko asennettava itse tai annettava sen asentaminen koko asennuksen suorittavan henkilön tehtäväksi. Monet laitteet toimitetaan suojalevyn tai vastaavan lisätarvikkeen kanssa, joka voidaan helposti asentaa kyseisen laitteen asennusohjeita noudattamalla.

Mikäli laitteen läheisyydessä on sellaisia jätteitä, joista voi syntyä höyryä, on ne peitettävä alumiininauhalla!

Sijoita työtason pohjaan kodinkoneen yläpuolelle diffuusioeste lisäsuojaksi naarmuuntumista ja kosteutta vastaan. Nauha on myös välttämätön keittolevyjen leikkauspinnan sisäsivujen suojaamiseksi. Liimaa se leikkauskohdan ympärille siten, että lastupintainen levy on kokonaan peitetty.

Pesualtaan halkeilun voit estää antamalla kylmän veden valua altaaseen silloin, kun kaadat sinne kiehuvan kuumaa vettä kattilasta. Silloin tällöin koko pinta kannattaa puhdistaa perusteellisesti niin, että sen kiiltävyys pysyy tasaisena. Käytä silkinhohtoisilla pinnoilla mietoa kevyesti hiovaa puhdistusainetta ja pelkkää astianpesuainetta kiiltävillä pinnoilla. Puhdista koko pinta liinalla pehmein pyörivin liikkein. Huuhtele pinta pyyhkimällä se kostealla liinalla, ja kuivaa se lopuksi puhtaalla liinalla. Jos pintaan on kuivunut tahroja, niiden poistamiseen voidaan käyttää kevyesti hiovaa puhdistusainetta.